Νέο ατύχημα με αρχαίο σαπάκι τεθωρακισμένο Μ113

image002ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΚΡΟΚΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Μ113

Ο κίνδυνος παραμονεύει πραγματικά κάθε στιγμή το προσωπικό των πληρωμάτων στα αρχαία αμερικανικά τεθωρακισμένα Μ113, που τουμπάρουν καθώς σπάνε οι ερπύστριες τους ή βουλιάζουν στον Έβρο.
Νέο ατύχημα είχαμε σήμερα καθώς τεθωρακισμένο Μ 113 βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε. Ευτυχώς οι επιβαίνοντες γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς όπως λένε οι γνωστές πηγές του ΓΕΣ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μ 113 συμμετείχε σε επιχειρησιακή αξιολόγηση κοντά στο Σουφλί και επέστρεφε στη μονάδα του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το M 113 το οδηγούσε ΕΠΟΠ Λοχίας και επέβαινε ένας στρατιώτης. Η ερπύστρια του Μ 113 έσπασε και το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και αναποδογύρισε.

Οι συνάδελφοί τους που ακολουθούσαν πάγωσαν, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε επανάληψη της τραγωδίας στον Αυλώνα. Ο Λοχίας ΕΠΟΠ έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι και ο στρατιώτης όπως λένε οι πληροφορίες είναι καλά. Και οι δύο πάντως μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το κακό με τα αρχαία αυτά και εξαιρετικά δύσχρηστα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχει παραγίνει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα Μ113, που βρίσκονται σε υπηρεσία περισσότερα από 50 χρόνια, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος συμφώνησε να αντικαταστήσει με νεώτερα αμερικανικά τεθωρακισμένα, ηλικίας 40 χρόνων!

Εκατοντάδες τέτοιου είδους μεταχειρισμένα οχήματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο. Παρουσιάζονται ως “δωρεάν” παραχώρηση πολεμικού υλικού, αλλά στην πραγματικότητα είναι πανάκριβα καθώς εξασφαλίζουν στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες κερδοφόρες παραγγελίες για την συντήρηση τους και απαλλάσσουν τον αμερικανικό στρατό από το κόστος αποθήκευσης.

Ας το καταλάβουν επομένως κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στρατιωτικό κατεστημένο ότι δε μπορούν να παίζουν πολεμικά παιχνίδια στην πλάτη των λαών. Ποτέ οι εξοπλισμοί και οι ανταγωνισμοί τέτοιου είδους δεν έφεραν την ειρήνη. Αντίθετα έφεραν πιο κοντά τον πόλεμο.

Εξάλλου, σε πόλεμο και ειρήνη, ο κόσμος της εργασίας, σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ο Αναλώσιμος για να αυξηθούν τα κέρδη των πλουσίων.

Ούτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς. Αντίθετα να αντιμετωπιστεί η τεράστια καταστροφή που βιώνει ο εργαζόμενος λαόας μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *