Κείμενο παραίτησης από την Ο.Μ. Δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας

siriza20150821Σύντροφοι,

Από την ιδρυτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2012 και το ιδρυτικό συνέδριο τον Ιούλιο του 2013 έως τις εκλογές του 2015 που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και το Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 με το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας, γνωρίζετε ότι, όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις τόσο στους αντιμνημονιακούς αγώνες της περιόδου και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη δύναμη της ριζοσπαστικής αριστεράς, όσο και για την οικοδόμηση ενός κόμματος ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, πολυτασικού και αριστερού, ενός κόμματος των μελών του.

Πάντα υπερασπιστήκαμε δημόσια τις θέσεις των συνεδρίων μας και των κομματικών οργάνων ακόμα και όταν η προσωπική μας άποψη ήταν διαφορετική και μειοψηφική.

Δώσαμε επίσης όλες μας τις δυνάμεις για την ίδρυση και λειτουργία της παράταξής μας στο ΔΣΑ και αγωνιστήκαμε για ριζοσπαστικές – δημοκρατικές αλλαγές στο χώρο της δικαιοσύνης.

Όμως οι τελευταίες εξελίξεις με την μνημονιακή μετάλλαξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, η διάλυση των κομματικών οργάνων, η πρωτοφανής πολιτική απαξίωση του συγκλονιστικού ΟΧΙ του λαού μας, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο παρά να αποχωρήσουμε από την Ο.Μ. του Συριζα Δικηγόρων Αθήνας, καθώς και από τις θέσεις του Συντονιστικού της, που κάποιοι από εμάς κατέχουμε.

Δηλώνουμε ταυτόχρονα ότι συντασσόμαστε με το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» που μόλις ιδρύθηκε και προέρχεται από τα σπλάχνα του Συριζα, γιατί στις αρχές του αντανακλώνται όλες οι αξίες και τα πολιτικά προτάγματα για τα οποία παλέψαμε σε όλη μας τη ζωή.

Για ένα ΟΧΙ μέχρι τέλους.

Για την ακύρωση των Μνημονίων, την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας ακόμα και σε ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ, εάν αυτό απαιτηθεί.

Για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος για το Σοσιαλισμό του 21ου αι. στη χώρα μας. Για να δείξουμε στους λαούς και την Αριστερά της Ευρώπης που τόσο ήλπισαν στον δικό μας αγώνα, ότι δεν ηττηθήκαμε. Αλλά συνεχίζουμε.

Καλούμε όλους τους συντρόφους που μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, να συμπαραταχθούν μαζί μας, να δημιουργήσουμε νέες μορφές μετωπικών συμπράξεων και ενωτικών κινηματικών πρωτοβουλιών, ώστε η «μνημονιακή μετάλλαξη της κυβερνητικής αριστεράς», να αποτελέσει παρένθεση.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Αντωνέα Αγγελική

Γεωργούλης Ερνέστο

Θεοδωρόπουλος Σαράντος

Καψή Νικολέτα

Κοντογεωργοπούλου Παυλίνα

Κωνσταντίνου Ιωνας

Κωνσταντάκης Αρης (Αριστείδης)

Μαζαράκης Φώτης – Σπυρίδων

Μακαρώνας Κυριάκος

Μηλιαράκης Πέτρος

Μοσχοχωρίτου Ολγα

Μουγκαράκη Εφη

Μπελαντής Δημήτριος

Ντούμα Μαρία

Παλαιολόγου Τζίνα

Ρουσουνέλου Κατερίνα

Σαλτού Ευαγγελία

Σταυρόπουλος Νίκος του Φώτη

Ψυλλίδης-Ψυλλής Κων/νος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *