Ο άνθρωπος που προώθησε τις κατασχέσεις σπιτιών στηρίζει Αντώνη Σαμαρά

samaras_rahoiΟ άνθρωπος που προώθησε τις κατασχέσεις σπιτιών στην χώρα του, ήρθε την Τετάρτη, να στηρίξει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη συνέχισης των πολιτικών που έχουν αποφασιστεί.

Ο λόγος για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι που νοιώθοντας την ανάσα του Podemos στην πλάτη του ήρθε να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά..

Επεσήμανε μάλιστα με μια φράση που θύμισε Σαμαρά στα κορυφαία του πως «τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, χρειαζόμαστε σταθερότητα και όχι αστάθεια, χρειαζόμαστε βεβαιότητα και όχι αβεβαιότητα». Πρόσθεσε μάλιστα πως «Αν συνεχίσουμε με τις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί, σε αυτόν τον καλό δρόμο, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας»

Παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός με μια φράση που θύμιζε έντονα τον Βύρωνα Πολύδωρα και την ατάκα του «Αγγαρεία κάνω. Ποινή εκτίω», είπε «Και εμείς όπως και η κυβέρνηση του Μ. Ραχόι κάναμε αυτό που επέβαλαν οι κρίσιμες περιστάσεις, προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται το αύριο της χώρας».

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας”

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση Σαμαρά-Ραχόι

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση Σαμαρά-Ραχόι. Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τι θα συζήτησαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες, σίγουρα όμως έχουν πάρα πολλά που τους ενώνουν. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την πολιτική συντριβή καθώς οι πολιτικές που έχουν εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για μισθούς, συντάξεις και δημόσιες παροχές ενώ αμφότεροι εκλέχθηκαν με μία ψευδεπίγραφη «αντιμνημονιακή» ρητορεία.

Αλλά και στο θέμα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αποτελούν πρωτοπόρους στη χώρα τους. Ο Σαμαράς μπορεί να καυχιέται ότι είναι πρωθυπουργός στη χώρα που καταδικάστηκε μπλόγκερ για τη σάτιρα του γέροντα Παϊσιου, που συνελήφθησαν αντιφασίστες αγωνιστές για αφισοκόλληση και δικάζονται με κατηγορίες για κακούργημα(!). Είναι η ίδια χώρα που κάθε απεργία έχει βγει παράνομη και οι ενώσεις φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων καταγγέλλουν κάθε εβδομάδα μια διαφορετική προσπάθεια φίμωσης από την αστυνομία.

Αλλά και ο Μαριάνο Ραχόι δεν πάει πίσω. Το κόμμα του ψήφισε πριν ένα μήνα τον επονομαζόμενο «Νόμο-φίμωτρο» που τιμωρεί με πρόστιμο την απλή φωτογράφιση της αστυνομίας και πονικοποιεί τη συνέλευση σε δημόσιο χώρο και τη συγκέντρωση σε δημόσιο κτήριο ή τράπεζα. Είναι η προσπάθεια της ισπανικής κυβέρνησης να καταστείλει το κίνημα που παλεύει ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών για τραπεζικά χρέη, ένα γνήσιο λαϊκό αγώνα που έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση. Δεν είναι να απορεί κανείς που στη συνέντευξη που έκλεισε τη συνάντηση, οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν την ίδια γλώσσα. Μίλησαν για «σταθερότητα για να έρθει η ανάπτυξη» και επέμειναν στη σημασία της πάσης θυσίας προσήλωσης στον ευρωπαϊκό δρόμο και τη ζώνη του ευρώ. Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δεν θα βάλουμε πλάτη σε καμία σταθερότητα που θα διατηρεί τη σημερινή τραγική κατάσταση, δεν συναινούμε στα αδιέξοδα της παραμονής σε Ευρώ και ΕΕ! Παλεύουμε αποφασιστικά για την κατάκτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών που μας στερεί η βάρβαρη πολιτική τους!

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που μας προβάλλουν, κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, ως «Ευρώπη της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων». Αυτή που συμμετέχει στη διεξαγωγή πολέμων σε δεκάδες χώρες και σήμερα στην Ουκρανία, καταπατώντας όχι μόνο τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά σκορπίζοντας τον θάνατο. Μόνη λύση για τα δικαιώματά μας η έξοδος από αυτό το σφαγείο!

Το γραφείο τύπου:
Τηλ. 6948369941, 6933323651

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *