Μίζες και καπιταλισμός

Εδώ δεν μπαίνει, ούτε σαν ρητορική μορφή στο ερώτημα: για γέλια ή για κλάματα; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Τραγέλαφος.

Στο παρακάτω βιντεάκι έχουμε τραγελαφικές καταστάσεις, και μάλιστα παρόμοιας φύσης που μόνο ο υπουργός, Α. Γεωργιάδης θα μπορούσε να δικαιολογήσει. Γιατί μπορεί ο ίδιος να δώσει “άνετα” στο δεξιό ποίμνιο, εξηγήσεις για το ποιοι είναι οι παράγοντες που ευθύνονται “για κάθε νόσο και μαλακία”- μόνο η κυβέρνηση των “αρίστων” δεν ευθύνεται- αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρει ο συνδικαλιστής συνταξιούχος Αλέξανδρος Κάντας μόνο γέλια και οργή θα προκαλούσε. Και καθημερινές παρόμοιες περιπτώσεις που περνάνε απαρατήρητες μπορεί να αναφέρει καθημερινά δεκάδες. Αν εστιαζόμαστε όμως σε τέτοιες περιπτώσεις θα είναι σαν να χάναμε το δάσος και να επικεντρωνόμαστε στο δέντρο.

Θυμάτε κανείς την ομολογία του Τουκάτου -του δεξί χέρι του Σημίτη- για το ένα εκατομμύριο μάρκα μίζες στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ; Θυμόμαστε την κατάθεση που είχε δώσει στην Γερμανική δικαιοσύνη ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Ζήμενς, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, και στην οποία υπογράμμιζε ότι η εταιρία του είχε δώσει πάνω από 100.000.000 ευρώ που κατέληγαν «στα ταμεία των 2 κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα»;

(Και επειδή ακούμε το ίδιο τροπάρι περί διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis από επιτροπή της βουλής, να θυμίσουμε τι αποτέλεσμα έχουν αυτές οι έρευνες παραθέτοντας όσα ακούσαμε στο παρελθόν από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη που σημειωτέον χρημάτισε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο στην επιτροπή που προέδρευε διαπιστώθηκε επιβαρυντικά στοιχεία για 12 πρώην υπουργούς της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, Δηλαδή ότι υπήρξαν ενδείξεις ότι έλαβαν μίζες από την Ζήμενς. Η πλειοψηφία της βουλής, όμως, αρνήθηκε την συγκρότηση επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης. Με απλά λόγια δηλαδή έριξαν σφουγγάρι και βγάλαν «λάδι» τους υπουργούς που έπαιρναν μίζες).

Εχει προφανώς που αναπαράγουμε γνωστά γεγονότα; Προφανώς. Αν δεν υπήρχαν τόσα πιράνχας λεηλασίας δημοσίου χρήματος, τόσοι μιζαδόροι, ο Κάντας, και χιλιάδες συνάδελφοι του, δεν θα περνούσε τα παραπάνω μαρτύριο. Δεν θα υπήρχε καπιταλισμός ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *