“ΔΕΗ και εργολάβοι ακούστε το καλά, καμιά διακοπή ποτέ και πουθενά”

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου πραγματοποίησε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Η. στην οδό Αριστείδου, στην Αθήνα, την Παρασκευή 4/5, νωρίς το πρωί, όπου θα γινόταν διαγωνισμός ανάθεσης έργου διακοπής ηλεκτροδότησης, σε εργολάβο, για την περιοχή του Περιστερίου.
Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Η. απ’ όπου και το πληροφορηθήκαμε. Τα άτομα που συγκεντρωθήκαμε εκεί (Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, αλληλέγγυοι) ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με εκπροσώπους εργολάβων (ENEΚTRON ,συμφερόντων Μπόμπολα) και εργολάβους όπως ο Δ. Βρεττός, ο οποίος είχε την εργολαβία προηγουμένως. Ο Δ. Βρεττός εκτέθηκε γιατί είχε κόψει το ρεύμα σε άτομα της συνέλευσής μας που ήταν εκεί, αλλά και γιατί αναγνωρίστηκε. Αντιμετωπίσαμε με έντονες αποδοκιμασίες τον εμπαιγμό του ανωτέρω εργολάβου, καθώς και την προκλητική στάση του υπεύθυνου, ανάθεσης έργων διακοπής ρεύματος σε εργολάβους, Γιάννη Κουτσογιαννάκη. Επιστρατεύτηκε μέχρι και η αστυνομία (Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ) από τον παραπάνω υπεύθυνο της Δ.Ε.Η., ο οποίος είχε κλειδωθεί στο γραφείο του με τον εργολάβο Δ. Βρεττό και αρνιόταν ν΄ απαντήσει στις ερωτήσεις που γίνονταν από τους παρευρισκόμενους.
Κατά την παραμονή μας εκεί, πληροφορηθήκαμε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει σε άλλο όροφο και ότι θα αφορούσε και άλλες περιοχές όπως η Ελευσίνα και η Φιλοθέη. Έγινε σαφές, σε όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κάτοικοι του Περιστερίου δεν θα ανεχτούμε καμία διακοπή ρεύματος στην περιοχή μας και δηλώσαμε ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τους εργολάβους να κόβουν το ρεύμα από τους συμπολίτες μας, αλλά και να το επανασυνδέουμε όπου χρειάζεται.
Μετά από αυτή την παρέμβαση ο διαγωνισμός αναβλήθηκε και ο κόσμος της συνέλευσης μαζί με τους αλληλέγγυους μοιράσαμε έντυπο υλικό, ανοίξαμε το πανό της συνέλευσής μας και φωνάξαμε συνθήματα (“ΔΕΗ και εργολάβοι ακούστε το καλά, καμιά διακοπή ποτέ και πουθενά”), ενώ ενημερώναμε τον κόσμο για τον λόγο της παρουσίας μας εκεί. Η παρέμβασή μας ήταν σημαντική τόσο για μας, αλλά και για τις άλλες γειτονιές, γιατί με τις τελευταίες εξελίξεις στο χαράτσι της ΔΕΗ και την αύξηση στο τιμολόγιο ρεύματος, οι αυθαιρεσίες της ΔΕΗ και των εργολάβων πρέπει να απαντηθούν άμεσα συλλογικά και κινηματικά σε κάθε γειτονιά.
  • ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

 

http://sineleusiperisteri.blogspot.com/2012/05/452012.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *