Η επέλαση των … σωτήρων!!!

ΟΙ επίδοξοι σωτήρες της ελληνικής οικονομίας, Ε.Ε (Γερμανία) και ΔΝΤ (ΗΠΑ), διαγκωνίζονται προκειμένου να αναλάβουν το έργο της διάσωσης αποβλέποντας στα κέρδη που απορρέουν απ’ αυτή την διαδικασία. Μάλιστα ήδη φροντίζουν για την διασφάλιση αυτών των κερδών, για όποιον τελικά πάρει ην δουλειά.

Η επίθεση στον δημόσιο τομέα του ελληνικού κράτους είναι ο κοινός παρονομαστής, το σημείο της απόλυτης ταύτισης των επίδοξων σωτήρων. Αυτός ο κοινός παρονομαστής περιγράφει και τον στόχο τους, δηλαδή από πού σκοπεύουν να βγάλουν φράγκα.

Τα μέτρα που με ριπές και ομοβροντίες προτείνουν ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Αμερικανοί και Γερμανοί, για μείωση των αποδοχών των έτσι κι αλλιώς υποαμειβόμενων δημόσιων υπαλλήλων, δεν έχουν ταμειακό αντίκρισμα. Και στο μισό να περικοπούν οι μισθοί, ακόμη κι αν απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι μια σταγόνα που θα εξαφανιστεί στον ωκεανό του ελληνικού χρέους.
Τα μέτρα κατά των δημοσίων υπαλλήλων δεν λαμβάνονται προκειμένου να διασωθεί η οικονομία. Λαμβάνονται για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.

Η πυρπόληση του δημόσιου τομέα ή ότι έχει απομείνει απ’ αυτόν, θα απαξιώσει ακόμα περισσότερο την τιμή της δημόσιας περιουσίας που μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί: επικοινωνίες, συγκοινωνίες, υγεία, παιδεία και πάει λέγοντας.

Η πυρκαγιά στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και οι επιθέσεις στα κεκτημένα (δώρο, μονιμότητα, ασφαλιστικά) είναι προφανές και αναμενόμενο πως θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

Αλλωστε οι ξένες «επενδύσεις» που δεν έρχονται επειδή … κόστιζαν, θα συρρεύσουν τώρα που θα γίνονται τζάμπα. Όλα τα’ άλλα είναι για να περνάει η ώρα …

«Ποντίκι»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *