Ελληνικά F-16 στην Ουκρανία; Ναι και σύντομα!

Γράφει ο mitsos175

Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Διάφορες δημοσιογραφικές πηγές μιλούν για αποστολή F-16 στην Ουκρανία. Χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα δώσουν τα συγκεκριμένα μαχητικά, ώστε να εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί πιλότοι για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ήδη έφτασαν τα πρώτα από χώρες που οι κυβερνήσεις τους δεν έχουν ταμπού ώστε να κρύψουν από τους ψηφοφόρους τους τα αλισβερίσια.
Το θέμα είναι πως τα αεροσκάφη αγοράστηκαν από το υστέρημα των πολιτών και θα έπρεπε να ερωτηθούν αυτοί που πλήρωσαν, αν θέλουν να στείλουν εξοπλισμό τόσων δισεκατομμυρίων σ’ ένα ξένο κράτος.

Όσον αφορά την Ελλάδα υπηρετούν συνολικά 154 αεροσκάφη αυτού του τύπου. 32 από αυτά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σταλούν στην Ουκρανία! Πρόκειται για F-16 C/D block 30 τα οποία παρέλαβε το 1989 (40 αεροσκάφη). Ένα σύγχρονο F-16 κοστίζει 63.000.000 $! Θα στείλουμε άραγε κι άλλα όπλα άνω των 2 δισεκατομμυρίων, αφού θα αποσταλούν μαζί πύραυλοι και άλλος εξοπλισμός;

Όπως είναι γνωστό σε όλους (πλην των αφελών), τα όπλα που αγοράζουμε – και που χρεοκοπήσαμε για να τα πάρουμε – δεν τα έχουμε για τους «φίλους και συμμάχους» Τούρκους. Ένας λόγος φυσικά είναι οι μίζες, ο κυριότερος όμως είναι γιατί ανήκουμε στις ΗΠΑ, κι όταν χρειαστεί «θα σηκωθούμε από τον καναπέ», όπως είπε ο «λαγός» Μεϊμαράκης, για να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των αμερικανικών πολυεθνικών.

Οπότε είναι σίγουρο πως θα στείλουμε και F-16, όπως στείλαμε ένα σωρό άλλα πράγματα – κυρίως πυρομαχικά – τα οποία είχαμε δήθεν για περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Γιατί δεν πληρώνουμε για την εθνική άμυνα και ασφάλεια, όχι! Πληρώνουμε προστασία στο μαφιόζο του πλανήτη, το «θείο Σαμ». Πληρώνουμε όπως πληρώνουν κάποιες ιερόδουλες το νταβατζή! Κι αν μας πηδήξουν από πάνω, «δουλειά μας είναι»…
“Μας παίζει η Μαφία η Αμερικάνικη
κι εμείς μεγάλα βόδια, πιανόμαστε κορόιδα,
κάνοντας τεμενάδες στον Ιμπεριαλιστή…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *