Κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά τρυκ

Κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά τρυκ είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον υπουργό Καταστολής.
Παλιά καραβάνα της πολιτικής ο Χρυσοχοϊδης προσπαθεί να φτιάξει την εικόνα του, με την βοήθεια των δημοσιοκάφρων –ήταν εμετικό το γλείψιμο που του έριχνε χτες ο Πρετεντέρης στο Mega- ενώ παράλληλα προσπαθεί να θωρακίσει, με εξοπλισμό και τεχνογνωσία, όσο γίνετε τους μηχανισμούς καταστολής.

Αφού έδωσε εκατομμύρια ευρώ για να εξοπλιστούν οι μπάτσοι απέναντι στον «εσωτερικό εχθρό», ζήτησε και από τους υπερατλαντικούς συμμάχους του να δώσουν τα «φώτα» τους στους πραίτορες που έχει υπό τας διαταγάς του:

«Στελέχη της CΙΑ, του FΒΙ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχονται με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες για να συμμετάσχουν σε κλειστό συνέδριο με θέμα την… ενδυνάμωση της εθνικής ασφάλειας! (…) ένα από τα θέματα συζήτησης θα είναι και η δυνατότητα εποπτείας από υπηρεσίες ασφαλείας των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Τwitter (…) θα δώσουν το “παρών”» περίπου 40 εκπρόσωποι του Glοbal Future Forum (GFF), το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 σε συνεργασία της CΙΑ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», έγραψε εχτές το «Βήμα».

Παράλληλα, ο Χρυσοχοϊδης, φιλοτεχνεί το προφίλ του «δημοκράτη» και «αποτελεσματικού» υπουργού.
Θα καταργήσει τον νόμο για την «κουκούλα» μας είπε. Μα μπορούσε να κάνει διαφορετικά όταν ο ίδιος τότε που ψηφιζόταν μιλούσε «πως πρόκειται για αστείες ρυθμίσεις που δεν στέκουν νομικά και προσκρούουν στην κοινή λογική»;

Οσο για την καρατόμηση ενός αρχιμπάτσου: «Είναι κοινό μυστικό ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναζητούσε αφορμή για να απομακρύνει τον αντιστράτηγο Β. Τσιατούρα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Είναι λογικό, λοιπόν, να υποθέσει κανείς ότι μετά το προχθεσινό επεισόδιο στα Εξάρχεια ο Μ. Χρυσοχοϊδης βρήκε την αφορμή που έψαχνε και γι αυτό προχώρησε, με συνοπτικές διαδικασίες, στην απομάκρυνση του αρχηγού της Αστυνομίας», όπως γράφει σήμερα το «Εθνος».

Εδώ δεν έκανε το αυτονόητο! Να ζητήσει να διωχθούν πειθαρχικά οι μπάτσοι που βιαιοπράγησαν απροκάλυπτα ενάντια σε άσχετους πολίτες!

Να δώσουμε τον λόγο σε δυο δημοσιογράφους που ένιωσαν στο πετσί τους την αστυνομική τρομοκρατία:

“Πήρα το κινητό μου να καταγράψω την εικόνα, (σ.σ αναφέρετε στην σύλληψη του Δ. Παπαχρήστου) αλλά δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, γιατί πάρα πολύ γρήγορα ένας αστυνομικός προκλητικά μου έκανε νόημα σαν να μου λέει σταμάτα να τραβάς. Το επόμενο ήταν να βρεθώ μπρούμυτα στον δρόμο ακινητοποιημένος και μετά ήρθε άλλος ένας συνάδελφός του και μου έβαλαν χειροπέδες. Σε όλες τις διαμαρτυρίες μου ότι θα βρείτε την ταυτότητά μου στην τσέπη μου μαζί με την ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών, με αγνόησαν επιδεικτικά, όπως και όλους τους υπολοίπους, που είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν για να μας αφήσουν”.

Σωτήρης Διαμαντόπουλος – δημοσιογράφος ΕΡΤ

«Χρησιμοποίησα ως δημοσιογράφος τη φωτογραφική μου μηχανή για να γράψω σε βίντεο τη σύλληψη του Δ. Παπαχρήστου. Αφού τράβηξα το ολιγόλεπτο βίντεο, μπήκα ξανά στην αίθουσα, όπου οχτώ αστυνομικοί με κράνη με έπιασαν από πίσω και ο επικεφαλής τους, ένας αρχιφύλακας, μου γύρισε με πολύ βία το χέρι στην πλάτη, ενώ οι άλλοι με τραβούσαν από το σακάκι και με οδήγησαν έξω. Στη ΓΑΔΑ μας πήγαν στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Πολιτεύματος. Προφανώς είχαν σκοπό να μας παραπέμψουν με κάποιο νόμο περί κατασκοπείας…».

Στέλιος Ελληνιάδης – δημοσιογράφος του Κόκκινου 105,5

Και φυσικά αν το θέμα πήρε διαστάσεις οφείλετε ότι αυτή την φορά στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής βρέθηκαν επώνυμα πρόσωπα.
Η παρακάτω ανάρτησή μας τα λέει όλα.

Υ.Γ Να υπενθυμίσουμε κάτι στον Μ. Χρυσοχοϊδη. Το «παλιό» ΠΑΣΟΚ έχει βαφτεί, στα Εξάρχεια, με το αίμα του Μιχάλη Καλτεζά, όπως και η Ν.Δ με το αίμα του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ας μην τα ξεχνάει αυτά γιατί πολύ φοβούμαστε ότι με την τακτική που ακολουθεί το επόμενο αίμα που θα χυθεί θα φέρει την υπογραφή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *