Η Εθνικιστική πολιτική και μισαλλοδοξία του ΛΑΟΣ «επιτρέπει» τις ωμές παρεμβάσεις του Τουρκικού κράτους!

Σε μια ωμή παρέμβαση του τουρκικού κράτους στα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού, αποκαλύπτεται το τι χαρακτηριστικά τείνει να προσλάβει ο ιμπεριαλιστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός  και η αλληλεπίδραση της εθνικιστικής προπαγάνδας στο εσωτερικό και των δύο χωρών, με στόχο την καλλιέργεια κλίματος «εθνικής ενότητας» και καθυπόταξης του κόσμου της εργασίας, που δοκιμάζεται από την ακραία αντιλαϊκή πολιτική.

Επί της ουσίας, η τουρκική κυβέρνηση διαμέσου του πρεσβευτή της ζητά την ανάληψη του ρόλου του εκπροσώπου και του  προστάτη των μουσουλμάνων μεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που επίσημα πια το τουρκικό κράτος διεκδικεί την εκπροσώπηση μίας θρησκευτικής κοινότητας της οποίας τα μέλη προέρχονται από χώρες της Ασίας και Αφρικής που πλήττονται από στυγνά καθεστώτα, πείνα και ανέχεια, που έγιναν στόχος των ιμπεριαλιστικών νατοϊκών επεμβάσεων, στο πλαίσιο του οποίου συνεργάζονται αρμονικά ελληνικές και τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η προσπάθεια αυτή του τουρκικού κράτους εντάσσεται στο δόγμα του Νεοοθωμανισμού που κυριαρχεί στην εξωτερική του πολιτική, το οποίο εργαλειοποιεί το θρησκευτικό ζήτημα, αλλά και τις μουσουλμανικές-τουρκόφωνες μειονότητες.

Χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα δήλωσε τα ακόλουθα: «Πιστεύουμε επίσης ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα»(!).

Το θέμα αυτό όμως προέκυψε ως αποτέλεσμα της απροθυμίας να εγκρίνει την τελική δημοπράτηση της κατασκευής του Ισλαμικού Τεμένους των Αθηνών φαίνεται να επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, καθώς ο Μ. Βορίδης δε θεωρεί ως πολιτική προτεραιότητα την ανέγερσή του, παρόλο που όλα είναι έτοιμα γι’ αυτήν ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011. Σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο  Βορίδης έκανε γνωστή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο την αντίθεσή του στο να βάλει την υπογραφή του για την δημοπράτηση του Τεμένους! Και επισημαίνουν ότι έτσι, καθίσταται βέβαιο ότι η εκ του νόμου υποχρέωση της δημιουργίας του θα βαρύνει τον επόμενο πολιτικό που θα πάρει τη σκυτάλη του υπουργείου Υποδομών, όταν η εν λόγω διαδοχή λάβει χώρα, προφανώς μετά τις εκλογές!!! Με τον τρόπο αυτό η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου αρνείται να εφαρμόσει σχετικό νόμο για την ανέγερση του Τεμένους στον Ελαιώνα, κατά την επεξεργασία του οποίου, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν κατά της κατασκευής του. Μάλιστα ο σημερινός υπουργός του κόμματος χαβούζα Χουντικών, μιλιταριστών, φασιστικών δολοφονικών συμμοριών, στη σχετική συζήτηση που διεξήχθη προ μηνών στη Βουλή, είχε παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος της κοινωνίας που φορτώνει με ανεργία, πείνα, εξαθλίωση, φόρους τονίζοντας ότι «η Ελληνική κοινωνία βλέπει με τεράστια καχυποψία και αντίρρηση αυτό το εγχείρημα». Η κρατική επιλογή κατασκευής τζαμιού είναι αναγκαστική και βασίζεται σε μια απόπειρα ελέγχου των μεταναστών, με την συμμετοχή ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Όπως είχαμε επισημάνει «Η τελευταία εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του κτηνώδους τρόπου που το ελληνικό κράτος και το αστικό σύστημα εξουσίας αντιμετωπίζει τους μετανάστες και το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Η εξαφάνιση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και η απανθρωποίηση των μεταναστών είναι πρόβα τζενεράλε της επιβολής ενός ιστορικά πρωτότυπου κοινωνικού και εργασιακού Μεσαίωνα που επιβάλλει ο Σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός εξυπηρετώντας τις πιο κανιβαλικές απαιτήσεις κέρδους του κόσμου του πλούτου».

Είναι επίσης ενδεικτικό το πως προβλήθηκε το ζήτημα της ωμής παρέμβασης του τούρκου πρέσβη από μερίδα του τύπου, με αιχμή τα μιλιταριστικά έντυπα, που σε αγαστή συνεργασία με την ΕΥΠ επαναλαμβάνουν γνωστά σενάρια των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, που κατά κόρον δημοσιεύει γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό με επίκαιρα άρθρα του: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως αποδείχτηκε αργότερα  κατά την διάρκεια των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008 η πλειονότητα των ταραξιών ήταν μουσουλμάνοι μετανάστες, ενώ μερικούς μήνες αργότερα στίφη μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών επέδραμαν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι  για την υποτιθέμενη βεβήλωση του Κορανίου το 2009 από αστυνομικό».

Πρέπει όμως να επισημάνουμε τα εξής: το ακροδεξιό, εθνικιστικό και φιλοπόλεμο μέτωπο που συγκροτούν Σαμαράς-ΛΑΟΣ-ΔΙΚΤΥΟ 21-δολοφονικές φασιστικές ομάδες-προσωπικότητα της καθεστωτικής αριστεράς-τμήμα των ΜΜΕ, σε πλήρη συνεργασία με την ΕΥΠ, «δε προσφέρει μόνο τη δυνατότητα βίαιης  παρέμβασης του τουρκικού κράτους» στην εσωτερική ελληνική πολιτική ζωή. Κυρίως αλληλοτροφοδοτείται στην καλλιέργεια εθνικιστικού κλίματος και βοηθιέται στην προβολή των» εθνικών κινδύνων». Επίσης όμως και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το μαύρο αυτό μπλοκ χρησιμοποιεί τα ίδια πολιτικά εργαλεία και τις ίδιες επικίνδυνες μεθόδους.

Πολύ πρόσφατα, το ΛΑΟΣ έθεσε ζήτημα παρουσίας ελληνικής μειονότητας 200.000 ατόμων στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και η οποία μάλιστα καταπιέζεται και πρέπει να προστατευτεί, με επείγουσα παρέμβαση προς τον νέο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Jean-Claude Mignon, από το μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Κ. Αϊβαλιώτη, το γραμματέα της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του κόμματος Α. Χρυσανθακόπουλο και τον αναπληρωτή κοιν. εκπρόσωπο Α. Κολοκοτρώνη. Ζητούν τη συγκρότηση «Ομάδας Έρευνας και Ελέγχου» στα Σκόπια, ώστε να διερευνηθούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων!

Θυμόμαστε ότι ήδη ο Καρατζαφέρης είχε προσπαθήσει πολιτική ρελάνς όταν είδε τα ποσοστά του ΛΑΟΣ να καταβαραθρώνονται εξαιτίας της ψήφισης των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί, απειλώντας να θέσει ζήτημα δημοψηφίσματος για το «Μακεδονικό Ζήτημα», ενώ εξίσου ακραίες και επιθετικές ήταν οι δηλώσεις του Παναγιωτόπουλου, υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, που ανταγωνίζεται το ακροδεξιό κόμμα στον εθνικιστικό κατήφορο. ΛΑΟΣ και ΝΔ, μαζί με το στρατιωτικό κατεστημένο είχε αντιταχθεί στην πρόταση ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων του πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη, που περιόριζε τις στρατιωτικές δυνάμεις στα Βόρεια σύνορα και έθετε θέμα συνολικής μείωσης του στρατιωτικού προσωπικού. Οι λόγοι που είχαν προβάλλει, ήταν «οι προκλήσεις των γειτονικών λαών» και η ανάγκη αναβαθμισμένης στρατιωτικής παρουσίας, έτοιμης για τα βαλκανικά θέατρα του ανταγωνισμού και των συρράξεων. Δεν πρέπει τέλος, να ξεχνούμε το ρόλο που παίζει το ΔΙΚΤΥΟ 21 στη ΝΔ, όπου προβεβλημένα στελέχη της επικίνδυνης αυτής ακραίας ομάδας, με τις πολιτικά ύποπτες διεθνείς «μυστικές» διασυνδέσεις, εκτελούν χρέη συμβούλου του Α.Σαμαρά!

Τα βασικά επιθετικά επίδικα του ελληνικού εθνικιστικού μπλοκ είναι η κήρυξη ΑΟΖ, το Μακεδονικό ζήτημα και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει το γνωστό για τις ακραίες θέσεις του    defencenet.gr «Απογραφή της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πρόκειται να πραγματοποιήσει η Ομόνοια μετά την έμμεση αποφυγή της αλβανικής κυβέρνησης να καταγράψει την εθνική προέλευση των πολιτών της χώρας στην πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το προεδρείο της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα και στόχος είναι η πραγματοποίηση της νέας απογραφής μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2012. Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της εθνικιστικής ανθελληνικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία η οποία επηρεάζει και το Σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανίας».

Καταρχήν, αναρωτιόμαστε τι θα έλεγαν όλοι αυτοί να αντίστοιχη πρωτοβουλία λαμβάνονταν στη Θράκη. Δεύτερον, οι ίδιοι αποκαλύπτουν ότι κινούνται βάση σχεδίου που έχει υπολογίσει τις δυσάρεστες για την ελληνική μειονότητα αντιδράσεις του Αλβανικού εθνικισμού. Αποκαλύπτουν τα βρώμικα παιχνίδια που παίζουν με τη μειονότητα!

Η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που την αποτελούν γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα για τον εργαζόμενο λαό μας. Επιτακτική πλέον γίνεται η ανάγκη δημιουργίας ενός Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού που πλάι πλάι θα αγωνίζονται όλες οι τάσεις του αντιμιλιταριστικού κινήματος, όσοι θεωρούν ότι η Αντιπολεμική-Αντιεθνικιστική πάλη πρέπει να τείνει και να αλληλοτροφοδοτείται από έναν σύγχρονο Εργατικό Διεθνισμό που θα συνενώνει το έθνος των εργαζόμενων σε Ελλάδα-Τουρκία-Βαλκάνια ενάντια στον κοινό τους εχθρό, από την συνολική αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας και του κράτους, του χυδαίου καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *