«Για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση, η δολοφονία Φύσσα»

202637-2aac8f2b-a9b3-46d5-a111-7925a58395f9Στην ανέλιξή του Γ. Ρουπακιά στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, αποδίδει τη δολοφονία Φύσσα ο ειδικός φρουρός Δημήτρης Χατζησταμάτης, ο οποίος κατέθεσε πως η παρέα του μουσικού βρισκόταν σε άμυνα.

Η παρέα του Παύλου Φύσσα ήταν αμυνόμενη, κατέθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού Δημήτρης Χατζησταμάτης, που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως η ομάδα των χρυσαυγιτών που βρισκόταν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι», ήταν αυτή που είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην παρέα του μουσικού ενώ και κατά την εξέτασή του επανέλαβε, πως του είχε κάνει εντύπωση η πειθαρχία που είχαν τα συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα ο μάρτυρας κατέθεσε την εκτίμησή του, πως ο Γιώργος Ρουπακιάς προέβη στην πράξη του, σε βάρος του μουσικού, «για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση».

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει, ώστε να διευκρινιστεί ο λόγος που ο μάρτυρας, μετά το έγκλημα σε βάρος του Φύσσα, μετακινήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού που υπηρετούσε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφεραν, με αφορμή την παρουσία του στο τραγικό περιστατικό, διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος και ζήτησαν από το δικαστήριο να εξασφαλίσει τα σχετικά έγγραφα «για να μπορεί η υπεράσπιση να αξιολογήσει την κατάθεση του μάρτυρα».

Ο κ. Χατζησταμάτης αμέσως μετά τη δολοφονία, είχε καταθέσει στην υπηρεσία του αναφορά «σχετικά με τα περιστατικά της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *