Απόφαση Γ.Σ (26/11/2013) του συλλόγου προσωπικού ΕΚΠΑ

safe_image.phpΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 26ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Το Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης. Η αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως.

Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, στη διαθεσιμότητα και στη θέση συναδέλφων σε αργία με τους ίδιους όρους, χωρίς καμία έκπτωση, όπως κάνουμε εδώ και 12 εβδομάδες.

Συμμετέχουμε στο διάλογο του ιδρύματος με το ΥΠΑΙΘ προς εύρεση λύσης.

Η Γενική Συνέλευση με πλειοψηφία αποφάσισε:

1. α) Σύσταση κλιμακίου από μέλη του ΔΣ να συναντηθεί με τον πρύτανη και στη συνέχεια να μεταβούν μαζί στο ΥΠΑΙΘ για να αποσαφηνίσουν όλα τα σημεία της πρότασης και να ορισθεί σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πρότασης ιδιαίτερα στα σημεία που άπτονται των νομικών ρυθμίσεων

1. β) Παράλληλα εισηγούμεθα στην Ο. Δ. Π. Τ. Ε. την προκήρυξη δύο 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων.

για την Τετάρτη 27/11/2013 με αίτημα: Να αποσαφηνιστούν όλα τα σημεία και

για την Πέμπτη 28/11/2013 με αίτημα: Να ορισθεί σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πρότασης ιδιαίτερα στα σημεία που άπτονται των νομικών ρυθμίσεων.

1. γ) Επόμενη Γενική Συνέλευση Πέμπτη 28/11/2013 στις 11:00πμ και μυστική ψηφοφορία με κάλπη όπως ορίζει το καταστατικό.

Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.

Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μη νομιμοποιηθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας και να μην εκδοθούν οι ατομικές διαπιστωτικές πράξεις.

Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον 1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:

Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ) και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό της καθαριότητας του πανεπιστημίου.

Έως τρεις συνάδελφοι από τον ΕΛΚΕ για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων συναδέλφων.

Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.

Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.

Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ. ΛΕΙ. ΔΙ.

Συνέχιση της νομικής υποστήριξης για όλους τους συναδέλφους που εμπίπτουν στην ΚΥΑ και βρίσκονται υπό καθεστώς διαθεσιμότητας ή κατάργησης θέσης ή υπό την απειλή αργίας. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας από εργαζόμενους που έρχεται σε επαφή με τους δικηγόρους.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης συναδέλφων κάθε κατηγορίας οι οποίες έχουν υποβληθεί και βρίσκονται στη Διεύθυνση Διοικητικού θα αποσταλούν στο ΓΛΚ ηλεκτρονικά και εγγράφως από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δ/νσης Διοικητικού. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στο Τμήμα Μισθοδοσίας. Το Τμήμα Πρωτοκόλλου θα διεκπεραιώσει τους σχετικούς φακέλους άπαξ.

Καλούμε τους Συλλόγους όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικών υπαλλήλων των λοιπών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να αποφασίσουν κι αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια περίοδο.

Βασικό αίτημα του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού εδώ και 12 εβδομάδες είναι η απόσυρση της ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες και η απόσυρση όλων των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό η Γ. Σ. αποφάσισε να μην συνταχθεί κανένα κείμενο, καθώς και να μην κατατεθεί αγωγή που θα καλεί σε εφαρμογή της ΚΥΑ.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ 26/11/2013

Πραγματοποιούμε Συνέντευξη τύπου Διοικητικών Υπαλλήλων και Φοιτητικών Συλλόγων

  Την Τετάρτη 27/11 κηρύσσουμε μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες και πορεία προς τη Βουλή και την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.) και καλούμε με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00 μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους.

Οργανώνουμε μαζική συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στις 5μμ έξω από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (στο ξενοδοχείο Νοβοτέλ, Μιχ. Βόδα και Λιοσίων) για να απαιτήσουμε την προκήρυξη άμεσα 5ήμερης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για να σταματήσουμε τις απολύσεις και τον προϋπολογισμό.

Απεργιακή στήριξη της κινητοποίησης των νοσοκομείων την Παρασκευή 29 Νοέμβρη, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζόμενων στην Υγεία και απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας με όποιον τρόπο μπορέσει το κάθε σωματείο.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις WIND & VODAFONE, οργανώνοντας εξόρμηση αλληλεγγύης την Πέμπτη 28 Νοέμβρη στις 8:00 το πρωί στο κεντρικό κτίριο της Wind, Λεωφόρος Αθηνών 106 (δίπλα στο Χρηματιστήριο).

Καλούμε σε νέα σύσκεψη Συντονισμού όλων των σωματείων, τις επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους την Παρασκευή 29 Νοέμβρη.

Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τις ομοσπονδίες, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν άμεσα 5ήμερη πανεργατική απεργία.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση εργαζόμενους και φοιτητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας

Καλούμε τους Φοιτητές, το Διδακτικό Προσωπικό, όλα τα αγωνιζόμενα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της Κοινωνίας, να ενισχύσουν την περιφρούρηση της απεργίας μας και να ενημερώσουμε μαζί για τον ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ και τη ΔΙΑΛΥΣΗ της ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Καλούμε σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 30/11 στις 4μμ στα Προπύλαια ενάντια στο συλλαλητήριο που καλεί η Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα την ίδια μέρα με αίτημα την αποφυλάκιση των νεοναζί.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *