Κινητοποιήσεις στον χώρο του Τύπου

Επειδή δεν έχουμε άμεση ενημέρωση με το τι ακριβώς συμβαίνει με τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί στον χώρο του Τύπου αναδημοσιεύουμε δυο αναρτήσεις από το blog της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων».

Κάποια άλλα δημοσιεύματα  κάνουν λόγο ότι οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ υπέκυψαν στις απειλές Ψυχάρη και σε συνέλευση τους ψήφισαν κατά της απεργίας στο ΔΟΛ αλλά υπέρ μια γενικής απεργίας. (Είναι κάτι που δεν μπορεί να το επιβεβαιώσουμε).

ΕΤΗΠΤΑ: Ανακλήθηκαν ορισμένες απολύσεις στην “Ελευθεροτυπία”. Η απεργία αναστέλλεται και από την ΕΣΗΕΑ…

Συνάδελφοι,

Μετά τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, η εργοδοσία δεσμεύτηκε και πήρε πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων – μελών μας.

Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την 30.9.2010 αποφασίστηκε η αναστολή της 24ωρης απεργίας από 06:00 της 1.10.2010 έως 06:00 της 2.10.2010 στις εταιρείες Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε..

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση και συσπείρωση, για να μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίζουμε όποια προβλήματα παρουσιάζονται στον χώρο του Τύπου.

Οι …δημοκράτες εκδότες Ψυχάρης και Μπόμπολας πάνε στα δικαστήρια κατά των απεργιών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους. Θέλουν να απολύουν φτηνά και γρήγορα χωρίς κιχ!

Δεν δουλεύει κανείς εργαζόμενος από τις 6.00 το πρωϊ σήμερα Πέμπτη, 30/9, στον “Πήγασο” και στον ΔΟΛ, συνεπώς η απάντηση των συναδέλφων δόθηκε στα αφεντικά. Η 48ωρη απεργία της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ πέτυχε, παρά τα κόλπα και τις βρώμικες απειλές των ανθρώπων της εργοδοσίας και τα ψεύτικα “αποτελέσματα ψηφοφοριών” που διοχέτευσαν για να υπονομεύσουν “από τα μέσα” την απεργία.

Το μόνο που απέμεινε στα αφεντικά -όπως περιμέναμε- ήταν να καταφύγουν στα δικαστήρια και να βγάλουν “παράνομη” την κινητοποίηση… Τόση δημοκρατία και τόσες καρατομήσεις – απολύσεις ανθρώπων από τα “δημοκρατικά” Μέσα Ενημέρωσης… ποιός να το περίμενε. Αντε τώρα να πιστέψουν οι πολίτες τα όσα φιλεργατικά, δημοκρατικά και πατριωτικά φούμαρα μας σερβίρουν.

Στις 14:00 το μεσημέρι εκδικάζονται στην “Ευελπίδων” οι προσφυγές των αφεντικών του ΔΟΛ και του Πήγασου κατά των Ενώσεων και των συγκεκριμένων απεργιών. Μέχρι να βγεί η -προδιαγεγραμμένη- απόφαση του δικαστηρίου η απεργία συνεχίζεται. Κανένας εργαζόμενος στον ΔΟΛ και στον Πήγασο δεν δουλεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *