Οι τραγελαφικές καταστάσεις στο ακροδεξιό μόρφωμα “Σπαρτιάτες” και το “ταμείο Κασιδιάρη”.

Το να έχουν οι ακροδεξιοί χιούμορ είναι κάτι σπάνιο. Απ’ αυτή την άποψη είναι αξιοσημείωτη η ατάκα που έγραψε στο διαδίκτυο οπαδός του Κασιδιάρη για να σχολιάσει την αντιπαράθεση του αρχηγού του, με τον τυπικά εμφανιζόμενο επικεφαλής των “Σπαρτιατών”.

“Σηκώθηκε η ντομάτα να χτυπήσει τον μανάβη” μας γράφει ο θιασώτης του έγκλειστου του Κορυδαλλού, μετά τα όσα τραγελαφικά παρακολουθούμε να συμβαίνουν στο εσωτερικό του ακροδεξιού μορφώματος.

Οπως πιθανόν θα έχετε παρακολουθήσει, διαδραματίζονται σκηνικά που παραπέμπουν σε καταστάσεις της επί χρήματι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα ή κατά Στίγκα σε σκηνοθετημένες καταστάσεις “από ξένα κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε”.

Απ’ την πλευρά τους οι πιστοί στον Κασιδιάρη βουλευτές σε κοινή τους δήλωση τονίζουν: «Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι».

Το θέμα είναι απλό. Ολη αυτή η κατάληξη έχει σχέση με το κρατικό μπαγιόκο αφού το κόμμα τους απέκτησε κοινοβουλευτική παρουσία και κρατική χρηματοδότηση. Αυτό άλλωστε το παραδέχτηκε δημόσια και ο Θ. Στίγκας που σήμερα έμεινε μόνος του στα έδρανα του κόμματος του στην βουλή: «Όλα γίνονται για τα λεφτά, ξέρω τι σας λέω», είπε στους δημοσιογράφους και κατάγγειλε ότι μερός της βουλευτικής αποζημίωσης βουλευτών των “Σπαρτιατών” καταλήγει στο “ταμείο Κασιδιάρη”

Επίσης δεν μπορούμε να περάσουμε απαρατήρητη την σημερινή αποστροφή από την ομιλία Μητσοτάκη στην βουλή που παρεμβαίνοντας σ’ αυτό το θέμα είπε: «Είχαμε δει κόμμα χωρίς αρχηγό, αλλά σήμερα είδαμε και αρχηγό χωρίς κόμμα. Αυτά τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν». Πολλά υπονοούμενα αφήνει αυτή η τοποθέτηση και μπορεί να θεωρηθεί κίνηση υποστήριξης του Στίγκα.

Και επί της ουσίας της υπόθεσης. Ο Κασιδιάρης ελέγχει τους 10 από τους δώδεκα βουλευτές των “Σπαρτιατών”, οι οποίοι αν διαγραφούν ή αν αποχωρήσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος συγκεντρώνουν τον απαραίτητο αριθμό με τον οποίον με βάση τον κανονισμό της βουλής μπορούν να σχηματίσουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα αφήνοντας τον Στίγκα σε ένα κόμμα φάντασμα πρόεδρο χωρίς βουλευτές. Υπάρχει όμως εδώ ένα σοβαρό ζήτημα. Μπορεί σε μια τέτοια περίπτωση ο Στίγκας να μείνει χωρίς βουλευτές, θα εξακολουθήσει όμως να έχει την σφραγίδα των Σπαρτιατών. Και εδώ είναι το “κλειδί” της υπόθεσης. Η σχετική κρατική χρηματοδότηση η οποία υπολογίζεται για το κόμμα τους πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, καταλήγει σ’ αυτόν που έχει την κομματική σφραγίδα.

Σίγουρα θα υπάρχουν εξελίξεις και αποκαλύψεις σ’ αυτό το θέμα, οπότε θα επανέλθουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *