5 χρόνια από τη δολοφονία Παύλου Φύσσα – Ανάγκη για ένα ενιαίο αντιφασιστικό κίνημα

Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αύγης ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τους φίλους του.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 15 Σεπτέμβρη και όπως κάθε χρόνο στο νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τίτλο 5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα, για να καταλήξουν στις 18/9 – ήμερα μνήμης της δολοφονίας του Παύλου- με την κεντρική αντιφασιστική πορεία που ξεκινάει από το μνημείο του στο Κερατσίνι. Φέτος η πορεία θα οδηγηθεί μέσα από τις γειτονίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατάληξη τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χρυσής Αυγής που οδεύει στο τέλος της.

Στο κάλεσμα η «Οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα» μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Αυτονόητο για μας είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αγώνες δίνονται στον τόπο και στον χρόνο που διαμόρφωσαν οι ιστορικές συγκυρίες και όχι σε τόπο και σε χρόνο που καθένας ή κάποιοι μεμονωμένα κρίνουν προς το πολιτικό συμφέρον τους. Ομοίως είναι τουλάχιστον αφελές να πει κανείς ότι το “κεντρικοπολιτικό” κρίνεται με βάση τη χωρική έννοια του όρου, και όχι από τα γεγονότα που σηματοδοτούν τις πολιτικές πράξεις.

Το γεγονός που αποκλειστικά νοηματοδότησε την 18/9 είναι η δολοφονία του Παύλου στο Κερατσίνι.

Τα υπόλοιπα γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι ο Πειραιάς συνεχίζει να αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων και ότι εκεί πρέπει να τελειώσουμε με τους φασίστες.

Η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτουργεί σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά». 

Το κάλεσμα καταλήγει «Τέλος, να επισημάνουμε ότι με κανένα τρόπο δεν συνδεόμαστε με την ΚΕΕΡΦΑ και τις εκδηλώσεις της, και ειδικότερα τη συναυλία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15/9, παρότι αυτή επιχειρεί για ακόμα μία χρονιά να παραπλανήσει ως προς τη δήθεν συμμετοχή μας στις δράσεις της, τόσο τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, όσο και το αντιφασιστικό κίνημα και τον κόσμο που θέλει να μας στηρίξει».

Η αδήριτη ανάγκη για ένα ενιαίο και συλλογικό αντιφασιστικό κίνημα -την εποχή όπου πλέον το αυγό έγινε φίδι- επιβάλει να κατανοήσουμε ότι η πολιτική ανοχή στο φασιστικό μόρφωμα και τα μέλη του, το δικαστικό χάιδεμά του, η αστυνομική του κάλυψη οδηγούν μοιραία όχι απλώς στο να σηκώσει κεφάλι το φίδι, αλλά να μεταλλαχτεί σε λερναία ύδρα.

Αυτή την ώρα δεν χωρά καμία μικροπολιτική σκοπιμότητα, καμία πολιτική εκμετάλλευση και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επέτειος μνήμης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δεν αποτελεί μουσειακό ενέχυρο ή κινητή γιορτή ανάλογα με τις επιθυμίες, τις κομματικές ή τις ηγεμονικές- αντικινηματικές επιδιώξεις ορισμένων.

Την ίδια ώρα που ο Παύλος Φύσσας από τον τάφο του ζητάει δικαίωση, την ίδια ώρα που ο φονιάς του είναι ελεύθερος και οι συνεργοί του κυκλοφορούν το ίδιο ελεύθεροι, πρωταγωνιστές σε νέες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, την ίδια ώρα που ονειρεύονται χούντες και πραξικοπήματα, μόνο το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο με τη κοινωνία μπορεί να σταθεί απέναντι τους αφού το μέλλον εξακολουθεί, ευτυχώς, να βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι συνοδοιπόροι του αντιφασιστικού αγώνα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, στο συλλογικό κοινό αντιφασιστικό μέτωπο, χωρίς καμία ιδιοτέλεια, απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους και τα φασιστικά τάγματα εφόδου.

Ολόκληρο το κάλεσμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πηγή: Γιώργος Μουργής – http://tetartopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *