Αγώνας ενάντια στην δίωξη της συνδικαλίστριας στην WIND Ολγας Κολιούση

protest imageΤο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind καταγγέλλει την εργοδοσία της Wind για την επανεκκίνηση συνδικαλιστικής δίωξης ενάντια στην εργαζομένη και μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας, Όλγα Κολιούση.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2009 το Σωματείο μας είχε προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ενάντια στην μεταφορά της υπηρεσίας καταλόγου σε εργολάβο, ενάντια στις απολύσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στις οποίες συμμετείχε και η συνδικαλίστρια Όλγα Κολιούση. Στις 6/8/2009 η διοίκηση την απολύει. Με αφορμή την απόλυση αυτή και σε συνέχεια των προηγούμενων αγώνων, οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν έχοντας μαζική συμμετοχή από εργαζομένους στην Wind και αλληλέγγυους, με αποκορύφωμα την απεργία της 3/9/2009, οπότε η διοίκηση προχώρησε σε επαναπρόσληψη της συναδέλφου Όλγας Κολιούση, υπό την πίεση της μαζικότητας και της δυναμικής του αγώνα.. Πέντε χρόνια μετά όμως ανασύρεται από το αρχείο των αστικών δικαστηρίων καταγγελία στην οποία ψευδώς καταμαρτυρείται χρήση παράνομης βίας και στην οποία αναφέρεται ονομαστικώς η συνάδελφος Όλγα Κολιούση.

Η υπόθεση εκδικάζεται εξ αναβολής στις 27/5/2016, όπου θα φανεί για άλλη μια φορά ότι οι προσπάθειες φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων με την ποινικοποίηση των αγώνων τους από εργοδότες και κράτος δεν θα περάσουν. Από την άλλη πλευρά, στις 25/5/16 εκδικάζεται η δίωξη ενάντια στη διοίκηση της Wind σχετικά με την παράνομη απόλυση της συναδέλφου.

Η δίωξη της Ο. Κολιούση αποτελεί ουσιαστικά επίθεση ενάντια στο σωματείο μας και έχει σκοπό να υπονομεύσει τη δράση και την ύπαρξή του, ιδιαίτερα ενόψει των αγώνων που έχει να δώσει για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι κινήσεις αυτές είναι στα πλαίσια της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από κράτος και εργοδότες.
Απαιτούμε λοιπόν
· άμεση ανάκληση των διώξεων ενάντια στην συνδικαλίστρια Όλγα Κολιούση
· ελεύθερη συνδικαλιστική δράση
διαφορετικά οι θιασώτες αυτής της δίωξης θα βρουν μπροστά τους εργαζομένους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε τους εργαζόμενους στην Wind αλλά και σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και άλλες συλλογικότητες να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτόν για την προάσπιση της συνδικαλιστικής δράσης και των ελευθεριών μας.

– ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

– ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ Ο. ΚΟΛΙΟΥΣΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2016, 9πμ-3μμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ, ΔΙΚ. ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 9, ΑΙΘΟΥΣΑ 7, ΩΡΑ 9 Π.Μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ), ΔΙΚ. ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 2, ΑΙΘΟΥΣΑ 4, ΩΡΑ 9 Π.Μ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *