Μαζική λαϊκή απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις !

Ανακοίνωση –Καταγγελία 

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του  ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει σε όλο τον δημοκρατικό λαό την φασιστική επίθεση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου στην περιοχή των Μετεώρων σε μέλη της ΟΚΔΕ τα οποία μοίραζαν προεκλογικό υλικό της οργάνωσης τους.

Το γεγονός αυτό   αποτελεί τμήμα μιας αλυσίδας συνεχόμενων φασιστικών επιθέσεων  ενάντια σε νέους , φοιτητές, συνδικαλιστές ,    αριστερούς και  δημοκρατικούς πολίτες καθώς και σε  πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες. Αποτελεί αποτέλεσμα και συμπλήρωμα του αντιδραστικού εθνικιστικού παροξυσμού που πυροδοτούν οι αστικές και αντιδραστικές δυνάμεις με σκοπό να πετύχουν οι αντεργατικές –αντιλαϊκές πολιτικές που εξυπηρετούν την αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό.

Συνυπεύθυνοι  γι αυτήν την κατάσταση είναι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  όσο και η ΝΔ, οι πολιτικές  των οποίων δίνουν «αέρα» στους κάθε λογής φασίστες.Η απάντηση στον φασισμό πρέπει να είναι μαζική , να στηρίζεται στην ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και να  συνδυάζεται με την πάλη ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας , της καταστολής και της υποταγής στον ιμπεριαλισμό.  

ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)Θεσσαλονίκη 25/4/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *