Καμία δίωξη στον αντιφασίστα Νίκο Α. – Συγκέντρωση Παρασκευή 5/4 δικαστήρια Πειραιά, 9πμ

Κράτος και κεφάλαιο για να επιβάλλουν τη βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση επιτίθενται στους εκμεταλλευόμενους/ες λεηλατώντας τις ζωές μας. Στο όνομα της «εθνικής ανάπτυξης» και της «σωτηρίας της πατρίδας» από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, το κράτος, το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί τους επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη» και τη «θεωρία των άκρων» για την ισχυροποίηση της δημοκρατίας. Με όπλα τους την υποτίμηση της εργασιακής μας δύναμης, την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, τους τρονομόμους, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην παρούσα πολιτική συνθήκη, η ακροδεξιά συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κράτους και αφεντικών. Η συμμορία της χρυσής αυγής επιτίθεται δολοφονικά ενάντια σε αγωνιζόμενους/ες και καταπιεσμένους/ες [δολοφονικές επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους, καταλήψεις/στέκια, εργατικές κινητοποιήσεις, μετανάστ(ρι)ες Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο (6/2012), συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (9/2013), δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα (1/2013)].

Στις 17 Σεπτέμβρη 2013, τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφονούν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Στις 18/9/13 γίνεται μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και συγκρουσιακή πορεία στο Κερατσίνι. Το κράτος σε συνεργασία με τους φασίστες επιτέθηκαν στην πορεία και είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, πάνω από 150 προσαγωγές και 32 συλλήψεις στο σωρό με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Στις 18 Σεπτέμβρη 2014, γίνεται η δεύτερη μαζική αντικρατική – αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, με αφορμή τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Χιλιάδες αγωνιζόμενες/οι, απαντήσαμε ενάντια στη φασιστική δολοφονία, αλλά και στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Το κράτος συλλαμβάνοντας τη συμμορία της χρυσής αυγής επιδιώκει το ρόλο του μοναδικού εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και του αντιφασισμού. Το Κερατσίνι είναι στρατιωτικοποιημένη ζώνη με όλες τις ομάδες καταστολής σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Πολλά μπλοκ της πορείας χτυπήθηκαν με βαρβαρότητα. Το μπλοκ των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων της περιοχής (Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ), όπου καλούσε και το οποίο στήριξε με δημόσιο κάλεσμα ο αντιφασιστικός συντονισμός συλλογικοτήτων από τις περιοχές του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας, στο οποίo συμμετείχε και ο σύντροφος Νίκος Α., στοχοποιημένο και περικυκλωμένο δέχτηκε συνεχόμενες επιθέσεις με σκοπό τη διάλυσή του.

Αποτέλεσμα ήταν πάνω από 80 προσαγωγές και 64 συλλήψεις (όπου οι 61 απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες ομόφωνα στις 20/2/19). Ο σύντροφος Νίκος Α. συνελήφθη μόνος του από την ομάδα ΔΕΛΤΑ με κατασκευασμένες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Πρωτόδικα η απόφαση ήταν σε 6 χρόνια φυλάκιση με αναστολή μέχρι το εφετείο. Μια δίκη παρωδίας και εκδικητικότητας για κάθε αγωνιζόμενη/ο ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του. Το εφετείο του ορίστηκε στις 5 Απρίλη, σε μια πολιτική συγκυρία εθνικισμού και μιλιταρισμού η οποία κυριαρχεί από την αριστερή πολιτική διαχείριση και τους ακροδεξιούς συμμάχους της.

Στις 5 Απρίλη δικαζόμαστε όλες και όλοι εμείς οι από τα κάτω που αντιστεκόμαστε ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες. Ο σύντροφος Νίκος Α. έχει επιλέξει πολιτικά τη δύσκολη και όμορφη πλευρά του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Στα πλαίσια αυτά, έχουμε βρεθεί μαζί στους αντιφασιστικούς αγώνες, στην αλληλεγγύη στους μετανάστες και στις μετανάστριες, σε εργατικές κινητοποιήσεις απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και δολοφονίες, στον αγώνα ενάντια στην κρατική δολοφονία του Θ. Καναούτη (8/2013). Στο πρόσωπό του διώκεται η αντίσταση και η αλληλεγγύη του κόσμου του αγώνα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ Α. γιατί αυτή η δίκη είναι άλλη μια μάχη του αντιφασιστικού κινήματος, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αντικρατικού – αντικαπιταλιστικού αγώνα των από τα κάτω ενάντια σε κράτος, αφεντικά και φασίστες. Μέχρι να συντριβεί το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, χτίζοντας την κοινωνία της ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση Παρασκευή 5/4 δικαστήρια Πειραιά, 9πμ

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *