Άγιος αχταρμάς.

Γράφει ο mitsos175

Για το «άγιο» φως, το οποίο ανάβει με το «θαύμα» που λέγεται «αναπτήρας», έχουμε γράψει στο παρελθόν. Ξοδεύουμε κάθε χρόνο ένα σωρό λεφτά για ένα παραμύθι, αλλά δε θα γράψω άλλα, μην παρεξηγηθεί η Καλλιόπη και οι υπόλοιποι αφελείς.

Σήμερα θα πούμε για μια άλλη φλόγα, ιερή. Είναι η Ολυμπιακή φλόγα. Γιατί να αναφερθούμε σ’ αυτή, κι όχι στην πιο επίκαιρη φωτιά; Θα καταλάβετε αμέσως μόλις διαβάσουμε τι λέει η εγκυκλοπαίδεια.

«Είναι ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία…
Η τελετή αφής και η λαμπαδηδρομία που ακολουθεί είναι σύγχρονη προσθήκη…
Θυμίζει σε όλους τον αρχαίο ελληνικό μύθο του Προμηθέα και της κλοπής της φωτιάς από τον Δία… παραπέμποντας στην ιερή φλόγα της θεάς Εστίας που έκαιγε άσβεστη στο Πρυτανείο της Ολυμπίας, στον κοινό βωμό όλων των Ελλήνων η οποία, κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών Αγώνων, άναβε και στους βωμούς των ναών της Ήρας και του Δία…
Το λιτό και συμβολικό τελετουργικό πραγματοποιείται στο βωμό που υπάρχει στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον). Η Πρωθιέρεια, με επίκληση στο θεό Απόλλωνα ανάβει τη δάδα με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου…»

Ρωτώ λοιπόν, αν υπάρχει πρόβλημα που η «ιερή φλόγα», ανάβει και περιφέρεται από χριστιανούς! Μάλλον όχι, αλλά αν το λέγαμε στα χρόνια του Ιησού, θα διαμαρτύρονταν τόσο οι ειδωλολάτρες, όσο κι οι χριστιανοί. Φανταστείτε 12θεϊστές να άναβαν το φως στη Ιερουσαλήμ…

Βλέπετε, η Ελληνική φιλοσοφία τους πρώτους μετά Χριστό αιώνες, ήταν ο ιδεολογικός αντίπαλος του Χριστιανισμού! «Έλληνες» ονόμαζαν όσους πίστευαν στους 12 θεούς του Ολύμπου.
Αυτό που λένε «ελληνοχριστιανικό» είναι ιστορικά ό,τι πιο οξύμωρο. Κάτι σαν τη λέξη «γλυκόπικρο». Είναι ένας αχταρμάς που εξυπηρετεί όσους καπέλωσαν και τον Ελληνικό πολιτισμό και τα λόγια του Ιησού.

Άγιο φως, ιερή φλόγα, μην απορούμε γιατί καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι. Με τόσους λάτρεις της φωτιάς (για να κάνουμε λίγη πλάκα) δεν θα μείνει δέντρο που να μη γίνει κάρβουνο για να πουληθεί, να ψήσουμε τον οβελία και στη θέση του δάσους, να υπάρξουν «ευκαιρίες» για κέρδη από την καταστροφή.

Κάνουμε έκκληση στον Απόλλωνα να ανάψει την «ιερή φλόγα», παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν στο Χριστό! Δεν είναι τρέλα; Κάθε τι θεαματικό που φέρνει χρήμα τις τσέπες μερικών και θαμπώνει τα πλήθη, υιοθετείται αμέσως και δένει ταμάμ στην εθνική μας σαλάτα! Ακόμα και τα πιο αντιφατικά.

Τι κι αν Έλληνες (ειδωλολάτρες) σκοτώνονταν για αιώνες με τους χριστιανούς; Αυτό γίνονταν παλιά. Σήμερα είναι και Έλληνες και χριστιανοί και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ναζί και με το Ισραήλ! Αρκεί να υπάρχει κέρδος.
Οπότε, καλά μου ταλιμπανιστήρια, μην είστε και τόσο φανατικοί. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα βγει από το μίξερ της Ιστορίας…

Μία απάντηση στο “Άγιος αχταρμάς.”

  1. Η τελετή για πρώτη φορά στους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες έγινε το 1936 μιας και ο Γκέμπελς ήθελε να δείξει τη μεταλαμπάδευση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο Γ’ Ράιχ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *