Η αθέατη πλευρά της ιστορίας με τους χούλιγκαν του Ολυμπιακού.

Το ποδοσφαιρικό κατεστημένο συνδέεται πλέον αναπόσπαστα με την ολιγαρχία, την  πολιτική εξουσία, τον τζόγο, τα στημένα παιχνίδια, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το νεοφασιστικό κίνημα. Δηλαδή, έξι από τις μεγαλύτερες πληγές της κοινωνίας. Και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους πολίτες που δεν έχουν ισοπεδωθεί, από της  προοδευτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανατροπή του σάπιου συστήματος και από τους φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο σαν άθλημα και σαν μέσο συνύπαρξης και συλλογικής έκφρασης αρνούμενοι να υποταχθούν στη νέα κατάσταση πραγμάτων.

Στέλιος Ελληνιάδης

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία σε κρίση πανικού βρέθηκε ο Κοντομούς Κωνσταντίνος (“Κοκός”) και προσπάθησε να χαρακώσει τις φλέβες του με την τηλεκάρτα. Τελικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ όπως γνωστοποιήθηκε δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Μιλάμε για ένα άτομο που συμμετείχε στην εγκληματική συμμορία των χούλιγκανς και παράλληλα άνηκε στην εγκληματική ομάδα του Μιχαλολιάκου. (Είχε καταδικαστεί τον Νοέμβριο του 2017 για τον σοβαρό τραυματισμό μετανάστη με μαχαίρι και τον εμπρησμό επιχείρησης κουρέα από το Πακιστάν με βόμβα μολότοφ. Ο ίδιος είχε στη κατοχή του το ένα από τα δύο πιστόλια, που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σύλληψης).

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι στην πορεία θα αποκαλυφθεί ότι ο “Κοκός” δεν είναι ο μόνος από τους χούλιγανς του Ολυμπιακού που είχε παρτίδες με την ναζιστική συμμορία.

Σ’ όλο αυτό το σκηνικό που παρακολουθούμε πρέπει να μην μένουμε στην επιφάνεια και να δούμε και την αθέατη πλευρά του. “Εμφύλιος στο μπλοκ εξουσίας” μας γράφει η ΕφΣυν και υπογραμμίζει ότι “40 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές η κυριαρχία Μητσοτάκη εμφανίζεται να αναμετράται με φυσικούς συμμάχους της”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι σήμερα και το Documento. Η δικογραφία για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρεντη, είναι ένα μίγμα στοιχείων που αποκαλύπτουν την εγκληματική δράση των χούλιγκαν και μηνυμάτων προς τον Μαρινάκη του τύπου: «από εμάς εξαρτάται αν θα σε μπλέξουμε ή όχι». Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για την πραγματική κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά έδωσε τα…ρέστα της επειδή ο Μαρινάκης τόλμησε να σηκώσει το θέμα των Τεμπών το οποίο προκαλεί φθορά στην εικόνα ΝΔ-Μητσοτάκη, μας λέει στην ουσία το έντυπο του Κώστα Βαξεβάνη σε ένα πολυσέλιδα ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Βαγγέλης Τριάντης Τζώρτζης Ρούσσος, Μικαέλα Σάβα και Βαγγέλης Βαλαβάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *