ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Β’): Ορισμένες διευκρινήσεις

Γράφει ο askordoulakos

Είναι λογικό να παρασυρόμαστε (μέρες που’ναι) από την αντιμνημονιακή μας αγνάκτηση κι ως εκ τούτου να χρησιμοποιούμε τη λέξη “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” περιλαμβάνοντας συχνά στη συγκεκριμένη έννοια και τη ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, που η κυβέρνηση σύναψε με την τρόικα (110 δις). Κάτι τέτοιο έγινε εκ παραδρομής βέβαια στη χτεσινή ανάρτηση “ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ”

Να διευκρινιστεί λοιπόν, ότι η άθλια παραίτηση της Ελλάδας από την ασυλία, που έχει ως κράτος (το κρατικό προνόμιο του ακατάσχετου των- εκτός συναλλαγής- περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου), έχει συνομολογηθεί στο άρθρο 14 της παραπάνω δανειακής σύμβασης των 110 δις κι όχι βέβαια στο
 Μνημόνιο (ο δαίμων της…αγανάκτησης), το οποίο είναι απλά μια πολιτική συμφωνία περί της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, προκειμένου ν’ αποπληρωθεί το δάνειο. Άλλο δάνειο λοιπόν, άλλο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο, για να το πούμε έτσι απλά, είναι οι -εκ μέρους της τρόικας- οδηγίες προς αποπληρωμή του δανείου.

Ποιος όμως ο λόγος που παραιτήθηκαν οι δωσίλογοι απ’ το κρατικό προνόμιο της χώρας τους;

Όπως λοιπόν προκύπτει απ’ τη δανειακή σύμβαση (έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”), η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι, αρμόδια δικαστήρια επίλυσης των διαφορών, που τυχόν προκύψουν απ’ τη σύμβαση αυτή, ΔΕΝ θα ΕΙΝΑΙ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αλλά το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ως εφαρμοστέο δίκαιο σχετικά με τις εν λόγω διαφορές ΔΕΝ θα ΕΙΝΑΙ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ δίκαιο, το οποίο είναι επιεικές προς τον οφειλέτη, αλλά το ΑΓΓΛΙΚΟ, το οποίο ”τσεκουρώνει” τον οφειλέτη! Έλα όμως, που το Αγγλικό δίκαιο προβλέπει ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, δηλαδή το ακατάσχετο ΟΛΩΝ των περιουσιακών στοιχείων, είτε εκτός (ρέοντα ύδατα, πλατείες, μνημεία, πολεμικά πλοία, το κτίριο της Βουλής, το Ζάππειο κλπ), είτε εντός συναλλαγής (διαμερίσματα, ή χορτολιβαδικές εκτάσεις που το δημόσιο εκμισθώνει σε ιδιώτες). Ο μόνος τρόπος για να υποσκελιστεί το εμπόδιο του Αγγλικού απόλυτου κρατικού προνομίου και να “μπει χέρι” στα ακατάσχετα του ελληνικού κράτους ήταν η παραίτηση ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ απ’ το προνόμιο αυτό! Έτσι απλά!

Τρίβουμε όλα τα παραπάνω, στη μούρη των πιθήκων της μηντιακής παραπληροφόρησης, οι οποίοι με περισσή αναίδεια και χωρίς ίχνος κοινωνικής νοημοσύνης, προπηλακίζουν όποιον τολμήσει να υπερασπίσει την αξιοπρεπή-τουλάχιστον- παρουσία των παιδιών του στο σύγχρονο κόσμο!

Σ’όλα αυτά τ’ αστοιχείωτα και συμπλεγματικά υποκείμενα, που -μέσω των δελτίων τους-γλείφουν και “ξεπλένουν” τους πολιτικούς, επιχειρηματίες κι άλλους τυχοδιώκτες-απατεώνες, που ξεκλήρησαν αυτόν τον τόπο, και απ’ την άλλη τολμούν να ουρλιάζουν υπέρ του πολιτισμού και του πνεύματος και της ιερότητας της Ακρόπολης, που βεβηλώνεται απ’ το…πόπολο!

Οι πολιτιστικοί ντίλερς του ΝΙΤROκωστόπουλου, της Ρούλας, του Σάκη και της Ελένης, σε ρόλο πολιτισμικού θεματοφύλακα!

Όπως πολύ εύστοχα διάβασα κάπου, “Ο δικός μας δεν τα’ παιρνε τα γράμματα κι είπαμε να τον κάνουμε δημοσιογράφο”

0 απαντήσεις στο “ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Β’): Ορισμένες διευκρινήσεις”

  1. Συγχαρητήρια σύντροφοι. Το blog σας είναι μια όαση μέσα στην μπλοκόσφαιρα. Τα σχόλια σας είναι πάντα εύστοχα και οι απόψεις σας τεκμηριωμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *