24 Απρίλη 1945: Μια πίτσα από το Ζούκοφ

Γράφει ο mitsos175

24 Απρίλη 1945. Ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα θα κεράσει ο ηρωικός Κόκκινος Στρατός τη συμμορία των ναζί καθαρμάτων. Πονάτε φασίστες; Πονούν και βογκούν. Το κομμάτι είναι μέρος της πίτσας που θα φάνε οι ναζί εγκληματίες στο Βερολίνο, όπου οι Κομμουνιστές γλέντησαν τους παπάριους.

Η μάχη της Halbe ήταν μια απεγνωσμένη προσπάθεια των ναζί καθικιών, όχι να νικήσουν, ούτε καν να σταματήσουν τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό, που τους έπαιζε μονότερμα στην έδρα τους το Βερολίνο, αλλά μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεφύγουν και να παραδοθούν στους Αμερικανούς. Γιατί έκαναν τόσα αποτρόπαια εγκλήματα στη Σοβιετική Ένωση, που δεν ήθελαν με τίποτε να τους αιχμαλωτίσουν οι Ρώσοι.

80.000 ψωριάρηδες ναζί με 79 εναπομείναντα άρματα 200 οχήματα και 1000 πυροβόλα ήταν η 9η «στρατιά» που περικυκλώθηκε από τους Σοβιετικούς. Δεν ήταν λίγοι πάντως. Το σχέδιο ήταν να σπάσουν τον κλοιό (τελικά έσπασαν τα μούτρα τους), να ενωθούν με άλλους αλητήριους (12η Στρατιά) και να πάνε όλοι μαζί στα Αμερικανάκια. Οι 280.000 Σοβιετικοί πάλι που ήταν κοντά, ήθελαν να τους περιποιηθούν αυτοί. Κι είχαν κάτι Κατιούσες για τους ναζί, να! με το συμπάθιο.

Εδώ πρέπει να πούμε πως οι διαταγές του Χίτλερ για επίθεση (!) γράφτηκαν στις μπότες των πρώην πειθαρχημένων δολοφόνων. Για όσους αναρωτιούνται, η πασίγνωστη σκηνή που ο Χίτλερ τα παίρνει στη κράνα με το Στάινερ, είναι γι’ αυτό ακριβώς. Ο Χίτλερ, μέσω του Κρεμπς, ζήτησε από τον διοικητή της 9ης Στρατιάς, στρατηγό Μπούσε, να κρατήσει τις θέσεις του, και από το Στάινερ που δεν είχε καθόλου στρατό να επιτεθεί μαζί με την 9η Στρατιά και να περικυκλώσουν τους Σοβιετικούς!!! Τι έπινε;

Έκαναν λοιπόν όχι μια αλλά 3 (με το συμπάθιο) απόπειρες όχι βέβαια επίθεσης, αλλά διαφυγής. Τελικά ελάχιστοι σε κακή κατάσταση φτάνουν στη 12η Στρατιά. Οι υπόλοιποι;  40.000 κείτονται νεκροί! Οι Σοβιετικοί παίρνουν δεκάδες χιλιάδες αιχμαλώτους. Η 9η στρατιά δεν υπάρχει πλέον. Ο θύλακας χάρη στην κουταμάρα των Γερμανών καθαρίζεται εντελώς μέχρι την Πρωτομαγιά. Οι συνολικές απώλειες των Σοβιετικών σωτήρων της Ανθρωπότητας (νεκροί τραυματίες κλπ) δεν υπερβαίνουν τις 20.000.

Λίγες μέρες αργότερα ο Χίτλερ πάει στο Διάολο, που τον περιμένει πως και πως, ενώ από την απελπισία τους ακολουθούν το παράδειγμα του μεγαλυτέρου καθάρματος  όλων των εποχών, πολλά από τα ναζιστικά αποβράσματα.

Θα στείλω μια πίτσα δώρο στα γαλάζια τρολλάκια για να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο της συντριβής των ναζί παππούδων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *