Παγκάλειες αθλιότητες

Για τον ρόλο και την πολιτική διαδρομή του Θ. Πάγκαλου έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Αλλά τελικά η πολιτική αλητεία του δεν έχει όρια!!
Ο τύπος δεν είναι απλώς πατενταρισμένος προβοκάτορας αλλά δεν διστάζει να εκστομίσει την χειρότερη συκοφαντία με την μεγαλύτερη άνεση.
Όπως έκανε σήμερα στα «ΝΕΑ».

Είναι φανερό ότι οι αγώνες των ναυτεργατών που κουρέλιασαν δικαστικές αποφάσεις, ξευτέλισαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προπαγάνδας που διαβεβαίωνε τους εφοπλιστές ότι θα επιβληθεί η θέλησή τους στους ναυτεργάτες, έχουν «πονέσει» πολύ τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Τόλμησε, λοιπόν ο άθλιος να βγει και να δηλώσει στην φυλλάδα ότι « Είναι σαφές ότι η κυρία Αλέκα Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν ένα νεκρό»!!!!

Εχει προηγούμενα ο Πάγκαλος με το ΚΚΕ και η διαμάχη τους κορυφώθηκε όταν ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε ντοκουμέντα για τον βρόμικο ρόλο του Πάγκαλου στην κατάπτυστη ενέργεια της κυβέρνησης Σημίτη να παραδώσει στα χέρια της στρατιωτικοφασιστικής χούντας της Αγκυρας τον Οτσαλάν.

Από τότε άρχισε ένα μπαράζ δηλώσεων του Πάγκαλου που στόχευαν το ΚΚΕ. Ποτέ όμως με επιχειρήματα αλλά πάντοτε με λάσπη του στυλ «Η πώληση της “Γερμανός” είναι κολοσσιαίο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται και οι ηγεσίες του ΚΚΕ», και φτηνά ευφυολογήματα του τύπου «Ο κομμουνισμός μάς τέλειωσε. Ξόφλησε. Γεμίσαμε πουτάνες και υπηρέτριες».

Αυτό που είπε όμως σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο!!!!

Ας δούμε τον έντυπο διάλογο Πάγκαλου και αναγνώστη των «Νέων»:

Αναγνώστης: Κύριε πρόεδρε, είμαι έλληνας της διασποράς και παρακολουθώ με αγωνία τις δύσκολες ημέρες που ζει η πατρίδα μας.

Ποια είναι τα σεβαστά όρια του δικαιώματος των απεργών στην απεργία και για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον νόμο για την προστασία των δικαιωμάτων των άλλων πολιτών;

Πάγκαλος: Το ερώτημα αυτό πράγματι τίθεται και είναι πάνω στο τραπέζι.

Οταν ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα του κάνεις το «χατίρι». Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό. Το πρόβλημα είναι, βέβαια, ότι οι νεκροί που υπάρχουν είναι από την άλλη πλευρά.

Οι νεκροί της Μarfin που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που πρόσφατα δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της.

Τι να πρωτοσχολιάσουμε; Ότι είναι κατηγορηματικός ότι οι δράστες της δολοφονικής ενέργειας της Μαρφίν εντάσσονται σε «ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων»;

Δεν θα σταθούμε όμως σ’ αυτό το σημείο της δήλωσης του (στο βίντεο υπάρχει απάντηση απ’ το ΚΚΕ) ούτε θα επαναλάβουμε τα αναπάντητα ερωτήματα που υπήρξαν σ’ αυτή την περίπτωση

Μήπως όμως αυτή η δήλωση του δεν είναι μια ακόμα παπαριά απ’ αυτές που συνηθίζει να λέει ο Πάγκαλος αλλά κρύβει άλλες σκοπιμότητες;
Ότι δηλαδή η κυβέρνηση ξέροντας ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν –όλοι οι πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν κοινωνική έκρηξη για το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα- σκοπεύει να εφαρμόσει μια πρωτόγνωρη καταστολή που μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και νεκρούς και ο Πάγκαλος ανέλαβε να καταστρώσει γραμμή άμυνας;

0 απαντήσεις στο “Παγκάλειες αθλιότητες”

 1. Με κάθε τρόπο προσπάθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας να καλύψει σήμερα τον Πάγκαλο στις προβοκατόρικες δηλώσεις που είχε κάνει.

  Για αρχειακούς και όχι μόνο λόγους παραθέτουμε τον σχετικό διάλογο:

  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υιοθετεί η κυβέρνηση την άποψη Πάγκαλου ότι το ΚΚΕ θέλει έναν νεκρό;

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την άποψή του. Από εκεί και πέρα, προβληματιζόμαστε όλοι για τη στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που αντί να βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση τους Έλληνες πολίτες εργαζόμενους, με τις πρακτικές του πυροδοτεί καταστάσεις που κάθε άλλο παρά έχουν να κάνουν με την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων.

  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, αλλά ο κ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στη συνέντευξή του σήμερα στα «ΝΕΑ» είπε ότι το ΚΚΕ ευθύνεται για το θάνατο των τριών εργαζομένων στην τράπεζα «Marfin» και του αστυνομικού Βασιλάκη. Αυτή την άποψη, την υιοθετεί η κυβέρνηση; Είναι η άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σας απάντησα, ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και φυσικά, το να παίρνουμε ξεκομμένες φράσεις από μια συνέντευξη, οι φράσεις αυτές δεν αποδίδουν και το γενικότερο νόημα.

  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: …Ξεκομμένη φράση κύριε Εκπρόσωπε; Μπορώ να σας διαβάσω ακριβώς το απόσπασμα στα «ΝΕΑ».

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχω διαβάσει τη συνέντευξη. Η άποψη της κυβέρνησης είναι αυτή που σας ανέφερα.

  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα υιοθετείτε την άποψη Πάγκαλου ότι το ΚΚΕ ευθύνεται για το θάνατο συνανθρώπων μας.

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ ούτε είπα, ούτε εννοούσα κάτι τέτοιο. Εάν ακούσατε κάτι τέτοιο εσείς…

  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά είστε εδώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος…

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σας ανέφερα την άποψη της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει τίποτε ξαφνικό. Το ΚΚΕ έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη τακτική που τη βλέπουμε στα λιμάνια, τη βλέπουμε στην κατάληψη της Ακρόπολης, τη βλέπουμε καθημερινά. Καθένας είναι υπεύθυνος. Κάθε πολιτικός φορέας είναι υπεύθυνος για τις τακτικές που επιλέγει. Εκεί που γινόμαστε υπόλογοι όλοι, είναι ενώπιον του ελληνικού λαού, ο οποίος περνάει δύσκολες ημέρες και με τέτοιες τακτικές, γίνονται ακόμη δυσκολότερες.

  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουν προκαλέσει νεκρό οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ;

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σας ανέφερα την άποψη της κυβέρνησης.

 2. Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΤΣΑΤΣΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ.
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ.
  ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ.

 3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: «Παιδί» του ευρώ και του ΔΝΤ
  Ευρωλάγνα, κυβερνητική και βαθιά συντηρητική. Αυτά είναι τα τρία βασικά στοιχεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, του κόμματος που δημιούργησαν ο Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη της δεξιάς «ανανεωτικής πτέρυγας», τα οποία αποχώρησαν από τον Συνασπισμό, κατηγορώντας τον ανοιχτά για αριστερισμό και συμμαχία με εξτρεμιστικά στοιχεία μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία προβάλλονται διαρκώς, με πανηγυρικούς τόνους και προκλητικά ευνοϊκό τρόπο, από την πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
  Πρόκειται για μια στάση απολύτως λογική, καθώς το αστικό πολιτικό σύστημα έχει σήμερα ανάγκη ακριβώς από μια τέτοια «Αριστερά της ευθύνης» – που θα το στηρίζει στις δύσκολες στιγμές, ενώ θα αποτελεί δεξαμενή υποδοχής δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ταυτόχρονα ανάχωμα στην επικοινωνία τους με τα πιο ριζοσπαστικά τμήματα. Μια «Αριστερά» η οποία, όπως αναφέρεται στην ιδρυτική της διακήρυξη, θεωρεί «επιβεβλημένη τη μείωση του ελλείμματος και την αντιμετώπιση του χρέους», ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι στόχοι της «μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσα στην ΕΕ», η οποία συνιστά «στρατηγική επιλογή για τη χώρα, τους εργαζόμενους, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό».
  Σύμφωνα δε με τον ίδιο τον Κουβέλη, «η Αριστερά δεν κάνει καμία παραχώρηση, ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό ούτε στο μυωπικό αριστερισμό, δεν θεωρεί άκριτα ως δίκαιο αίτημα την υπεράσπιση κάθε κεκτημένου και δεν χαϊδεύει συντεχνίες στο όνομα των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων». Πραγματικά, με τέτοιες διαβεβαιώσεις, το νέο κόμμα του Κουβέλη –ο οποίος έσπευσε να προαναγγείλει αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές– θα μπορούσε να αποτελέσει τον ιδανικό κυβερνητικό εταίρο για το ΠΑΣΟΚ ή έναν ευρύτερο συνασπισμό, που θα περιλάμβανε ενδεχομένως και τον υπό εκκόλαψη πολιτικό σχηματισμό της Ντόρας Μπακογιάννη. Γι’ αυτό, άλλωστε, το σύστημα επέσπευσε τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς και θα την ενισχύσει με κάθε τρόπο, έστω κι αν γι’ αυτό χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει παλιά και φθαρμένα υλικά, ενώ η εκκωφαντική απουσία της νεολαίας μαρτυρά, αν μη τι άλλο, ότι τα δήθεν νεωτεριστικά στοιχεία και ο δυναμισμός που επικαλείται η ηγεσία του δεν είναι παρά αποκυήματα φαντασίας.
  «Δεν ξέρουμε ακόμη το ακριβές ιδεολογικό στίγμα του ούτε το βαθμό επιρροής του. Αυτό που ξέρουμε όμως, μέχρι στιγμής, είναι αξιοπρόσεκτο και ενδεχομένως χρήσιμο σε ενδεχόμενες πολιτικές τρικυμίες», έγραφαν χωρίς περιστροφές τα Νέα, στο κεντρικό άρθρο του φύλλου της Δευτέρας, που περιείχε και δισέλιδο αφιέρωμα στο νέο κόμμα. «Είναι θετική η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα μπορέσει να εκφράσει το μοντέρνο, υγιές και φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της Αριστεράς. Η χώρα έχει ανάγκη μιας υπεύθυνης αριστερής αντιπολίτευσης, σαν κι αυτή που γνώρισε παλαιότερα», έγραφε την επομένη η Καθημερινή, στο δικό της πρωτοσέλιδο κεντρικό σχόλιο.
  Την ίδια στιγμή, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα δίνουν απεριόριστο χρόνο στα στελέχη και τις απόψεις του νέου κόμματος – σε βαθμό που στην πιάτσα να κυκλοφορεί πλέον, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι καθημερινά αναμένεται ένα διάγγελμα Κουβέλη προς τον ελληνικό λαό!

 4. Θυμάστε τι έγινε εκει γύρω στις 20-25 Ιούνη 2007; Πάλι αυτός ο αστείος, όπως και άλλες αμέτρητες φορές, είχε ξεσαλώσει. Θυμάστε τι είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα για να δικαιολογήσει τις αντιΚΚΕ επιθέσεις του; Ισχυρίστηκε τότε ότι η εφημερίδα τον είχε αποκαλέσει…ομοφυλόφιλο. Απλά γιαυτό.
  Ρωτάω λοιπόν. Μήπως εσείς, δημοσιογράφοι του Ριζοσπάστη πάψατε να ασχολείστε με θέματα που τσουρουφλίζουν τους εργαζόμενους-νες και ασχολείστε πάλι με τα κρεββάτια του κάθε …Παγκάλου;
  Για μένα προσωπικά ο ψυχίατρος μου διέγνωσε ότι η οργή μου προς όλους αυτούς τους ογκόλιθους της πολιτικής είναι απολύτως δικαιολογημένη.

 5. στην περίπτωσή σου χοντρέ , το μόνο που θα αλλάξει είναι το σκοινί . Θα είναι έξτρα ενισχυμένο καραβόσκοινο ….

 6. Κανόνας δεν είναι να μαζεύουμε αυτούς που έχουν ξεφύγει ή κάνω λάθος;
  ΤΟ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.
  Την προδοσία του Οτσαλάν δεν την ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

 7. Κανόνας δεν είναι να μαζεύουμε αυτούς που έχουν ξεφύγει ή κάνω λάθος;
  ΤΟ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.
  Την προδοσία του Οτσαλάν δεν την ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

 8. Φίλε Ασκορδουλάκο, πιστεύω ότι σκοπίμως παρέλειψες τον κο Θόδωρο Πάγκαλο απο την λίστα των πολιτικών. Περιμένω εναγωνίως άλλη μια τόσο τέλεια αποτύπωση της ελληνικής πραγματικότητας. Αυτή την φορά για τα σαπρόφυτα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
  Σε ευχαριστώ
  Νικολέτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *