«Σκ@@τόγρια, γ@@ήσου φύγε από δω» – Άθλια ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών σε ηλικιωμένη στη Μόρια (Video)

Η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της συμπεριφοράς ένστολων αστυνομικών σε βάρος ηλικιωμένη στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια. Το βίντεο που προσβάλει την ΕΛΑΣ και τα στελέχη της, αφού όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι ίδιοι, έφτασε μέχρι την ηγεσία της Αστυνομίας. Το βίντεο προβλήθηκε στο ιταλικό κανάλι tg2.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Οι αστυνομικοί μιλώντας στο Π, καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις ενέργειες, καταγγελλουν όμως και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι λιγοστές δυνάμες της ΕΛΑΣ καλούνται να διαχεριστούν μια κατάσταση που έχει ξεφύγει από τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δείτε το βίντεο στο 0.30

Πηγή: “Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *