Ι.Κ. Πρετεντέρης: Η αλληλεγγύη είναι… μπίζνα

«Ομολογώ –γράφει- δεν έχω άλλη εξήγηση», η ευαισθησία, η συγκίνηση, η συμπάθεια, η κινητοποίηση για τις βασανισμένες ψυχές αυτού του κόσμου, για τους πρόσφυγες, για τα παιδιά που ξεφτιλίζουν οι ματατζίδες στα Εξάρχεια και στο Κουκάκι, όλα αυτά «είναι μπίζνα». Ναι, αυτό γράφει ο Ι. Κ. Πρετεντέρης σήμερα. Όσοι φωνάζουμε για τα θύματα της αστυνομικής βίας, «τα παίρνουμε». Όλοι: «…ψευδομάρτυρες, δικαιωματιστές, αλληλέγγυοι, ρεμπεσκέδες, συνήγοροι…”, όλοι μας βγάζουμε “μεροκάματο όχι μόνο αντιτιθέμενοι στην εξουσία και στον νόμο αλλά και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των άλλων να αντιτίθενται στην εξουσία». Αυτά γράφει ο ΙΚΠ στα σημερινά ΝΕΑ.

Ό,τι αποκαλείται ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ δεν υφίσταται στον κόσμο του Ι.Κ. Πρετεντέρη. Η «ανταμοιβή» με μία αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα φιλί, ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης είναι άγνωστα στον δικό του αγοραίο κόσμο. Οι γιαγιάδες της Λέσβου, οι γιαγιάδες της Λαμπεντούζα, οι αλληλέγγυοι των νησιών, οι υπερασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων των ξυλοκοπημένων και εξευτελισμένων νέων από την αστυνομία, όλοι και όλες υπηρετούμε ένα «σχέδιο. Με το αζημίωτο», γράφει ο ΙΚΠ. Γιατί στη λογική και στην αφυδατωμένη ψυχή του κυρίου αυτού δεν υπάρχει η πρακτική του «δώρου» ούτε η γενναιοδωρία. Σ’ αυτόν και στους ομοίους του όλα μετριούνται με όρους αγοράς. Όλα στον κόσμο τους πουλιούνται και αγοράζονται. Η μοναδική συγκίνηση προκαλείται από το Χρήμα.

Εμείς, λοιπόν, οι δικαιωματιστές, οι αλληλέγγυοι, οι… ρεμπεσκέδες, είμαστε για τον επαγγελματία υπερασπιστή της εξουσίας και της βίας της, εκείνοι που στήνουν τη «βιομηχανία παραγωγής θυμάτων αστυνομικής βίας»! Έτσι υποστηρίζει!

Εμείς, λοιπόν, κατασκευάσαμε τον Δημήτρη Ινδαρέ! Εμείς πυροβολήσαμε με… συσκευή (προσοχή, έτσι λέγονται τα νέα όπλα) εκτόξευσης πλαστικών «σφαιρόμπαλων» το κορίτσι. Εμείς σκηνοθετήσαμε το ξεβράκωμα νέων αγοριών και κοριτσιών. Εμείς πατήσαμε στο κεφάλι πεσμένα παιδιά!

Αλλά ας μας πει ο αγοραίος συκοφάντης, ο αισχρός Πρετεντέρης: Από που αλήθεια τα παίρνουμε; Μήπως από τον Σόρος; Ναι, από τον Σόρος(υπάρχει “σχέδιο” γράφει)! Το ίδιο λένε οι χρυσαυγίτες και ο Χίος…

Τελικά, η Χρυσή Αυγή δεν “ξεπλένεται” μόνο από τη δικαιοσύνη, αλλά αποκαθίσταται πολιτικά και ιδεολογικά από τους “κληρικούς της εξουσίας”…

Πηγή: Γιώργος X. Παπασωτηρίου – http://artinews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *