Λέτε να έγινε μαρξιστής ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας; (Βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βιντεάκι που παραθέτουμε και στο οποίο ο βουλευτής Ηλείας της κυβερνητικής πλειοψηφίας Κώστας Τζαβάρας, παρουσιάζεται … μαρξιστής. Ξεκαρδίζεται στα γέλια όταν ρωτάει ρητορικά τους δημοσιογράφους του Attika tv :“Εσείς δηλαδή τι πιστεύετε; Οτι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη;“. Την απάντηση την δίνει ο ίδιος με τον τρόπο που διατυπώνει την ερώτηση. Εδώ να θυμηθούμε ότι και στο πρόσφατο παρελθόν είχε περάσει απολαυστική πριονοκορδέλα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο χαρακτηρίζοντας έμμεσα ενεργούμενο του Μητσοτάκη.

Στην ίδια κατεύθυνση και μιλώντας πάντα για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης δήλωνε σε συνέντευξη του στον ρ/σ “105,5 στο Κόκκινο”: “Είδαμε τι έγινε στην Ζήμενς. Φοβερή περίπτωση. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λέει, ότι ψάχνει να βρει γιατί έγινε η παραγραφή, χωρίς όμως να ασχολείται ότι δεν είναι μόνο η παραγραφή των συγκεκριμένων εγκλημάτων, είναι και η αθώωση για το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος για το οποίο δεν μιλάει κανένας, όταν μάλιστα το ελληνικό δημόσιο έχει κάνει συμβιβασμό με την Ζήμενς στον οποίο η Ζήμενς είχαν παραδεχτεί ότι τα όργανά της είχαν χρησιμοποιήσει μαύρο χρήμα για να κάνουν τις δουλειές τους“. 

Είναι αλήθεια επίσης ότι ο Κώστας Τζαβάρας αποτελεί κόκκινο πανί για το Μέγαρο Μαξίμου αφού έχει στραφεί ξεκάθαρα ενάντια και υποτιμητικά στο πρόσωπο του Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίο βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, και ουσιαστικά είναι αμόρφωτος αν και διαθέτει πτυχίο από το Χάρβαρντ.

«Εγώ υπερασπίζομαι ότι το πτυχίο που παίρνει κάποιος από ένα Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχει και ανάλογο μορφωτικό αποτύπωμα. Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ με που σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι έχεις κάνει κοινωνικές ή οικονομικές ή οποιεσδήποτε άλλες σπουδές, όταν το αντίστοιχο μορφωτικό σου επίπεδο είναι μηδέν. Αυτό μας οδηγεί σε ένα φαινόμενο που λέγεται ο φετιχισμός του χαρτιού, ο φετιχισμός του πτυχίου», είχε δηλώσει επί λέξη ο Κ. Τζαβάρας, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αξιοπρόσεκτο ότι ένα γέννημα – θρέμμα της συντηρητικής παράταξης μιλάει τόσο απαξιωτικά για τον ρόλο ενός πυλώνα της αστικής δικτατορίας, αμφισβητώντας το δόγμα Μοντεσκιέ περί “διάκρισης των εξουσιών”:

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ακραιφνείς Καραμανλικός κυβερνητικός βουλευτής Ηλείας έχει δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει πάλι βουλευτική έδρα, ενώ οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βλέψεις για την περιφέρεια Πελοποννήσου σαν υπερκομματικός υποψήφιος. Οπότε οι τοποθετήσεις του πιθανόν να έχουν και σκοπιμότητα, για να αλιεύσει δηλαδή ψηφοφόρους και από άλλους κομματικούς χώρους. Αν δηλαδή η ηγεσία της Ν.Δ., δεν το στηρίξει κάτι που δεν αποκλείεται αφού ο ίδιος επανηλημένα έχει αναφερθεί απαξιωτικά στο πρόσωπο του Μητσοτάκη, η προσωπική εκλογική πελατεία του Τζαβάρα και οι ψηφοφόροι από άλλους κομματικούς χώρους να τον αναδείξουν Περιφερειάρχη.

Και στην περίπτωση όμως του νεοδημοκράτη βουλευτή Ηλείας, έχουμε το απαύγασμα του πολιτικαντισμού. Το είδαμε και στην τακτική που επέλεξε με την συμμετοχή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής που εξέταζε, υποτίθεται, το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών υποκλοπών. Και προφανώς δεν γίνεται να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Δηλαδή να θέλεις να παριστάνεις τον έντιμο και σοβαρό νομικό, αλλά παράλληλα να μην διαταράσσεις τις σχέσεις του με το κόμμα του.

Να μας λέει δηλαδή ο Τζαβάρας, ότι “έχει δημοσιοποιήσει τις απόψεις του για τα θέματα των υποκλοπών, τις οποίες δεν αλλάζει γιατί είναι επιστημονικές”, αλλά “σε συνεννόηση με το κόμμα του και επειδή δεν ήθελε να προκαλέσει ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία” που υπάρχει “διευκολύνει το κόμμα του και δεν συμμετέχει στη συγκεκριμένη επιτροπή“. Πέταξε δηλαδή κάποιους λεονταρισμούς, αλλά επί της ουσίας, μηδέν εις το πηλήκιο. Η γραμμή του κυβερνητικού κόμματος επιβλήθηκε χωρίς καμιά συνέπεια από τις φωτοβολίες που πέταξε ο Τζαβάρας.

Οπότε χαρίζουμε στο κυβερνητικό στέλεχος κάποιους στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ: “Τι ωφελεί χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, / να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;”.

Μία απάντηση στο “Λέτε να έγινε μαρξιστής ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας; (Βίντεο)”

  1. Σε τέτοιους σαν το Τζαβαρα δεν πρέπει να έχουμε
    εμπιστοσύνη γιατί ειναι βαμενοι ως το κοκαλο σαν
    δεξιοί και σαν τέτοιοι θα κλείσουν τον κύκλο
    της ζωής τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *