Μια ιστοριούλα από το παρελθόν με αφορμή την στάση του “κόμματος του θεού” στις νέες ταυτότητες.

Του Γ. Γ.

Το ότι ανάμεσα μας συνυπάρχει ένα υπολογίσιμο ποσοστό ανθρώπων που έχει υποστεί ανεπανόρθωτα εγκεφαλικά τραύματα από σφαίρες θρησκευτικής μαλακίας, δεν το συζητάμε. Χαρακτηριστικό δείγμα η υστερία που έχει καταλάβει ορισμένες/ες για τις νέες ταυτότητες που φέρουν  το «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων» και δεν συμμαζεύεται.

Προφανώς υπάρχουν και τα ευτράπελα σ’ αυτή την περίπτωση, όπως το επεισόδιο με την θεούσα που έδειρε τον παπά, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να περάσεις ασχολίαστο ότι για άλλη μια φορά έχουμε επέλαση του ανορθολογισμού – σκοταδισμού, όπως αναφέρεται πολύ χαρακτηριστικά σε χθεσινό δημοσίευμα του in.gr όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι “στρώματα, τάπερ με φαγητό από το σπίτι και ψάθες παίρνουν μαζί τους οι πολίτες που περιμένουν με τις ώρες έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να βγάλουν ταυτότητα”.

Εγώ, πάντως, μ’ αυτά που παρακολουθώ θυμήθηκα την φράση του Νίκου Καζαντζάκη “τα ύστερα του κόσμου”. Γιατί εντάξει να βλέπεις το κόμμα του αποκλειστικού πωλητή ιδιόγραφων επιστολών του Χριστού να κολακεύει την εκλογική του πελατεία σηκώνοντας την σημαία του αγώνα ενάντια στις καινούργιες ταυτότητες. Επίσης, μπορεί να μου δόθηκε η ευκαιρία από την δημόσια επιστολή των “Ἁγιορειτῶν Κελλιωτῶν Πατέρων” να μάθω ότι οι “άγιοι” της Χριστιανοσύνης είχαν κάνει προφητείες για την έλευση του Αντιχρίστου, και ότι αυτή συνδυαζόταν αυτό με τις νέες ταυτότητες.

Αυτό που κάπως δυσκολεύομαι να αντιληφθώ είναι ότι το “κόμμα του Θεού”, αντιδράει στις νέες ταυτότητες γιατί λέει αυτές “φακελώνουν τους πολίτες”! Και δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό γιατί γνωρίζοντας λίγη ιστορία, ξέρω ότι η επικρατούσα θρησκεία όχι απλώς ήταν πάντα υπέρ των να φακελώνονται οι κομμουνιστές, αλλά σε μαύρες εποχές είχε εκδώσει εγκύκλιο να διαβάζονται στα εκκλησιαστικά μαγαζιά οι δηλώσεις μετανοίας των κομμουνιστών. Γι’ αυτό μου προκάλεσε μειδίαμα η ανακοίνωση της “Νίκης”, για την εκδήλωση που κάνει με μερικές μέρες με ομιλητή τον επικεφαλής των χριστιανοταλιμπάν, σαν αντίδραση για τις “νέες ταυτότητες που φακελώνουν τους πολίτες”.

Με την ευκαιρία, θυμήθηκα μια ιστοριούλα που μου είχε διηγηθεί πριν αρκετές δεκαετίες μια εμβληματική μορφή του ΚΚΕ. Είχε συμβεί σε ένα ξερονήσι -μου διαφεύγει ποιο ήταν- όπου είχαν σταλεί οι εξόριστοι, μετά την ήττα μας στον εμφύλιο πόλεμο.

Εκεί, λοιπόν το κράτος είχε στείλει έναν παπά που υπηρετούσε στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής -όπως ακριβώς έκανε και ο “εθνικός μας ιεράρχης” Αμβρόσιος για να κάνει “κατήχηση” στους εξόριστους να “επανέλθουν στον δρόμο του θεού”.

Αυτός ήταν ένας χοντρός τύπος, μπεκρής και γελοίος. Τα ανθρωπόμορφα καθάρματα, οι  δεσμοφύλακες, τον είχαν πάρει πρέφα και διασκέδαζαν μαζί του βάζοντας τον  μεθυσμένο,  να  ψέλνει τροπάρια που είχε δημιουργήσει ο ίδιος, με σεξουαλικές φαντασιώσεις και συγχρόνως να  μαστιγώνει τους εξόριστους.

Ενα βράδυ ντίρλα απ’ το μεθύσι ο παππάς, συνοδευόμενος από δεσμοφύλακες, μπουκάρουν σε μια σκηνή εξόριστων για να επαναλάβουν το … διασκεδαστικό, γι’ αυτούς σκηνικό.

Κάποια στιγμή ένας εξόριστος ρωτάει τον ρασοφόρο

– Πάλι μας χτυπάς παπά; Τι σου κάναμε;

– Γιατί είστε κομμουνιστές, απαντάει αυτός

– Και σένα τι σε πειράζει;

– Δεν πιστεύετε στον θεό

– Α, ρε παπά … αν υπήρχε θεός και κόλαση δεν φαντάζεσαι τί  είχες να τραβήξεις εσύ, του απαντάει ο κομμουνιστής εξόριστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *