Οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το ιρλανδικό πλοίο Rachel Corrie

Τα γεράκια του Αμερικανικού Πενταγώνου στήριξαν και αυτή την φορά απόλυτα τον χωροφύλακα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή, το Ισραήλ.

Χτες είχε βγει ο Μάικ Χάμερ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, και απηύθυνε «κατεπείγουσα έκκληση» προς τους ακτιβιστές του πλοίου Rachel Corrie να μην επιχειρήσουν να πλεύσουν ως τη Γάζα και να αποφύγουν μια «αναμέτρηση», για την «ασφάλεια όλων» και να μεταβούν στο Ασντόντ ώστε να μεταφερθεί από εκεί η υλική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Αμέσως μετά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν το έκανε πιο καθαρό δηλώνοντας πως «θα σταματήσουμε το πλοίο, και κάθε άλλο πλοίο που θα προσπαθήσει να παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα του Ισραήλ. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Rachel Corrie να φθάσει στις ακτές της Γάζας».

Οι ακτιβιστές αψήφησαν τις απειλές τους και συνέχισαν τον προορισμό τους. Αυτή την στιγμή, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία οι σιωνιστές υλοποίησαν τις απειλές τους. Όπως διαβάζουμε σε  καθεστωτικό ΜΜΕ:

«Ανδρες των ισραηλινών Ένοπλων Δυνάμεων κατέλαβαν το ιρλανδικό πλοίο Rachel Corrie, το οποίο κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει στο δικτυακό της τόπο η Free Gaza, οι στρατιώτες έκαναν χρήση πυρών και κατέλαβαν το σκάφος. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Διαφορετική εικόνα δίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο μετέδωσε ότι οι Ισραηλινοί ανέβηκαν στο σκάφος «με τη συμμόρφωση των ακτιβιστών».

Στο σκάφος, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, επιβαίνουν Ιρλανδοί και Μαλαίσιοι, ανάμεσά τους η κάτοχος του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης του 1976, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ και ο Ντένις Χάλιντεϊ, πρώην αξιωματούχος στα Ηνωμένα Έθνη.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινοί είχαν καλέσει τον καπετάνιο του πλοίου να κατευθυνθεί στο λιμάνι Ασντότ, ωστόσο, το πλήρωμα του Rachel Corrie ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την πορεία του προς τη Λωρίδα της Γάζας».

Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *