Π. Βήχος: Ο Σφακιανάκης και η υπηρεσία του «μου έβγαλαν τον καρκίνο»

foto-vixos-dromos.JPGΤου  Γ. Γ.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου έγραφα για την «σκοτεινή» πλευρά της ασφαλίτικης υπηρεσίας που μέχρι χτες είχε επικεφαλή τον Μ. Σφακιανάκη. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερα την καραμπινάτη σκευωρία που είχε στήσει σε βάρος του κομμουνιστή και φίλου μου Παναγιώτη Βήχου. Αν και γνωρίζω πάρα πολύ καλά το πώς είχε κατασκευαστεί από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το όλο σκηνικό – σαν μπλοκ είχαμε σταθεί δίπλα στον Π.Β και στην οικογένεια του, στην περιπέτεια υγείας που του δημιούργησε όλη αυτή η ιστορία- είχα επιλέξει να αναφερθώ τηλεγραφικά.

Κάποιος αναγνώστης/ια, προφανώς ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί λεπτομέρειες και μας έστειλε τι έχει γραφτεί στην ιστοσελίδα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος στο οποίο ο Π.Β υπήρξε μέλος:

Ο Παναγιώτης Βήχος το 1998 καταγγέλει, μέσα από τις στήλες της Νέας Προοπτικής, τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σαντορίνης και ιδιοκτήτες νυκτερινού κέντρου για εκμετάλλευση και σωματεμπορία αλλοδαπών κοριτσιών, με συνέπεια να διωχθεί ο διοικητής του A.T. και οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων.
Με διάφορα νομικά τερτίπια η δίκη αναβάλλεται πολλές φορές καθώς οι κατηγορούμενοι αρνούνται να παραστούν. Πάνω από 350 κάτοικοι του νησιού μαζί και ο Δεσπότης συνυπαγράφουν κείμενο καταγγελίας ενάντια στον Αστυνομικό Διευθυντή. Στο πλευρό του συντρόφου Βηχου κινητοποιούνται φεμινιστικές οργανώσεις, αριστερές και κοινωνικές οργανώσεις. Ο Διοικητής με εσωτερική EΔE απαλλάσσεται, αλλά διώκεται αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία Nάξου. Συγχρόνως προάγεται σε Αστυνομικό Διευθυντή της Σύρου… στην πόλη όπου όλως τυχαίως θα γίνει το δικαστήριο ενάντιά του.

Ο εν λόγω αστυνόμος, υποβάλλει μήνυση και στην Νέα Προοπτική, στον αρχισυντάκτη της Θοδ. Κουτσουμπό και στον Π. Βήχο, ζητώντας 200 εκατομμύρια δρχ. για συκοφαντική δυσφήμηση.
Παράλληλα, στη μακρά δικαστική διαδικασία που κράτησε πάνω από 8 χρόνια, στην προσπάθεια να υπονομευθεί η μαρτυρία του σ. Παναγιώτη Βηχου οργανώνεται μια προβοκάτσια εναντίον του από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Σε έρευνα στο σπίτι του Π. Βήχου με την αιτιολογία ύπαρξης καταγγελίας ότι τάχα συμμετέχει σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας κατάσχεται ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή του και την επόμενη μέρα η εφημερίδα «Εσπρέσο», με πρωτοσέλιδο άρθρο, γράφει για «εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας με την συμμετοχή γνωστού αριστερού μουσικού» συνοδευόμενη από φωτό του σ. Βηχου με κόκκινη σημαία από διαδήλωση του ΕΕΚ. Το δημοσίευμα -αλλά και η έρευνα που δεν είχε περατωθεί- χρησιμοποιήθηκε από τους συνηγόρους του κυκλώματος για να «τρωθεί το κύρος» του μάρτυρα. Το κατασκευασμένο σενάριο της δήθεν «παιδικής πορνογραφίας» κατέρρευσε αργότερα αφού όμως πρώτα οι ένοχοι της Σαντορίνης έπεσαν στα μαλακά. Η ιστορία αυτή ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια τον σύντροφο και όπως ο ίδιος έλεγε «μου έβγαλαν τον καρκίνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *