Ο αμερικανόδουλος δικτατορίσκος Μαχμούντ Αμπάς

Ο αμερικανόδουλος δικτατορίσκος Μαχμούντ Αμπάς που έχει κάτσει στο σβέρκο του Παλαιστινιακού λαού της Δυτικής Οχθης, προχώρησε σε μια ακόμα κατάπτυστη ενέργεια – «πράξη προδοσίας», την χαρακτήρισε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Εδωσε εντολή και συνελήφθηκαν 300 μέλη της Χαμάς μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις εβραίους εποίκους και την ευθύνη ανέλαβε το ένοπλο σκέλος της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κασάμ.

Αυτό το ανδρείκελο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, στην Μέση Ανατολή ο Μαχμούντ Αμπάς κάνει σαν να αγνοεί των καταφανεί στόχο της κυβέρνησης του Ισραήλ. Να «εκκαθαριστεί» μεγάλο μέρος της Δυτικής Οχθης και ολόκληρη η Ανατολική Ιερουσαλήμ από τους Παλαιστίνιους, για να ενταχθούν «καθαρές» στο Ισραήλ. Οταν φτάνει ακόμα και η Χααρέτζ να γράφει τα παρακάτω, δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για το τι σχεδιάζουν οι Σιωνιστές στην Παλαιστίνη:
«Η εφαρμογή αυτής της νέας στρατιωτικής τάξης δεν θα υποδαυλήσει μόνο μια νέα σύγκρουση στις (σ.σ. κατεχόμενες) περιοχές. Είναι πιθανό να δώσει στον κόσμο αναμφίβολη απόδειξη ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι μια μαζική απέλαση Παλαιστινίων από την Δυτική Οχθη. Ενώ όλοι οι Εβραίοι μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε επιθυμούν, μέσα στο Ισραήλ ή τις περιοχές (σ.σ. της Δυτικής Οχθης), το Ισραήλ προσπαθεί να στερήσει από τους Παλαιστίνιους ακόμα και το ελάχιστο δικαίωμα να επιλέξουν πού θα ζήσουν στη Δυτική Οχθη ή τη Γάζα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας θα πρέπει αμέσως να αναστείλουν αυτή τη στρατιωτική διαταγή, πριν ο ισραηλινός στρατός αισθανθεί ελεύθερος να ξεκινήσει τις απελάσεις» (Χααρέτζ, 12/4/2010).

Αυτός ο προδότης του Παλαιστινιακού λαού κάνει τα πάντα ώστε οι μεθοδεύσεις των σιωνιστών του Τελ Αβιβ και των πατρόνων του – δεν πρόκειται να μάθουμε καμιά λεπτομέρεια για το τι θα συζητηθεί στο δείπνο που θα κάνει ο πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα με καλεσμένους τους Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Μαχμούντ Αμπάς, τον προέδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας- να υλοποιηθούν.

Όπως έγραφε και η βρετανική εφημερίδα «Independent»: «Η διπλωματία, την οποία υπερασπίζεται ο Αμπάς είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τους Παλαιστίνιους, γιατί έχει φέρει ελάχιστη ή καθόλου ανακούφιση από την κατοχή ή βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή, παρά μόνο επέκταση των ισραηλινών οικισμών».

Για τον ρόλο του Μαχμούντ Αμπάς είναι χαρακτηριστική και η επισήμανση του αμερικανικού περιοδικού «TIME»: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αμπάς είναι ότι, παρόλο που χρόνια τώρα φωτογραφίζεται να ανταλλάσσει χειραψίες με ισραηλινούς ηγέτες και αμερικάνους υπουργούς Εξωτερικών, έχει αποδειχτεί ανίκανος να χαλαρώσει τους ισραηλινούς περιορισμούς στην καθημερινή ζωή στη Δυτική Οχθη ή να σταματήσει την επέκταση των ισραηλινών οικισμών και να αντιμετωπίσει τη φτώχεια του παλαιστινιακού λαού. Τώρα, έχει γίνει επίσης φανερό ότι είναι απρόθυμος ή ανίσχυρος να πείσει τους αμερικάνους και ισραηλινούς εταίρους του να σταματήσουν την επίθεση στη Γάζα. “Τι κερδίσαμε από τους Ισραηλινούς και την Παλαιστινιακή Αρχή;”, αναρωτήθηκε ο Αχμέντ, ένας 35χρονος δάσκαλος στη Ραμάλα, αναφερόμενος στη συνέχεια στις φάσεις της ειρηνευτικής διαδικασίας. “Το Οσλο δεν οδήγησε πουθενά. Η Ανάπολις δεν οδήγησε πουθενά. Η εκεχειρία δεν οδήγησε πουθενά. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Οι Ισραηλινοί έχουν καταπιεί τη Δυτική Οχθη και τώρα τρώνε και τη Γάζα”».

Η μόνη λύση είναι η Παλαιστινιακή Αντίσταση, να τους χαλάσει τα σχέδια και συγχρόνως να δώσει την πρέπουσα απάντηση στον ξεπουλημένο Μαχμούντ Αμπάς και τα τσιράκια του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *