Βηματοδότης: Οι απειλές Μαρινάκη για ανύπαρκτα αδικήματα!

Πριονοκορδέλα περνάει σήμερα ο Βηματοδότης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Μέχρι ότι ανακάλυψε ανύπαρκτα αδικήματα του αποδίδει.

Αντιγράφουμε:

Η καρέκλα είναι από αυτές που λέμε «ηλεκτρική». Αλλά τέτοια έντασης ρεύμα δεν θυμάμαι ποτέ να χτύπησε κυβερνητικό εκπρόσωπο, όπως αυτή που διαπέρασε τον Παύλο Μαρινάκη όταν συνάδελφος στο μπρίφινγκ του ζήτησε να επιβεβαιώσει πως η επιχείρηση του Λιμενικού στη Χίο είχε χαρακτήρα «αποτροπής».

Να επιβεβαιώσει; Ναι, διότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε μόλις δηλώσει το εξής: «Η δουλειά του Λιμενικού είναι να προστατεύει τα σύνορά μας και να αποτρέπει, με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με δική του ευθύνη, την παράνομη είσοδο στη χώρα μας, ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν το σχετικό δικαίωμα». Όπως προκύπτει και από την επίσημη απομαγνητοφώνηση που έχω το βίτσιο να διαβάζω, ο συνάδελφος άρπαξε την πάσα στον αέρα και τον ρώτησε: «Τώρα παραδεχτήκατε μόλις ότι η επιχείρηση ήταν αποτροπής; Σωστά κατάλαβα;». Μόνο που ο εκπρόσωπος δεν είπε καν εκείνο τα αλήστου μνήμης «το διαψεύδω» που άλλες εποχές εκτοξευόταν κατά ριπάς στην αίθουσα από τους προκατόχους του για να ξεπεράσουν τη βάσανο των ερωτήσεων. Τι έκανε; Απείλησε να κινηθεί νομικά κατά του ερωτώντος, ενημερώνοντάς τον «με τη νομική του ιδιότητα», όπως είπε, ότι έχει διαπράξει «το ποινικό αδίκημα της παραποίησης δεδομένων».

Δεν κάθισα φυσικά να ξεκοκκαλίσω τον ποινικό κώδικα – τα βίτσια έχουν και τα όριά τους. Ρώτησα όμως φίλους μου νομικούς και ουδείς εξ αυτών γνώριζε το συγκεκριμένο αδίκημα. Πολύ φυσιολογικά ο συνάδελφος αναρωτήθηκε εάν βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποιου είδους απειλή. Για να εισπράξει όχι μόνο την απάντηση πως απειλή που είναι νόμιμη δεν είναι απειλή, αλλά και να λουστεί με μια σειρά από χαρακτηρισμούς: «Θρασύδειλος, δειλός, σπιλώνετε, εντεταλμένη υπηρεσία», όλα φύρδην μίγδην.

«Δεν υπάρχει, κύριέ μου, δεν έχετε τον λόγο, δεν υπάρχει νόμιμη απειλή. Όταν κάποιος λέει σε κάποιον άλλον κάτι που δεν είπε, αυτό είναι παράνομο. Απειλή με νόμιμα μέσα δεν υφίσταται, να το ξέρετε αυτό. Ασυλία δεν έχετε. […] Αλλά όπως και εμείς, έτσι και εσείς πρέπει να ξέρετε ότι όταν κάνετε κάτι που ξεπερνά τα όρια του νόμου και προσβάλλει ανθρώπους που κάνουν μια δουλειά, θα έχετε και τις συνέπειες. Το αν θα τις κάνουμε χρήση ή όχι, αυτό είναι προσωπικό μας θέμα, θα σταθμίσουμε. Γιατί μπορεί να μην πρέπει να δώσουμε αξία σε ανθρώπους όπως εσείς, που είστε σε εντεταλμένη υπηρεσία».

Κάθισα και μέτρησα: Πέντε φορές επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν έχετε τον λόγο» συν μια «δεν θα μπορείτε να πείτε τίποτα άλλο για το θέμα αυτό». Φαντάζομαι πως και εσείς δεν θα είδατε μόνο το ρεύμα να διαπερνά τον κύριο Μαρινάκη, αλλά και ένα πρόβλημα δημοκρατίας.

Αναρωτιόμουν λοιπόν ποια θα μπορούσε να είναι η λύση. Και, ω του θαύματος, ήρθε από εκεί που δεν το περίμενα. Η «Ομάδα Αλήθειας», αυτή ιδιωτική και αφιλοκερδής ενημερωτική ομάδα, προέβαλε τις δηλώσεις Μαρινάκη με δικά της λόγια. Και κυκλοφόρησε στο διψασμένο για την αλήθεια κοινό της μια φωτογραφία με τη λεζάντα «Μαρινάκης: Σε περίπτωση που δεν ανακαλέσετε αυτό που είπα, θα εξετάσω κι εγώ τα μέσα τα οποία έχω». Πράγματι, αυτή είναι η μόνη λύση για να σωθούμε. Να βάλει η κυβέρνηση κάποιον να ανασκευάζει αυτά που λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *