Ενδιαφέρουσες νομικές εξελίξεις, με το κόμμα – φερετζέ του Κασιδιάρη

Ολες οι Κυριακάτικες εφημερίδες ασχολούνται με όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του ακροδεξιού μορφώματος “Σπαρτιάτες”. Μια παράμετρος αυτής της υπόθεσης, που έχει βαρύνουσα σημασία είναι οι νομικές εξελίξεις που πιθανόν να προκύψουν μετά τις δημόσιες κατηγορίες του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, για “καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους βουλευτές”. Η αναφορά του ότι οι βουλευτές του κόμματος του, χειραγωγούνται και καθοδηγούνται από κέντρα εκτός Βουλής, και μάλιστα αυτά τα κέντρα είναι “Don Corleone” και “Greek Mafia”, δίνει άλλες διαστάσεις στις προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο Εκλογοδικείο για τους «Σπαρτιάτες», που τους παρουσιάζουν ως κόμμα – φερετζέ του Κασιδιάρη.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τους νομικούς δεν μπορούσε να πιστοποιηθεί ότι ουσιαστικά οι “Σπαρτιάτες” ήταν “κόμμα Κασιδιάρη” και ότι ο καταδικασμένος νεοναζί έλεγχε το κόμμα. Η δημόσια δήλωση του Στίγκα όμως ότι “βουλευτές μας, και άνθρωποι που εργάζονται για αυτούς, πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες”, από τον Κασιδιάρη, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Γι’ αυτό και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέταξε προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών και μάλιστα η έρευνα θα διενεργηθεί από την ίδια, με πρώτη κατάθεση από τον Στίγκα την Τρίτη στις 10 το πρωί.

Το ενδεχόμενο αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει από αυτή την έρευνα -σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα- είναι να δικαιωθούν οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του κόμματος “Σπαρτιατών” και όταν εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις (προς το φθινόπωρο αναμένονται), να αποφασίζουν ότι το ακροδεξιό αυτό συνονθύλευμα είναι «κόμμα Κασιδιάρη». Οτι χειραγωγείται και καθοδηγείται δηλαδή από ένα πρόσωπο που έχει δικαστεί σαν καθοδηγητικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, σε μια τέτοια περίπτωση, με δικαστική απόφαση θα καθαιρεθούν οι12 εκλεγέντες βουλευτές των «Σπαρτιατών», με πιθανότερο το ενδεχόμενο να μην κηρυχτούν επαναληπτικές εκλογές στις 12 περιφέρειες, αλλά να γίνει αναδιάταξη των εδρών και να μοιραστεί αναλογικά στα κοινοβουλευτικά κόμματα η κρατική χρηματική επιχορήγηση που προβλέπετε για το κόμμα του Β. Στίγκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *