Η ουκρανική κυβέρνηση απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα

oykrania-roesΤην απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας μεθοδεύει η ουκρανική κυβέρνηση, αναζητώντας κάθε μέσο για να εμποδίσει την εναντίωση στην αντιλαϊκή της πολιτική.

«Βασιζόμενος σε πολλές αποδείξεις για τις παράνομες δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος, έλαβα την απόφαση να απευθύνω στο περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο αίτημα για την απαγόρευσή του», δήλωσε στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης τύπου ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Πάβλο Πετρένκο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS, το υπουργείο κατέθεσε αγωγή στο δικαστήριο. Ο υπουργός ανέφερε ότι παραδόθηκαν συνολικά 129 σελίδες με αποδείξεις και οπτικοακουστικό υλικό που ενσωματώθηκε στην έρευνα η οποία διεξάγεται. Οπως ισχυρίστηκε, έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις για τη δράση του ΚΚ Ουκρανίας και παράνομες ενέργειες του, ειδικά ενέργειες που σχετίζονται με «παραβίαση του νόμου για τη δράση των πολιτικών κομμάτων, για αντισυνταγματική δράση, για υποστήριξη τρομοκρατών και αυτονομιστών, για ένοπλη απειλή, για οργάνωση αντι-ουκρανικών συγκεντρώσεων και εμπλοκή σε ενίσχυση των αυτονομιστών με όπλα».

Ο Πετρένκο τόνισε ότι το συγκεκριμένο υλικό ενισχύει ιδιαίτερα την προσφυγή της κυβέρνησης και σημείωσε χαρακτηριστικά: «αυτή η πολιτική δύναμη πρέπει να εξουδετερωθεί».

Το αίτημα του υπουργείου έχει καταγραφεί, όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία εξέτασής του.

Τα σχέδια της ουκρανικές κυβέρνησης κατήγγειλε το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Σε δήλωσή του ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ Ιβάν Μέλνικοφ τόνισε – σύμφωνα με το ΙΤΑR TASS – ότι «η ηγεσία του Κιέβου έχει κάνει μια σειρά κατασταλτικά βήματα τα οποία αναδεικνύουν το νεοναζιστικό χαρακτήρα της… Αναμφισβήτητα το ΚΚΡΟ εχει εξοργιστεί από την απειλή να βγάλουν τους συντρόφους μας στην παρανομία. Αλλά πιστευουμε ότι η πίεση της διεθνούς κοινότητας θα τους βοηθήσει να παλέψουν στα δικαστήρια… έχει δημιουργηθεί το οικονομικό και κοινωνικό έδαφος να περάσουν στην αντεπίθεση».

Την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του, είχε καταγγείλει το ΚΚ Ουκρανίας, με ανακοίνωσή του τον Απρίλη του 2014. Στην ανακοίνωση που υπέγραφε ο ο Α’ Γραμματέας της ΚΕ, Πέτρο Σιμονένκο ανέφερε: «Η σημερινή εξουσία εφαρμόζει μια πολιτική για να κάνει αδύνατες τις συνθήκες για την ύπαρξη του ΚΚ Ουκρανίας με πίεση ως και για την απαγόρευση της δράσης του.

Ενημερώνουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες συγκεντρώνουν υλικά για τη δράση μας, παραποιούν θέσεις μας, με την αξιοποίηση φασιστικών στοιχείων καταστρέφουν υποδομές μας, προβαίνουν σε φυσικές και λεκτικές επιθέσεις ενάντια σε μέλη και στελέχη μας, βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

Γίνονται γνωστές και επίσημα οι προσπάθειες του υπουργείου Δικαιοσύνης να στηθούν κατηγορίες, ώστε να ασκηθεί δίωξη από το Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό να απαγορευτεί το κόμμα».

Και καταλήγει: «Το ΚΚ Ουκρανίας αποτελεί μια πραγματική απειλή για τη σημερινή εξουσία γιατί είναι σε σύνδεση με εκατομμύρια ανθρώπων που αντιδρούν στις πράξεις των αρχών, όπου συμμετέχουν και οι εξτρεμιστές».

Πηγή: 902

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *