Ασφαλίτικα «πιστοποιητικά καλής διαγωγής» (Βίντεο)

Κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι όσα ακούστηκαν στην χθεσινή εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου σε σχέση με το «ευνοούμενο δημοκρατικό κράτος» που βιώνουμε. Με αφορμή τις επικρίσεις που δέχτηκε ο παρουσιαστής της εκπομπής για το επίμαχο βίντεο που πρόβαλε την περασμένη βδομάδα, και αφού έδωσε τις δικές του εξηγήσεις είπε μεταξύ άλλων: «Τα τηλέφωνα μου παρακολουθούνται και τα κινητά μου παρακολουθούνται και τα e-mail μου παρακολουθούνται και οι κινήσεις μου παρακολουθούνται». (Δείτε το βίντεο).

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε τα εξής. Οντος πιστεύουμε τον Λαζόπουλο που μας είπε ότι τα κανάλια στα οποία κατά καιρούς δουλεύει δεν λογοκρίνουν τις εκπομπές του. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν γιατί αυτολογοκρίνεται ο ίδιος. (Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια θυμηθείτε κάποιες απόψεις που έχουμε διατυπώσει για τον ρόλο και την πολιτική συγκρότηση του Λάκη Λαζόπουλου).

Και εγείρετε το αυτονόητο ερώτημα. Όταν το αστικό κράτος παρακολουθεί με κάθε τρόπο ένα άτομο που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί απ’ αυτό αφού επικαλείται την θεσμολαγνεία σαν διέξοδο για όλα τα δεινά που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός από την καπιταλιστική επέλαση τι συμβαίνει με όλους εμάς που αγωνιζόμαστε χωρίς να το κρύβουμε για την ανατροπή του αστικού συστήματος; (Ρητορικό το ερώτημα φυσικά, αφού ξέρουμε ότι ζούμε εποχές χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα).

Το ωραίο πάντως είναι ότι ο Λαζόπουλος επικαλείται τους ασφαλίτικους μηχανισμούς για να μας τεκμηριώσει την «καλή διαγωγή του». Στο παρελθόν οι μπάτσοι έβγαζαν «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων». Τώρα εκδίδουν πιστοποιητικά καλής διαγωγής.
«Θα τρελαθούμε εντελώς κυρία μου σ’ αυτή την χώρα» που θάλεγε ο σατυρικός καλλιτέχνης.

Υ.Γ. Αλήθεια πώς αισθάνεται ο υπουργός Προστασίας του Συστήματος –και πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ για να μην ξεχνιόμαστε- ακούγοντας όλα αυτά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *