8.000.000 ευρώ προβλέπετε να πληρώσει ο Ελληνικός λαός για το κόμμα-φερετζέ του Κασιδιάρη

Το δεδομένο είναι ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τεράστια ποσά για να συντηρούνται τα πολιτικά κόμματα και εκτός αυτού Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει τεράστια ποσά από τράπεζες δανικά κι αγύριστα. (Υπενθυμίζουμε ότι η Ν.Δ χρωστάει στις τράπεζες περίπου στα 440.000.000 ευρώ ενώ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πάνω από 362.000.000 ευρώ).

Σημειώνουμε τα παραπάνω, με αφορμή το μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό του ακροδεξιού κόμματος “Σπαρτιάτες” καθώς υπάρχει διαφωνία που θα καταλήξουν τα 8.000.000 ευρώ που αναμενόταν να πάρει αυτό το κόμμα σε βάθος τετραετίας.

Το ρεπορτάζ που έχει σήμερα το “Πρώτο Θέμα” δεν συμφωνεί με τις πληροφορίες που είχαν δημοσιεύσει πριν κάποιες μέρες τα “Νέα”.

Η εφημερίδα του Μαρινάκη μετέφερε πληροφορίες από νομικούς κύκλους, ότι ενδέχεται το εκλογοδικείο που πρόκειται να εκδικάσει δυο προσφυγές εναντίον των “Σπαρτιατών” πιθανόν να αποφασίσει ότι είναι ένα κόμμα – “φερετζέ” του Κασιδιάρη. Με μια τέτοια δικαστική απόφαση θα καθαιρεθούν οι12 εκλεγέντες βουλευτές των «Σπαρτιατών», με πιθανότερο το ενδεχόμενο να μην κηρυχτούν επαναληπτικές εκλογές στις 12 περιφέρειες, αλλά να γίνει αναδιάταξη των εδρών και να μοιραστεί αναλογικά στα κοινοβουλευτικά κόμματα η κρατική χρηματική επιχορήγηση που προβλέπετε για το κόμμα του Β. Στίγκα.

Το σχετικό ρεπορτάζ σήμερα του “Π. Θ. κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση.

Αντιγράφουμε:

Επειτα από τις αρχικές αποτυχηµένες προσπάθειες του Ηλία Κασιδιάρη, µε τους Ελληνες και το Εάν…, να ξεπεραστεί το θεσµικό ανάχωµα που απαγόρευε τη συµµετοχή στις εκλογές καταδικασµένων για βαρύτατα κακουργήµατα, όπως είναι η διεύθυνση εγκληµατικής οργάνωσης, επιλέχθηκε η λύση Στίγκα.

Ο λόγος για ένα πρόσωπο σχεδόν άγνωστο που κινούνταν στην παραμεθόριο του πολιτικού συστήματος, καθώς στο παρελθόν είχε κάνει ορισμένες αποτυχημένες προσπάθειες να µπει στη Βουλή ως υποψήφιος του ΛΑΟΣ και της Ενωσης Κεντρώων. Το λευκό του ποινικό µητρώο, όµως, και η απουσία στοιχείων που θα τον ταύτιζαν µε τη Χρυσή Αυγή θεωρήθηκαν από το περιβάλλον Κασιδιάρη ότι αρκούσαν για να τοποθετηθεί «µπροστινός» σε ένα κόµµα-κέλυφος.

Σε διάστημα µόλις 15 ημερών στήθηκαν τα ψηφοδέλτια των Σπαρτιατών µε επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, υποψηφίους πρώην στελέχη των Ελλήνων, ενώ µια δημόσια δήλωση στήριξης του Ηλία Κασιδιάρη ήταν αρκετή για να βάλει το κόµµα στη Βουλή µε ποσοστό 4,68%.

Ο πρώην Χρυσαυγίτης και τα πρωτοπαλίκαρά του θεώρησαν ότι η νέα Κ.Ο. θα ήταν πλήρως ελεγχόµενη από τους ίδιους, παρά το γεγονός ότι ο Στίγκας δεν αποτελούσε πρόσωπο επιρροής. Εκτίµηση που επιβεβαιώνεται στην πράξη, καθώς οι 11 βουλευτές -σε σύνολο 12- δηλώνουν δηµοσίως την υποστήριξή τους στον Κασιδιάρη. Ωστόσο, δεν υπολόγισαν ή αγνόησαν πως δεν θα έχουν τον έλεγχο του κόµµατος και κατ’ επέκταση τη διαχείριση του ταµείου, γι’ αυτό και αµέλησαν να εγγράψουν δικούς τους ανθρώπους ως µέλη των Σπαρτιατών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, λοιπόν, οι Σπαρτιάτες διαθέτουν σήµερα περίπου 250-300 µέλη και όλα, πλην περίπου 20 ατόµων, ελέγχονται από τον Βασίλη Στίγκα, γεγονός που εξηγεί και το επίµονο αίτηµα της οµάδας των 11 βουλευτών για διεξαγωγή συνεδρίου και εγγραφή νέων µελών…

Κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι εξηγούν στο «ΘΕΜΑ» ότι το οπλοστάσιο της Βουλής περιλαμβάνει ορισμένες κυρώσεις για αντιθεσµική συμπεριφορά, οι οποίες µπορούν να κλιμακωθούν και να φτάσουν στην περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να υπάρξει διερεύνηση των καταγγελιών περί ελέγχου βουλευτών από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που δρουν, όπως ειπώθηκε από τον Βασίλη Στίγκα, µε όρους Greek Μafia.

Εάν, δε, διαπιστωθεί ότι µέλη της Κ.Ο. των Σπαρτιατών ελέγχονται και καθοδηγούνται πολιτικά από τον πρωτόδικα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, δεν αποκλείεται να σταματήσει η χορήγηση της αποζημίωσης και των υπόλοιπων βουλευτικών προνομίων, στο πρότυπο των κυρώσεων που είχαν ληφθεί για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, τα υπουργεία Εσωτερικών και ∆ικαιοσύνης θα ερευνήσουν αν υφίστανται λόγοι ακόμα και για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόµµα.

Δεν αναφέρει, δηλαδή, το “Π.Θ”, το ενδεχόμενο να εκπέσουν του βουλευτικού αξιώματος οι εκλεγμένοι με τους Σπαρτιάτες, ούτε κάνει κάποια αναφορά στην κατάληξη που μπορεί να έχουν οι προσφυγές στο Εκλογοδικείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *