Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση των εργασιών της εναρκτήριας συνεδρίασης της Επιτροπής για την Αλήθεια του Δημοσίου χρέους

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÐÑÏÕÐÏËÏÃÉÓÌÏ 2001// ÓÏÖÉÁ ÓÁÊÏÑÁÖÁ.(EUROKINISSI-ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση των εργασιών της εναρκτήριας συνεδρίασης της Επιτροπής για την Αλήθεια του Δημοσίου χρέους

«Καλωσήρθατε στη συνέντευξη τύπου που κλείνει και ένα πρώτο κύκλο εργασιών της Επιτροπής για την Αλήθεια του δημοσίου χρέους.

Είναι αλήθεια ότι αυτές οι τρεις μέρες ήταν εξαιρετικά παραγωγικές και μάλιστα παραγωγικές όχι μόνον εντός επιτροπής, αλλά και εκτός.

Αλλά το ένα βρίσεκται σε πλήρη συνάρτηση με το άλλο.

Δηλαδή όσο πιο παραγωγικές είναι οι εργασίες της Επιτροπής, τόσο θα βαθαίνει η προσπάθεια απαξίωσης από αυτούς που φοβούνται την αλήθεια.

Όσο πιο εις βάθος προχωράει ο έλεγχος τόσο η πολεμική εκ μέρους αυτών που θα ακουμπάει θα φουντώνει

Όσο πιο δημόσια, ανοικτή, συμμετοχική γίνει η επιτροπή τόσο θα επιδιώκουν να τη στενεύουν.

Όσο πιο μαζική είναι η απήχησή της και συλλογική η δράση που θα παράγει τόσο θα αναπωλούν τους ελέγχους που γίνονταν από κλειστές και περιχαρακωμένες επιτροπές με δεδομένους και ακίνδυνους συσχετισμούς και άρα με δεδομένα και ακίνδυνα συμπεράσματα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι για να επιτελέσουμε το έργο μας. Και μόνον το έργο μας.

Το έργο μας θα είναι η μόνη αλλά και συντριπτική απάντηση.

Απέναντι στην απαξίωση θα αντιτάξουμε τα έγκυρα συμπεράσματα του ελέγχου.

Απέναντι στην πολεμική θα αντιτάξουμε την υπεράσπιση της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος.

Απέναντι στην επιδίωξη για συγκάλυψη θα αντιτάξουμε την πολιτική βούληση της κοινωνίας των πολιτών.

Αυτή άλλωστε είναι η ΕΛΕ.

Η δύναμή της πηγάζει από αλήθειες αντιστρόφως ανάλογες από τις έως τώρα κρατούσες.

Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη της τεκμηριωμένης αλήθειας και όχι στον ακρωτηριασμό της.

Εμείς πιστεύουμε στη συμμετοχή της κοινωνίας και όχι στην περιθωριοποίησή της από επιτροπές σοφών

Εμείς πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα της Επιτροπής αποτελούν τα χρήσιμα εργαλεία απέναντι στο μέτωπο των δανειστών, όποια μορφή κι αν ενδύονται αυτοί, εννοώ εξωτερικής πίεσης ή εσωτερικής αντιπολίτευσης.

 

Κυρίες και κύριοι

Επί τρεις μέρες οικονομολόγοι εγνωσμένου κύρους,

Συνταγματολόγοι εγνωσμένης αξίας

Καθηγητές διεθνώς αναγνωρισμένοι

Στελέχη διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ

Στελέχη του κρατικού μηχανισμού

καταθέσανε τις θέσεις τους για το χρέος

Επί τρεις ημέρες

εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, σωματείων και φορέων δηλώσαν τη διαθεσιμότητά σου να συμβάλλουν στο έργο της επιτροπής

Επί τρεις ημέρες

οι υπουργοί όλων των κρίσιμων υπουργείων

δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν με την παροχή των απαραίτητων στοιχείων που προυποθέτει ο έλεγχος

Επί τρεις ημέρες

όταν κάποιοι άλλοι στοχοποιούσαν πρόσωπα και θεσμούς, εμείς συνομολογήσαμε τον κοινό μας στόχο, την αλήθεια για τη διόγκωση του χρέους, όπως επίσης αναπτύξαμε και τη μεθοδολογία βάσει της οποίας θα εργαστεί η Επιτροπή.

Από αύριο, από την επόμενη ημέρα ο πολιτικός μας στόχος είναι ένας και μοναδικός : η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στον έλεγχο.

Οργανώσεις, σύλλογοι, συλλογικότητες και φορείς από το χώρο της υγείας, από το χώρο της παιδείας και του πολιτισμού, από τον καθημεγμένο χώρο του αθλητισμού,

από την Τοπική αυτοδιοίκηση και το ΤΕΕ, από το χώρο των κοινωικών κινημάτων, αποό ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών που πληρώνει με τον πλέον αμείλικτο τρόπο ένα χρέος που άλλοι το παρήγαγαν και μάλιστα με τους πλέον ειδεχθείς, απεχθείς, επαχθείς και μη νόμιμους τρόπους, αποτελούν τα πολιτικά υποκείμενα του ελέγχου.

Όσο κι αν αυτό τρομάζει, όσο κι αν αυτό φοβίζει, είναι πλέον η ώρα το πολιτικό υποεκίμενο του ελέγχου για την αλήθεια να γίνει η ίδια η κοινωνία.

Και δεν υπάρχει πιο θεσμική πρωτοβουλία από την υπεράσπιση της κοινωνικής συμμετοχής που συνιστά τον κυρίαρχο πυλώνα της δημοκρατίας.

Τα αποτελέσματα της Επιτροπής θα γίνουν κτήμα της κοινωνίας των πολιτών, όχι όμως μόνον εντός συνόρων.

Ο τρόπος που διογκώθηκε το χρέος θα φτάσει στο ευρωκοινοβούλιο, στα εθνικά κοινοβούλια, θα φτάσει στους λαούς της Ευρώπης.

Και θα φτάσει κυρίως στους λαούς της Ευρώπης γιατί βρίσκονται  στο στόχαστρο μιας αμείλικτης προπαγάνδας περί τεμπέληδων Ελλήνων και σκληρά εργαζόμενων ευρωπαίων που πληρώνουν με τον κόπο τους το λαό μας, που πληρώνουν με το μόχθο τους τη διάσωσή μας.

Θα φτάσει στους λαούς της Ευρώπης για να καταλάβουν ότι ο το μόνον πυλώνα που έχουν διασώσει οι θυσίες τους, είναι τη φούσκα του ίδιου του συστήματος, τις τράπεζες.

Τα ψέμματα τελειώνουν.

Τα ψέμματα ειδικότερα εντός της Ελλάδας έχουν πλέον τόσο κοντά ποδάρια που βρίσκονται στα πρόθυρα της ιστορικής τους κατάρρευσης.

Για το λόγο αυτό τούτες τις τελευταίες μέρες ζουν και την προθανάτια φάση της ιστορικής τους νεύρωσης.

Το νέο γεννήθηκε και προχωρά.»

 

Αθήνα, 7/4/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *