ΣΤΟΥΡΝΑΡια και ΜΑΡΓΑΡΙΤάρια…

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε χθες στον Αθήνα 9.84:

«Αν η ΔΗΜΑΡ διαπιστώσει ότι η γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, προφανώς και θα υπάρξει μείζον ζήτημα.»

Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε, θα αστράψει και θα βροντήξει μόλις το ‘διαπιστώσει’ ο Κουβέλης, σκέφτεται κανείς. Μας προσγειώνει βέβαια στην επόμενη κιόλας πρόταση το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ:

«Σε κάθε περίπτωση όμως, η γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης δεν είναι κάτι που θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα. Πόσω μάλλον αφού δεν έχουν προχωρήσει ορισμένοι από τους όρους οι οποίοι ήταν απαραίτητοι για τους δανειστές μας και μερικά από τα ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε και εμείς επισπεύδοντες».

Με άλλα λόγια, ‘ανανεωτικότερα’, τα ίδια που λέει και ο Στουρνάρας δηλαδή. Πρώτα θα εφαρμοστεί το επαίσχυντο Μνημόνιο και μετά, εκ των υστέρων, θα γίνει και η επαναδιαπραγμάτευση, που παραπέμπεται έτσι στις ελληνικές καλένδες – το «μείζον ζήτημα» ήταν για ξεκάρφωμα…

Όσο για την περίφημη ‘σταδιακή απαγκίστρωση’, ούτε λόγος. Την …ξέχασε τελείως ο Μαργαρίτης!

Σε προηγούμενη συνέντευξη, στη ΝΕΤ, δεν κρατιέται επισπεύδοντας και για τις ιδιωτικοποιήσεις: «Πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις. Η αξιοποίηση του Ελληνικού δεν μπορεί να είναι μια διακήρυξη. Το Ελληνικό κάθεται και μας περιμένει. Και ξέρουμε όλοι ότι το Ελληνικό δεν μπορεί να γίνει ένα πάρκο πιο μεγάλο και από της Νέας Υόρκης».

Η ΔΗΜΑΡ, σε κυβερνητικό ρόλο ‘συμμετρικό’ του πολιτικά ‘συχωρεμένου’ ΛΑΟΣ, δεν παραλείπει να αναμασάει τις καραμέλες που πιπιλάνε τα φερέφωνα της αστικής τάξης, των τραπεζιτών και του κεφάλαιου: Από μόνοι μας θα έπρεπε να είμαστε επισπεύδοντες για τις ‘μεταρρυθμίσεις’.

Για την ολοκληρωτική καταστροφή δηλαδή του κόσμου της εργασίας που ήδη μετράει χιλιάδες δυστυχώς νεκρούς. 350 απόπειρες αυτοκτονίας μόνο τον Ιούνιο, οι 50 από τις οποίες κατέληξαν σε ‘αποτέλεσμα’. Η εποχή που είχαμε έναν μόνο αυτόχειρα  κάθε μέρα, ανήκει πια στο παρελθόν.

Για πρώτη φορά, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ξεπερνάει τον ενεργό, οι άνεργοι –επισήμως- πλησιάζουν το 1.500.000. 24% θα φτάσει το ποσοστό ανεργίας το 2012 ενώ για το 2013 αναμένεται να αυξηθεί.

Σύμφωνοι, το κόμμα της ΔΗΜΑΡ είναι εν πολλοίς κατασκεύασμα εργαστηρίων πολιτικής βιοτεχνολογίας. Ναι, πράγματι, δημιουργήθηκε αναδείχθηκε και στηρίχτηκε από τα συγκροτήματα του τύπου και τα κανάλια. Υπάρχει ωστόσο ένα θέμα. Κάποιοι αριστεροί με την ψήφο τους συνέπραξαν παλαιότερα στην ανάδειξη αυτών των ανανεωτικών ‘αστέρων’. Η «Αριστερά της ευθύνης»  και οι ευθύνες των αριστερών…

 

του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *