Σοκαριστική είδηση: Ο Ιδρυτής της “Κοινωνικής Κουζίνας – Ο Αλλος Ανθρωπος” κατηγορείται σαν επικεφαλής εγκληματικής συμμορίας που καταχράστηκε 600.000 ευρώ!

Του Γ.Γ.

Πραγματικά έχουμε πάθει σοκ με την αποκάλυψη που κάνει η φυλλάδα “Πρώτο Θέμα” που κυκλοφορεί. Και αν δεν παρέθετε αποσπάσματα απ’ το πόρισμα της “Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες” θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε … τώρα στην κυριολεξία σοκαριστήκαμε αλλά και θυμώσαμε. Σοκαριστήκαμε γιατί ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταζόμαστε πόσο διπρόσωπος και απατεώνας είναι ο ιδρυτής και ψυχή της κοινωνικής κουζίνας “Ο Αλλος Ανθρωπος” και ταυτόχρονα νιώθουμε οργισμένοι γιατί το πρόσωπο αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να δημιουργηθεί καχυποψία για τις δομές αλληλεγγύης. Προφανώς μιλάμε για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Οι πολύ παλιοί μπορεί να θυμάστε το σοκ που επικράτησε στους κύκλους της αριστεράς -κύρια της εξωκοινοβουλευτικής- και του αναρχικού χώρου όταν αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβρη του 1985 ότι ένα πρόσωπο πασίγνωστο στο κινηματικό χώρο, ο Ντάνος Κρυστάλλης, ήταν πράκτορας της ΚΥΠ. Μάλιστα ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης που συνεργαζόταν μαζί του στα πλαίσια της Ελευθεροτυπίας είχε δηλώσει δημοσίως: “Είμαι μαλάκας”. Τόσο πολύ αιφνιδιάστηκε τότε με την αποκάλυψη, κάτι ανάλογο που νιώθουμε κι εμείς σήμερα με την περίπτωση του Κ. Πολυχρονόπουλου.

Να είναι ερεθισμένος με τον τζόγο να εμφανίζεται -από το πόρισμα της “Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες” – ένας διαπρεπείς απατεώνας και εμείς τόσα χρόνια να μην έχουμε αντιληφθεί τίποτα; Και όχι μόνο αυτό αλλά να κάνουμε σε κάθε ευκαιρία την αγιογραφία στην ιστοσελίδα μας του Πολυχρονόπουλου. Απολογούμαστε. (Εξυπακούεται ότι κρατούμε τις επιφυλάξεις μας για την βασιμότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας).

Αντιγράφουμε από το πόρισμα:

Από τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2020, συγκρότησαν ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα δαπανηθούν αποκλειστικά για κοινωνικό -μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της κοινωνικής κουζίνας “Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς του σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρείες παροχής τυχερών παιγνίων, αλλά και αναλήψεων μετρητών διαπράττοντας τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης …

Το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την άνω εγκληματική δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον σε 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα του “Π.Θ” καταπέλτης είναι το πόρισμα της “Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες” για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας “Ο Αλλος Ανθρωπος, που έγινε γνωστός από τα συσσίτια σε πρόσφυγες και ανέργους. Επαιρνε τα χρήματα από επωνύμους και απλούς πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια. “Το εγκληματικό προϊόν” υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ. Κατηγορείται ακόμα μια συγγενείς και ένας συνεργάτης του.

Και συμπληρώνει το δημοσίευμα: Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο αυτός ο τροφοδότης κάθε πεινασμένου που εμφανιζόταν να συντρέχει αυτοβούλως και αφιλοκερδώς τους “μακαρίους πεινώντες” θα ήταν ο ίδιος ένας κατά κυριολεξίαν “αλλος άνθρωπος”. Ο εμπνευστής και η ψυχή της δράσης “Κοινωνική Κουζίνα – Ο Αλλος Ανθρωπος” για περισσότερο από μια δεκαετία είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι ένας καλοκάγαθος λαϊκός τύπος, ο οποίος αποφάσισε να απαλύνει τις τραγικές συνέπειες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το είχε ανάγκη. -είτε στη δομή της Μόριας, είτε στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας πιο πρόσφατα.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η εξέλιξη με τα όσα αποκαλύπτονται για τον ιδρυτή της δομής αλληλεγγύης μας έστειλαν αδιάβαστους!

4 απαντήσεις στο “Σοκαριστική είδηση: Ο Ιδρυτής της “Κοινωνικής Κουζίνας – Ο Αλλος Ανθρωπος” κατηγορείται σαν επικεφαλής εγκληματικής συμμορίας που καταχράστηκε 600.000 ευρώ!”

  1. Εμπιστοσύνη στην Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ειδικά σε κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας. Έπονται τα κοινωνικά ιατρεία, οι επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία, το αντιμιλιταριστικό κίνημα και γενικά οποιαδήποτε ύποπτη δομή δεν είναι υπό την εποπτεία του ΚΚΕ. Ευχαριστούμε την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες για την συνεισφορά στο επαναστατικό κίνημα του αψώνιστου λαού μας, που -πάντα στο πνεύμα του Μαρξ και Ενγκελς, που είναι και οι καθοδηγητικές αρχές της- αναγνωρίζει ότι οι εναλλακτικές δομές είναι δείγμα αναχωρητισμού και όχι κλιμάκωση της πάλης. Εύστοχη επίσης η σύγκριση με τον Κρυστάλλη, που τον πιάσανε να βάζει βόμβα μετά από καρφωτή της ΕΥΠ λόγω ενδοοικογενειακής διαμάχης των υπηρεσιών πληροφοριών, με τον ιδρυτή μιάς ελεύθερης κουζίνας. Είναι πράγματι σοκαριστικό,συμφωνώ, το πόσο αμετανόητα κνίτες είστε και μας απευθύνεστε σαν να είμαστε καθυστερημένοι.

  2. Οι ΜΑΡΞ, ΕΝΓΚΕΛΣ, ΛΕΝΙΝ και ΣΤΑΛΙΝ δεν πρόσφεραν δωρεάν φαγητό…Πρόσφεραν απλόχερα την κομμουνιστική επαναστατική τους διδασκαλία στο προλεταριάτο για την αφύπνιση της ταξικής τους συνείδησης…Πρώτοι στους αγώνες οι σύντροφοι μπολσεβίκοι “…με το ρεβόλβερ στο χέρι και στο κεφάλι μας τον LENIN…” (και όχι με δωρεάν πιάτα φαγητό στο χέρι) πού λέει πολύ σωστά και ένας στίχος των REBELLION CONNEXION – “Οι μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο”…Ο συγκεκριμένος με την κατηγορία της απάτης είναι ένας από τους πολλούς εκπροσώπους των “κινημάτων ευθιξίας” των τελευταίων ετών που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα πραγματικά προβλήματα και τα αδιέξοδα που του προκαλεί καθημερινά το σάπιο, απάνθρωπο και εκμεταλλευτικό σύστημα που λέγεται καπιταλισμός.

  3. Γιατί τόσο εύκολα υιοθετείτε μονοδιαστατα την άποψη Πρώτο Ψέμα και δήθεν Ανεξάρτητη Αρχή χωρίς να ξέρουμε και την αντίθετη άποψη Έλεος τόση βιασυνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *