Στέφανε, μαζί σου… συνέχισε (να εξευτελίζεσαι και στην Ομογένεια)

Το είχαμε ακούσει να το σχολιάζει από το βήμα της βουλής ο Θανάσης Παφίλης, ενώ τώρα βλέπουμε ότι αποτελεί κεντρικό θέμα στην εφημερίδα Καλάμι που εκδίδουν οι ομογενείς μας στην Αμερική. Και αναφερόμαστε στο άνοιγμα που έκανε στο χριστεπώνυμο ποίμνιο ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ ανακαλώντας από την μνήμη του ένα σκηνικό από την βάφτισή του.

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Σ. Κασσελάκης απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Επειδή στα θεολογικά ζητήματα δεν τα πάμε τόσο καλά, παραθέτουμε το άρθρο της εφημερίδας που αναφέραμε …. Απαραίτητη προϋπόθεση να τονίσουμε από την αρχή ότι δεν μας εκφράζουν συνολικά τα όσα αναφέρονται παρακάτω. Πέρα απ’ την αντίθεση μας με το ομοφοβικό πνεύμα του κειμένου, η αντιπαράθεση που έχει ο εκδότης της εφημερίδας με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο διέπει όλο το άρθρο του:

Πρόεδρε ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανε Κασσελάκη…

‘Αστους να λένε, άστους να τρώγονται … Εσύ την πορεία σου. Οι νεοέλληνες στο Ελλαδιστάν, συνήθισαν στο παραμύθι, ότι κουτόχορτο τους σερβίρουν, το τρώνε αδιαμαρτύρητα.

Απόδειξη, ότι έκαναν πρωθυπουργούς, Κούλη, Αλέξη, GAP. Και δεν θα κάνουν εσένα, που πιστοποίησες ότι είσαι θεοφοβούμενος, άνθρωπος της εκκλησίας και με τις ευλογίες των “αγίων” Τσαλίκη, Βαρθολομαίου, Ελπιδοφόρου ;;;

Αλλά και πολιτικά “ορθός”, αφού μετατρέπεις (ότι απόμεινε από) τον (ψευτοαριστερό) ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρώο κόμμα, με τις θέσεις σου για ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Μ. Ανατολή κλπ. Αυτά βλέπει και ο Κούλης και ανησυχεί, φοβούμενος ότι θα του πάρεις “δεξιά πελατεία”.

Και με την στήριξη των φιλελλήνων Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου, που υπερτιμάς και του κλήρου γενικά, θα ορκιστείς μελλοντικά πρωθυπουργός, αλα “αυτοκράτορας Βυζάντιου”, παρουσία κλήρου και ολίγου λαού, δηλ. μεταλλαγμένων ψευτοαριστερών -ζαίων.

Τότε, ακόμα και ο “νονός” του Κούλη- “Μωυσή”, ο Θ. Μαυρίδης, θα αναγκαστεί να γίνει πάλι “νονός” και να σε βαφτίσει “Στέφανος, ο Σωτήρ”. Σε μιά τέτοια περίπτωση, πολύ πιθανό ο Π. Πολάκης, να εγκατασταθεί οριστικά στο άγιο Όρος, ως μοναχός, στο ίδιο “κελί” με τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Καλά πάς, μας το έδειξες και με την συνάντησή σου με τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο στην Νέα Υόρκη. ‘Εχεις όλα τα προσόντα, αφού απόδειξες και στην Ομογένεια, ότι είσαι… εντυπωσιακά άσχετος με αυτήν.

Ποιός νοιάζεται αν ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος έχει διαλύσει, σχεδόν καταργήσει, την ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ και στόχος του είναι η υποτίμηση, διάλυση της Ομογένειας προς όφελος της Τουρκίας, την οποίαν υπηρετεί ;;;

‘Αστους να λένε οι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, ότι “έφτυσες την Ομογένεια, υποβάλοντας τα σέβη σου στον Ελπιδοφόρο και εκθειάζοντάς τον ως… “σπουδαίο”.

Θα παρατήρησες και θα χάρηκες που η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, υποτίθεται για έναρξη Επανάστασης 1821, άνοιξε από 8 κληρικούς, Κυριακή 14 Απρ. ’24.

Παλαιότερα ήταν παρέλαση της Ομογένειας. Τώρα έγινε παρέλαση της Αρχιεπισκοπής, αφού ο Ελπιδοφόρος δημιούργησε εμφύλιο στην διοργανώτρια ελληνική Ομοσπονδία Σωματείων, για να πάρει την παρέλαση. ‘Ετσι, η παρέλαση θα γίνεται για… ευαγγελισμό, με κρίνους.

Κι εσύ, υποβάλλοντας τα σέβη σου στον Ελπιδοφόρο, έμμεσα υποστήριξες τις… πράξεις του κατά της Ομογένειας και της εθνικής μας εορτής.

‘Αστους να λένε ότι “επαίνεσες” τον Ελπιδοφόρο, επειδή συμμετείχε με τον δήμαρχο ‘Ανταμς σε πορεία για τις δολοφονίες μαύρων πολιτών (ΒLM). Ο πρώτος που συνάντησε ο Ελπιδοφόρος -με υπόδειξη τουρκικής κυβέρνησης- ερχόμενος στις ΗΠΑ, Ιούνιο 2019, ήταν ο ‘Ερικ ‘Ανταμς, μετέπειτα δήμαρχος Νέας Υόρκης, θερμός υποστηρικτής, προπαγανδιστής της Τουρκίας και υπό έρευνα από το FBI, για “δώρα” από Τουρκία.

‘Αστους να λένε ότι υποστηρίζεις σθεναρά Ελπιδοφόρο, άσχετα αν έχει καταγγελθεί γραπτά από ΜΜΕ βετεράνων ΗΠΑ, ως “πράκτορας Τουρκίας”. Τι σημασία έχει αν ο Ελπιδοφόρος εκπροσωπεί τυπικά μόνο ποσοστό 12-14% Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών του;;; Χρειάζεται πολιτικούς σαν εσένα να τον “προσκυνούν”, με δουλοπρέπεια.

Πονηρούλη, το καταλάβαμε.. “Προσκυνάς” Ελπιδοφόρο για να σου βαφτίσει παιδιά με παρένθετες μητέρες (ως ψηλός, βουτυράτος γονέας 1, με τον τσιριμπίμ τσιριμπόμ σύζυγο, γονέα 2, τον Τάϊλερ), όπως έκανε -με το αζημίωτο- και με τα ”μπουσάκια”).

Και το εύλογο ερώτημα είναι: ΣΕ ΠΟΙΑ Ομογένεια έζησες ίσαμε τον περασμένο χρόνο;;; Στις ΗΠΑ;;; Η ερώτηση εύλογη, επειδή ούτε τα βασικά γνωρίζεις, εκτός και αν ήσουν απασχολημένος 100% με “μπίζνες”.

Παντού στις ΗΠΑ λένε ότι ήσουν, όσα χρόνια έζησες στην χώρα, άγνωστος στην Ομογένεια, αφού ουδέποτε ασχολήθηκες με αυτήν, ούτε υπήρξες μέλος σε κάποιο σύλλογο ή Οργάνωση. Και μερικά άρθρα σου παλαιότερα στον ”Εθνικό Κήρυκα” Νέας Υόρκης (Αντ. Διαματάρη), που τον διαβάζουν ολίγοι ηλικιωμένοι Ομογενείς, δεν είναι ενασχόληση με την Ομογένεια.

Εσύ, ως ‘Ελληνας πολιτικός, έχεις κάθε δικαίωμα να νομίζεις ότι, εκτός από τους “σανοφάγους” νεοέλληνες στο Ελλαδιστάν, μπορείς να κοροϊδεύεις και τους απόδημους στις ΗΠΑ.

Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα: ΜΗΝ υποτιμάς την νοημοσύνη του Ελληνισμού ΗΠΑ και σταμάτα να λες (και να γράφεις στο Χ) ανιστόρητες σαχλαμάρες, για Ομογένεια -ειδικά- ΗΠΑ. Να την προσβάλεις με τις ασοβάρευτες πράξεις και δηλώσεις σου, αλλά και τα “σέβη σου” στον “άνθρωπο Τουρκίας” Ελπιδοφόρο, γιά “επικοινωνιακούς” λόγους, απευθυνόμενος βασικά σε άσχετους με Ομογένεια, στην Ελλάδα. Κατάλαβες;;;

Και γιά ενημέρωσή σου, ο Ελπιδοφόρος, με το που ‘”ενθρονίστηκε” τέλος Ιουνίου 2019, οι δύο πρώτες πράξεις του ήταν: Αποκλεισμός του ”ΚΑΛΑΜΙ”, χωρίς λόγο και αιτία, από τον λογαριασμό του στο Χ (τουίτερ) και αποκλεισμός του ”ΚΑΛΑΜΙ” από λήψη ενημερωτικών δελτίων Αρχιεπισκοπής. Ξέρεις γιατί;;; Επειδή ΜΟΝΟ το ”ΚΑΛΑΜΙ” αναδημοσίευσε το δημοσίευμα περί πράκτορα Τουρκίας από το ΜΜΕ των βετεράνων ΗΠΑ. Αλλά και το δημοσίευμα περί χρηματισμού Βαρθολομαίου από χρήματα ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου Μανχάτταν, με υπόδειξη Ουάσιγκτον, γιά την εξαγορά του στην παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας.

Αλλά, εσύ ως άνθρωπος επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σκέψου την περίπτωση να κάνω αγωγή για “δυσφήμιση, διάκριση κ.ά.” κατά Ελπιδοφόρου, Αρχιεπισκοπής, αφού είναι (η Αρχιεπισκοπή) μη κερδοσκοπική, μη φορολογίσιμη εταιρία (501 c) στις ΗΠΑ, τι θα γίνει..

Σημ. 1: Την επόμενη φορά, ημιμαθή και ανιστόρητε πρόεδρε ΣΥΡΙΖΑ, που θα υποβάλεις τα σέβη σου στον “πατριάρχη Βαρθολομαίο”, ρώτησέ τον γιατί ακόμα οι ήρωες της Επανάστασης 1821 είναι αφορισμένοι από το “τουρκικό ίδρυμα”, το Πατριαρχείο Κων/πολης.

Σημ. 2: Ανάρτησε την φωτογραφία της κολυμπήθρας όπου σε βάπτισε ο “άγιος Τσαλίκης”, σε αυτήν που έγινε το “θαύμα” με το “λάδι που σχημάτισε σταυρό”, γιά να σκάσουν από ζήλεια, ακόμα και οι ΣΥΡΙΖΑ-ίοι.

Γ. Λυκ. – 18 Απρ. ’24

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *