Εγκλήματα χωρίς ενόχους

Για τα ΜΜΕ δεν έχει όνομα. Προσδιορίζεται σαν «67χρονος άστεγος άντρας». Οι «λειτουργοί της ενημέρωσης» που μας παρουσιάζουν την είδηση του θανάτου του, μας γράφουν ότι αναμένουν τα αποτελέσματα  «νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία θα δώσει και τις απαντήσεις από τι προήλθε ο θάνατος του 67χρονου».

Προφανώς, γι’ αυτούς τους δημοσιολόγους  δεν τους αρκεί η εξήγηση που αναγράφουν οι ίδιοι και αναφέρει ότι ο ηλικιωμένος άντρας ήταν άνεργος, άστεγος –το πώς επιβίωνε μόνο αυτός το γνωρίζει- πιθανόν και νηστικός έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων και ένα κρύο που περονιάζει.

Εβρισκε, αναφέρει η είδηση, καταφύγιο για να περάσει τις νύχτες του σε παροπλισμένα πλοία. Σ’ ένα απ’ αυτά, στον προβλήτα της Ελευσίνας, βρέθηκε νεκρός.

Βγήκαν από την «υποχρέωσή» τους οι δημοσιοκάφροι. Αφιέρωσαν λίγες λέξεις για να αναφέρουν άλλη μια ανθρώπινη τραγωδία.
Βλέπετε για τα καθεστωτικά ΜΜΕ έφταιγε η «κακιά στιγμή» που χτες ένα νέο παλικάρι έχασε την ζωή του αφήνοντας μια κοπέλα χήρα και δυο βρέφη ορφανά,  καθώς πάλευε να αποκτήσει το πενιχρό του μεροκάματο.
Για τον 67χρονο δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσαν να ισχυριστούν. Να τον χαρακτήριζαν «τεμπέλη» που στην ηλικία του  δεν μπορούσε να βρει δουλειά και έμεινε άνεργος, λίγο χλωμό μας φαίνεται.
Να του απέδιδαν την ιδιότητα του «μπαταχτσή», αν κάποια τράπεζα του πήρε το σπίτι για δάνειο που δεν μπορούσε να πληρώσει και έμεινε άστεγος, δεν μας φαίνεται πιθανόν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, για τους αστούς δημοσιοκάφρους, ο ένοχος γ’ αυτούς τους θανάτους είναι ανύπαρκτος.
Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μιλήσουν για την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, επικοινωνιακά γρανάζια του οποίου είναι και να αναφερθούν για τα ταξικά μας αδέλφια, καθημερινά θύματα που δημιουργεί το σύστημα το οποίο υπηρετούν; 

Μία απάντηση στο “Εγκλήματα χωρίς ενόχους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *