Συνδικαλιστές Στρατιωτικοί Ενάντια στο όργιο Κρατικής Καταστολής

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία μας. Η επιβολή της αντεργατικής λαίλαπας και κοινωνικού μεσαίωνα από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν. Ούτε και τους στρατιωτικούς.

Οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις τους, οι αλλαγές στην εξέλιξη τους που πλέον εξαρτάται από την πρόσδεση τους στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, η αντιδραστική μετάλλαξη των Ενόπλων Δυνάμεων, συνοδεύτηκαν από τις απαξιωτικές επιθέσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάγκαλου και τις στοχευμένες διαρροές του ΥΠΕΘΑ σε γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια (π.χ. ΕΘΝΟΣ του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα!) που αποσκοπούν στη γελοιοποίηση τους στα μάτια της κοινωνίας.

Οι εκφρασμένες αντιθέσεις μας που πηγάζουν από το ξεκάθαρο αντιμιλιταριστικό μας περιεχόμενο, την άποψη μας για τους όρους διεξαγωγής της ταξικής πάλης  και την πίστη στην ειρήνη, δεν μας οδηγούν στο να αδιαφορήσουμε για τις σημαντικές διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που εξάλλου βρίσκονται σε πλήρη αντιστοίχιση με όσα συμβαίνουν σε όσες χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής συγκλονίστηκαν από κοινωνικές εξεγέρσεις. Αναγνωρίζουμε επομένως ότι αυτό που τρομάζει το αστικό καθεστώς εξουσίας είναι οι αντιδράσεις των υπαξιωματικών-αξιωματικών που προχώρησαν σε Λευκή Απεργία, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και βρίσκονται κοντά στην αναγνώριση του Συνδικαλιστικού τους δικαιώματος.


Και ενώ τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και τμήματα της άρχουσας τάξης (π.χ. Βαρδής Βαρδινογιάννης) με την συνδρομή των καθεστωτικών ΜΜΕ που ελέγχουν (MEGA κλπ) με σκυλιασμένο τρόπο εναντιώνονται σε αυτή την εξέλιξη, η παρακάτω ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ αποκαλύπτει το γιατί.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση αποκτά τεράστια πολιτική σημασία γιατί όχι μόνο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ προωθούν την συμμετοχή εθνικών και υπερεθνικών στρατιωτικών σχηματισμών σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, αλλά και γιατί οι πολιτικοί αυτών των κομμάτων (δηλώσεις Πάγκαλου) και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα, θέλοντας να αποκρύψουν την πραγματική ουσία του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, επιχείρησαν να θέσουν ζήτημα απειλής για τη Δημοκρατία από την Πραξικοπηματική πρωτοβουλία κάποιου στρατιωτικού που θα ζήλευε το έργο των Συνταγματαρχών!!!

Απάντηση σε όλα αυτά αποτελεί η ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ.

Θα προστατεύσουμε Σύνταγμα και Νόμους!

Είμαστε “δίπλα και μαζί με το λαό ,ενάντια σ΄ όποιον θέλει να τα πλήξει”.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ:

 

Οι  εκατοντάδες εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικοί, όλων των βαθμών, Κλάδων, Όπλων και προελεύσεως, οι οποίοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος και μοιράστηκαν μαζί τους σκέψεις, ιδέες και ανησυχίες, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της άνευ προηγουμένου και έκτασης καταστολής των μέχρι σήμερα και επί 30 ημέρες ειρηνικών συγκεντρώσεων.

Τέτοιας έκτασης καταστολή, σε συνδυασμό με τα βίαια περιστατικά που τη συνόδευσαν, αποτέλεσε άδικο πλήγμα τόσο στην εικόνα των Ελλήνων αστυνομικών, όσο και στον αγώνα τους για τη κοινωνική αποδοχή, ενώ παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα να αμαυρωθούν οι αναμφισβήτητες επιτυχίες τους απέναντι στο κοινό έγκλημα. Οπωσδήποτε τέτοιες εξάρσεις βίας, οι οποίες, είτε οφείλονται σε συγκεκριμένες εντολές από συγκεκριμένα όργανα, είτε είναι αποτέλεσμα υπερβάλλοντα ζήλου στην εκτέλεση διαταγών, οφείλουν να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια και οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης.

Τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με πρόσφατες δηλώσεις σημαντικού πολιτικού προσώπου, αλλά και διεσπαρμένων φημών και δημοσιευμάτων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν δημιουργήσει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία ενδεχομένως να συγκρίνεται με καταστάσεις απ΄ το παρελθόν, όταν στην πατρίδα μας υπήρχε έλλειμμα δημοκρατίας και ο λαός ζούσε κάτω από καθεστώς τρόμου, εκφοβισμού και φίμωσης.

Εκείνες οι εποχές έχουν ξεπεραστεί ανεπιστρεπτί μετά από αιματηρούς κοινωνικούς αγώνες και θυσίες.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί για να διαλύσουν οποιαδήποτε νεφελώδη αμφιβολία έχει διασπαρθεί τον τελευταίο καιρό, με το ελάχιστο βήμα έκφρασης που τους αναλογεί, τον πρέποντα τόνο, δύναμη και ύφος που τους αρμόζει, μέσα από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, ως ευνομούμενοι Έλληνες πολίτες:

–   Διαβεβαιώνουν ότι απέχουν από κάθε προσπάθεια εμπλοκής τους σε οποιουσδήποτε πιθανούς αντισυνταγματικούς σχεδιασμούς ή φήμες.

–  Καταδικάζουν ως απαράδεκτα, σε κάθε περίπτωση, περιστατικά τυφλής και δυσανάλογης έκτασης χρήσης βίας εναντίον συμπολιτών τους.

–   Θεωρούν αδιανόητη οποιαδήποτε λογική δικαιολόγησης τύπου «παράπλευρων απωλειών» της άσκησης βίας στο βωμό οποιουδήποτε σκοπού.

–   Έχοντας αφομοιώσει όλα τα ιστορικά διδάγματα της νεότερης ιστορίας, και με πλήρη επίγνωση του ρόλου τους, διαβεβαιώνουν τους συμπολίτες τους ότι αποτελούν τον ακλόνητο ύστατο υπερασπιστή της πατρίδας και ως εκ τούτου και του λαού, και πως αν και εφόσον χρειαστεί θα πράξουν συνειδητά το καθήκον τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, στους οποίους έχουν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση, δίπλα και μαζί με το λαό ενάντια σε όποιον θελήσει να τα πλήξει.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *