Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Περικλή …

Η κρατική Εκκλησία είναι πάντοτε στο πλευρό του δημίου -υπάλληλος του κράτους είναι και αυτός- και ποτέ στο πλευρό του θύματος, που είναι μια κάποια παραλλαγή του Σατανά και ως εκ τούτου η τιμωρία του είναι δίκαιη …  Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε αντίθεση με τη Ρωμαιοκαθολική, έχει δείξει τέτοιο σκοταδισμό στα λαϊκά δρώμενα που συγκρίνεται μόνο με τους φονταμενταλιστές του ακραίου Ισλάμ.

Περικλής Κοροβέσης

Συμπληρώνoνται σήμερα τέσσερα χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή,  ένας πολύ ωραίος τύπος, που κατά λάθος βρέθηκε για ένα διάστημα βουλευτής του Συνασπισμού. Ο Περικλής Κοροβέσης. 

Για όσους τον γνώρισαν ξέρουν ότι ήταν ένας άνθρωπος με πάθη, αγαπούσε το ποτό και τις γυναίκες και παράλληλα ήταν ένας σπουδαίος λαϊκός διανοούμενος.

Γεννήθηκε στις 20 Ιούλη 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Σπούδασε Θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι. 

Από μικρή ηλικία μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς.

Έχει εργαστεί ως αρθρογράφος στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Η Εποχή και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Επίσης, έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά, πολιτικά ή λογοτεχνικά, όπως η Γαλέρα.

Το 1998 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, με το συνδυασμό του Λέοντα Αυδή (ΚΚΕ).

Ο Π. Κ. βασανίστηκε απάνθρωπα απ’ τα καθάρματα του ΕΑΤ-ΕΣΑ στην διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας. Ήταν ο άνθρωπος που μέσω του βιβλίου του “Ανθρωποφύλακες” έκανε γνωστά τα βασανιστήρια της Χούντας σε όλο τον κόσμο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *