Το παράδειγμα της Κερατέας. Όποιος νομίζει ότι ζει σε δημοκρατία, ας ξυπνήσει γρήγορα.

 Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Κερατέα, είναι το προμήνυμα των όσων έρχονται, σύντομα, σε όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος πλέον δεν αντέχει και δεν έχει που να στραφεί. Παντού βρίσκει τοίχο και το δίκιο του, που μόνο η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μπορούσε να το εγγυηθεί, έχει πάει κι αυτό περίπατο από καιρό. Η μόνη λύση είναι να πάρουν οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους κι αυτό γίνεται στον τόπο μας.

Οι πολιτικές ιδεολογίες, με τη μορφή που τις είδαμε στον τόπο μας, απέτυχαν πλήρως να προσφέρουν όλα τα όμορφα που υπόσχονταν στους πολίτες, προσέφεραν πολλά περισσότερα στους πολιτικούς τους ταγούς, οι οποίοι ξέχασαν τα όσα πρέσβευαν τη στιγμή που πήραν στα χέρια τους την εξουσία. Το μόνο σίγουρο που κατάφεραν είναι να διατηρούν τους πολίτες χωρισμένους, με την δικαιολογία ότι δεν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Τι θα είχαμε καταφέρει οι πολίτες, αν ΕΝΩΜΕΝΟΙ διεκδικούσαμε όλα όσα μας ανήκουν;

Ποιος θα τολμούσε να σταθεί εμπόδιο μπροστά μας;

Οι πολίτες της Κερατέας απομυθοποιήσαμε αυτή την άρρωστη κατάσταση και προχωρούμε ενωμένοι, χωρίς κομματικές παρωπίδες και πολιτικές διαφορές, διεκδικώντας όλα αυτά που μας στέρησαν και όλα αυτά που δικαιούμαστε. Η ανεργία, η έλλειψη αξιοπρεπούς περίθαλψης, η κατάντια της παιδείας από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο, η ανυπαρξία δικαιοσύνης, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, δεν κοιτούν την πολιτική μας προέλευση. Δε μας χωρίζουν σε αριστερούς και δεξιούς. Τα αποτελέσματα όλων αυτών των δεινών βαραίνουν τις πλάτες όλων μας…

“Πολιτική μας ιδεολογία” είναι κάτι που έχουμε ξεχάσει. ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και εκείνες οι πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που τον συνοδεύουν όπως Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ…

Που αλλού είδατε ιερείς να ευλογούν μολότωφ και να ενθαρρύνουν τους πολίτες σε αντίσταση και μάχη; Έναν από αυτούς τον κρύβουμε γιατί τον αναζητά η αστυνομία να τον συλλάβει. Που αλλού είδατε ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα, αριστερούς, δεξιούς και οτιδήποτε άλλο υπάρχει μεταξύ τους, να είναι δίπλα δίπλα απέναντι στα ΜΑΤ και τον κοινό μας εχθρό που εκείνα προστατεύουν: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ – ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ.

Το είχαμε γράψει πριν καιρό ότι η Κερατέα θα ανάψει τη σπίθα και θα γίνει η φλόγα που θα παρασύρει όλη την Ελλάδα.

Ίσως γι’ αυτό οι δυνάμεις κατοχής να είναι τόσο ισχυρές και πολυάριθμες στον τόπο μας.

Ίσως γι’ αυτό στην Κερατέα οι συλληφθέντες να ξεπερνούν αυτούς του συλλαλητηρίου της Τετάρτης.

Ίσως γι’ αυτό τα ΜΜΕ είναι ανύπαρκτα και θάβουν αυτό που γίνεται.

Ίσως γι’ αυτό συλλαμβάνονται αθώοι και κατηγορούνται ψευδώς για κακουργήματα, είτε γιατί είχαν πάνω τους ένα πακέτο τσιγάρα και ένα φουλάρι είτε απλά γιατί πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό τους που είχαν συλλάβει τα ΜΑΤ και συνέλαβαν κι αυτούς.

Ίσως γι’ αυτό ο εισαγγελέας λέει ότι δε μπορεί να κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένος να κάνει γιατί πρέπει να πάρει πολιτικές εντολές.

Τελικά το θέμα ξεφεύγει από τον αγώνα για την κατασκευή του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΥΤΑ και μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, μεγαλύτερο. Αυτό φοβούνται…

Καλούμε όλες και όλους που μπορούν να ξεπεράσουν όλα αυτά τα σύνδρομα που τόσα χρόνια πήγαν τον τόπο μας και τις ζωές μας πίσω, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους, με όποιο τρόπο επιθυμούν. Από ένα mail μέχρι και την παρουσία τους δίπλα μας.

Και πάνω απ’ όλα να βγούνε στους δρόμους και να διεκδικήσουν, χωρις φόβο.

Τα ψέματα τελείωσαν…

Εμείς σας ευχαριστούμε…

Συνεχίζουμε…

Αξίζει να δείτε το βίντεο με την κατάθεση ψυχής της μητέρας ενός εκ των συλληφθέντων…

Όποιος νομίζει ότι ζει σε δημοκρατία, ας ξυπνήσει γρήγορα

Ήρθε η ώρα να βγούμε από το MATRIX…

Πηγή

_________________________________________________

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας!

Στον ανακριτή οδηγούνται τη Δευτέρα, 20 του Δεκέμβρη, νεολαίοι αγωνιστές της Κερατέας, που συνελλήφθησαν απ’ τις δυνάμεις καταστολής, στο μπλόκο της Λ. Λαυρίου. Μετά τα ΜΑΤ, τα χημικά, τους άγριους ξυλοδαρμούς, ακόμα και απέναντι σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, τις συλλήψεις, τις δολιοφθορές στα μηχανήματα του δήμου από την αστυνομία, αυτό το όργιο κρατικής τρομοκρατίας, απέναντι στους αγωνιζόμενους κατοίκους, τώρα επιστρατεύουν και τα δικαστήρια!

Θεωρούν πως, μ’ αυτό τον τρόπο, θα κάμψουν την αντίστασή τους απέναντι στα σχέδια εγκατάστασης της χωματερής (Χ.Υ.Τ.Α. ή Χ.Υ.Τ.Υ) στο Οβριόκαστρο. Είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συνολικά το πολιτικό προσωπικό, ενός συστήματος, πέρα για πέρα, σάπιου κι εκμεταλλευτικού, τον κάθε λαϊκό αγώνα. Είναι ο ίδιος τρόπος που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους απεργούς, τους αγρότες, τη νεολαία, όποτε αυτοί κινητοποιούνται για τα δίκια τους. Κηρύσσοντας τις απεργίες «παράνομες», επιστρατεύοντας ΜΑΤ και μηχανοκίνητες ομάδες «Δίας» ενάντια στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, συκοφαντώντας. Είναι αυτό που επιτάσσουν σήμερα, τα αφεντικά τους, του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικας, στην προσπάθεια που κάνουν, να χτυπήσουν στη γέννησή τους, τις λαϊκές αντιστάσεις, που όλο και φουντώνουν, και να περάσουν «δια πυρός και σιδήρου», την πολιτική τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας! Που αγωνίζονται, όχι μόνο ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος όπου ζουν, καταστροφή που συντελείται προς όφελος των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και των σχεδιασμών της κυβέρνησης και της Ε.Ε., αλλά για τους ίδιους τους όρους ζωής, αυτών και των παιδιών τους, την υγεία και τις δραστηριότητές τους, που απειλούνται άμεσα!

Όταν μάλιστα, η Αττική τείνει να διαμορφωθεί σε χαβούζα, όταν γνωστά επιχειρησιακά συγκροτήματα αναλαμβάνουν τους Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και του Γραμματικού, όταν μια τεράστια καταστροφή επίκειται στο έδαφος, στον αέρα, στον υδροφόρο ορίζοντα, σε μια ήδη μολυσμένη από τη «δράση» των βιομηχανιών, ευρύτερη περιοχή (ας μην ξεχνάμε και τον ποταμό Ασωπό!), που θα περιβάλλει την τσιμεντούπολη της Αθήνας, και θα μεταφέρει τα απορρίμματα της, μέσα σε κατοικημένες περιοχές, για να κάνουν κάποιοι «χρυσές δουλειές», όταν, ταυτόχρονα, με όχημα το κακόφημο Μνημόνιο και το σχέδιο «Καλλικράτης», επίκεινται περικοπές και απολύσεις εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., τότε, ο μύθος πως τα «έργα» των Χ.Υ.Τ.Α., πραγματοποιούνται για να επιλυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών, καταρρέει!

Οι κάτοικοι της Κερατέας μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα τους, στηριζόμενοι στις ίδιες τους τις δυνάμεις! Μέσα από τη μαζική τους συμμετοχή στον αγώνα αυτό, στα μπλόκα, στις συνελεύσεις, ακόμα και σε συντονισμό και με άλλους, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, που το γεννά η ίδια πολιτική, μπορούν και πρέπει, να πετύχουν νίκη!

΄Οχι στη χωματερή στην Κερατέα!
Έξω οι χωματερές απ’ όλες τις κατοικημένες περιοχές!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες! 

Πηγή

0 απαντήσεις στο “Το παράδειγμα της Κερατέας. Όποιος νομίζει ότι ζει σε δημοκρατία, ας ξυπνήσει γρήγορα.”

 1. Λεει: "Πολιτική μας ιδεολογία" είναι κάτι που έχουμε ξεχάσει. ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και εκείνες οι πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που τον συνοδεύουν όπως Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ "

  Αυτό είναι αριστερή ιδεολογία. Η αριστερή ιδεολογία δεν υπάρχει για να χωρίζει σε δεξιούς κι αριστερούς. Ούτε για να πιστεύουν σε κάτι οι αριστεροί και να ορίζονται απέναντι στους δεξιούς. Υπάρχει για να ενώνει ολο το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, απέναντι στους λιγους που προσπαθούν να εκμεταλευτούν και να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους χρησιμοποιόντας κάθε μορφής εξουσία.

  Οι παπάδες ευλογάγανε και τους αντάρτες του Ε.Λ.Α.Σ. Δεν είναι όλοι οι παπάδες το ίδιο, αν και η μετατόπιση στο "θειο παράγοντα" πραγμάτων που πρέπει να πετύχει ο λαός με την πάλη του δεν βοηθάει. Φυσικά η εμπλοκή του "θείου" βοηθάει κάποιους να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους. Προτιμότερο γι'αυτό είναι να καλλιεργηθεί η αντίληψη της αλλυλεγγύης και της συλλογικότητας, παρά της "θείας ευλογίας".

  Αυτο που συντελείται βέβαια στην Κερατέα είναι εκπληκτικό κι όπως λέει και το άρθρο πέρα απο σπίθα είναι και συμπύκνωση διαφόρων αντιθέσεων που υπερβαίνουν το ΧΥΤΑ και την Κερατεα.

  Πάντως για το "αχρωμάτιστο" ας αναρωτηθεί ο συγγραφέας του κειμένου αν και γιατί έχουν δηλώσει στήριξη στις κινητοποιήσεις αυτές μόνο αριστεροί φορείς….

 2. Γράφει η Πόπη Σουφλή

  ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ.
  ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ.
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ.
  ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
  ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.
  Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ (ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.
  Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
  ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ.
  ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
  atticanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *