Πανικοβλήθηκαν στο Protagon.gr: Μα, να ακουστεί ο Ύμνος του ΕΑΜ σε παρέλαση;

εαμ 2Πανικοβλήθηκαν στο Protagon.gr, επειδή κατά τη μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι ακούστηκε η μουσική από τον Ύμνο του ΕΑΜ. Εκτός από τη ρώσικη μελωδία που ενόχλησε (άκου ρώσικη μελωδία, σε μια χώρα της Ε.Ε.!), οι πανικόβλητοι του Protagon,gr σκέφτηκαν και πως οι αναφορές στο ΕΑΜ είναι… εμφυλιοπολεμικές, καθώς “η επιλογή του ύμνου του ΕΑΜ φέρνει κάτι από μνήμες εμφυλίου, μέσα από την ιστορική προέκταση της αντιπαράθεσης”.

Έχουν δίκιο! Ενοχλείται ο πολιτικός απόγονος του ταγματασφαλίτη και διαιωνίζεται ο διχασμός. Τώρα, το γεγονός ότι μετά την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, το 1982, η ιστορία του ΕΑΜ αναγνωρίστηκε και επίσημα ως τμήμα της ιστορίας των αγώνων αυτού του λαού για ελευθερία και αξιοπρέπεια, ελάχιστα απασχολεί τους πανικόβλητους σχολιαστές.

Φυσικά, δεν είναι από μόνο του το παρελθόν που προκαλεί πανικό. Είναι οι αναφορές στο παρελθόν που συμβάλλουν στην τροφοδότηση ενός πνεύματος αντίστασης και αξιοπρέπειας σήμερα. Τρέμουν την Ιστορία γιατί φοβούνται το αύριο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *