Η είδηση και η πρόβλεψη

Η είδηση: Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ακόμη, ότι προωθούνται συμφωνίες με εταιρίες λαμπτήρων για την «υιοθέτηση» πλατειών ώστε να αναλάβουν τον φωτισμό τους, δεδομένου ότι ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω χρεών προς τους προμηθευτές τέτοιου υλικού.

Και η πρόβλεψη: Πάμε για ιδιωτικόποίηση και των πλατειών με διάφορα προσχήματα…
Θα πηγαίνεις σε πλατεία σε λίγο καιρο θα βλέπεις διαφημίσεις της Philips και θα πληρώνεις και εισιτήριο…

Αναγνώστης

4 απαντήσεις στο “Η είδηση και η πρόβλεψη”

 1. Οι ιδιώτες θα φροντίζουν τις πλατείες…
  Οι ιδιώτες θα φτιάχνουν και θα εκμεταλεύονται τους δρόμους μας…
  Οι ιδιώτες θα παράγουν και θα εκμεταλεύονται την ενέργεια μας…
  Οι ιδιώτες θα διαχειρίζονται σε λίγο τους υδάτινους πόρους μας…
  Και κάποιοι Έλληνες βαθιά ακαλλιέργητοι και αλλοτροιωμένοι θα περιμένουν τον καλό ιδιώτη μέσω της εμπορευματοποίησης να του προσφέρουν την ποιότητα ζωής που του στέρησαν…
  Καμία εμπορευματοποίηση στα δημόσια αγαθά, αποκλειστικά κοινωνικός έλεγχος σ'αυτα.

 2. Αυτό είναι δικός σου συνειρμός. Εγώ έκανα λόγο για πιέσεις προς το δήμο που θα μπορούσε να υλοποιήσει (μπήκε κι άλλος εκτός από τον πολίτη στο παιχνίδι και μάλιστα με δύναμη μεγαλύτερη του δημότη).

  Ο χώρος των ιδιωτών μπορεί να βοηθήσει. Αρκεί η όποια ενέργεια να στηρίζεται στη χορηγία ως μορφή διαφήμισης.

 3. @ο δείμος του πολίτη:
  οπότε η ευθήνη για τον έλεγχο και τις απαιτήσεις από τον δήμο, μετακυλίεται από τον φορολογούμενο και ψηφοφόρο πολίτη, στον ιδιώτη "χορηγό". Αυτή ακριβώς η φρίκη περιγράφεται….

 4. Δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Μην το τραβάς τόσο. Ωστόσο, δίνει μια καλή ευκαιρία στον ιδιώτη να έχει απαιτήσεις που ίσως να μην μπορεί να δεχτεί ή να εφαρμόσει ο Δήμος. Πχ οι ιδιώτες θα απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό ή την τοποθέτηση μιας μικρής καντίνας κλπ. Δεν είναι ιδιωτικοποίηση (τουλάχιστον για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους πλατείες). Στο εξωτερικό με διάφορες μορφές αυτό το σχήμα ακολουθείται. Ενίοτε αναλαμβάνουν τη φροντίδα σχολεία, γειτονικές επιχειρήσεις κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *