Γεραπετρίτης: Από καθηγητής… δικολάβος στις υπηρεσίες του πρωθυπουργικού ζεύγους

Και για τις δύο περιπτώσεις ο Γ. Γεραπετρίτης προτίμησε να τσαλαπατήσει την αλήθεια, την επιστήμη που υπηρετεί και τη νοημοσύνη των πολιτών…

Την οδό του προσωπικού εξευτελισμού επέλεξε με αυταπάρνηση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναλαμβάνοντας το βάρος της παροχής ψευδών απαντήσεων εκ μέρους του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη που τηρούν σιγή ασυρμάτου μπροστά στο πολύκροτο σκάνδαλο των ψευδών πόθεν έσχες.

Διαψεύδοντας με την παρουσία του τον προσχηματικό σεβασμό της κυβέρνησης στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ο αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού πήρε τον λόγο την Τετάρτη στην Ολομέλεια για να απαντήσει στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα κατά του απόντα Κυρ. Μητσοτάκη. Πέραν της κριτικής για τις κυβερνητικές παλινωδίες στο μέτωπο της πανδημίας και κυρίως σε αυτό του εμβολιασμού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ξεκάθαρες εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τις διάτρητες δηλώσεις περιουσιακές κατάστασης τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά και για τη διαφαινόμενη απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης με την 18χρονη από την Ηλιούπολη.

Και για τις δύο περιπτώσεις ο Γ. Γεραπετρίτης προτίμησε να τσαλαπατήσει την αλήθεια, την επιστήμη που υπηρετεί και τη νοημοσύνη των πολιτών, αποδεικνύοντας πως μπορεί να βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής κονίστρας, αλλά έχει αφομοιώσει τάχιστα τις πολιτικάντικες πρακτικές. «Για το ¨πόθεν έσχες¨, λοιπόν, να μάθετε κάτι, το οποίο νομίζω ότι το ξέρετε όλοι, αλλά ανακύπτει κάθε φορά που υπάρχει μία διαδικασία η οποία ενέχει πολιτική ή ποινική ευθύνη. Γνωρίζουμε όλοι, λοιπόν, ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, το ΚΕΦΟΜΕΠ, η Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων που αφορά το ¨πόθεν έσχες¨ η οποία αποτελείται κατά πλειοψηφία από δικαστές. Όλα αυτά τα ζητήματα είναι λυμένα» είπε παραπλανώντας την εθνική αντιπροσωπεία.

Καταρχάς, εφόσον ο υπουργός γνωρίζει, θα πρέπει να απαντήσει στο πότε έγινε έλεγχος για όσα αποκάλυψε το Documento για την γαλλική εταιρία που απέκρυπτε το πρωθυπουργικό ζεύγος επί τέσσερα συναπτά έτη από τις δηλώσεις πόθεν έσχες του. Ό,τι και όπως ελέγχθηκε κατά το παρελθόν, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα τελευταία κατορθώματα του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη. Οι αρμόδιες Αρχές και η Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής έθεσαν στο αρχείο (με ύποπτο τρόπο) όσα είχε φέρει στην επιφάνεια και πάλι το Documento για τη δήλωση του φορολογικού έτους του 2015. Εν προκειμένω, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του αποκρύπτουν εταιρία του εξωτερικού από τα τελευταία τέσσερα πόθεν έσχες τους, πράξη που αποτελεί αδίκημα και επιφέρει βαρύτατες ποινές. Επίσης, το ζεύγος όχι μόνο απέκρυπτε τη συγκεκριμένη εταιρία που βάσει νόμου δεν θα έπρεπε να κατέχει, αλλά εξαπάτησε τις Αρχές και τη Βουλή, αφού η Μαρέβα Μητσοτάκη είχε δηλώσει ψευδός πως είχε μεταβιβάσει τη συγκεκριμένη εταιρία στη δήλωση για το φορολογικό έτος του 2016. Εν τέλει, όχι μόνο δεν την είχε μεταβιβάσει, αλλά την «απορρόφησε» άλλη δική της εταιρία που σύστησε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2018.

Αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, ας αναρωτηθεί ο κ. Γεραπετρίτης γιατί αφού «όλα αυτά είναι λυμένα», μόνο ο ίδιος και ο Θάνος Πλεύρης μίλησαν για το συγκεκριμένο σκάνδαλο από το βήμα της Βουλής. Οι λοιποί βουλευτές και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος γιατί δεν ψέλλισαν λέξη; Μήπως δεν βρίσκουν τρόπο ή λόγο να υπερασπιστούν τον Κυριάκο και την Μαρέβα Μητσοτάκη;

Ο υπουργός ήθελε να πει και μια κουβέντα για το για το ζήτημα της Ηλιούπολης, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «καλύτερο αναβάτη του ανθρώπινου πόνου», γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είπε (ο Αλ. Τσίπρας) γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα. Να τον ενημερώσω, λοιπόν, εφ’ όσον οι νομικοί του παραστάτες δεν το έχουν πράξει ως σήμερα, ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να το πράξει, όταν θα έχει προχωρήσει η έρευνα, διότι υπάρχει και ένα τεκμήριο αθωότητας, το οποίο στις κανονικές χώρες με κράτος δικαίου τηρείται», ήταν το δεύτερο καραμπινάτο ψέμα του. Μέχρι και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει πως για τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα, όπως αυτό στην Ηλιούπολη, οι Αρχές δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία των κατηγορουμένων πριν και όχι αφού έχει προχωρήσει η έρευνα. Ο λόγος είναι απλός. Λοιπά θύματα ενδέχεται να αναγνωρίσουν τους δράστες και να σπεύσουν να καταθέσουν όσα έχουν υποστεί. Εντύπωση προκαλεί δε ότι ο κ. Γεραμετρίτης δεν απάντησε στο ευθύ ερώτημα του Αλ. Τσίπρα αναφορικά με το αν ο αστυνομικός – προαγωγός είναι μέλος της ΝΔ.

Επιπλέον, η πρόσφατη δημοσιοποίηση των στοιχείων εννέα ατόμων που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Αττική αποδεικνύει ότι τα περί τεκμηρίου αθωότητας που ξεφούρνισε ο υπουργός είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και με τη μεταχείριση ανηλίκου και για παράνομη οπλοκατοχή κατ’ εξακολούθηση. Αν, λοιπόν, οι Αρχές έκριναν ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των συγκεκριμένων τι και ποιος τις εμποδίζει να πράξουν το ίδιο για τον αστυνομικό που κατηγορείται για βιασμό και trafficking από τη 18χρονη;

Πηγή: documentonews.gr

Μία απάντηση στο “Γεραπετρίτης: Από καθηγητής… δικολάβος στις υπηρεσίες του πρωθυπουργικού ζεύγους”

  1. Αυτος δεν διστασε να διασυρει την νομικη επιστημη,αποκαλωνταςτην 19χρνη,θυμα εμφυλης βιας κλπ ως σκετο μαρτυρα.Και δεν βγηκε κανεις συλλογος νομικων να τον διορθωσει,τουλαχιστον.Αυτο,να μας νομιζουν κατι πουλημενοι οτι ειμαστε χαπατα,σαν διαστροφη το βλεπω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *