Καλωσήρθες μεσαίωνα: Ο Άδωνης συγχαίρει τη Sportime για το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο κατά των εκτρώσεων

Στο κατάπτυστο και βαθιά σκοταδιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Sportime», έσπευσε να δώσει τη στήριξή του ο Άδωνης Γεωργιάδης, σε μια κίνηση που προκαλεί έντονο προβληματισμό σχετικά με αντιλήψεις και πρακτικές που φαίνεται να υποστηρίζουν πρωτοκλασάτα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έσπευσε να εκφράσει την ένθερμη υποστήριξή του σε ένα κατάπτυστο πρωτοσέλιδο κατά των εκτρώσεων με μήνυμα «αφήστε με να ζήσω» το οποίο επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη πως για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα ευθύνονται οι εκτρώσεις.

Μάλιστα, η ακροδεξιά φύση της παραπάνω ρητορείας γίνεται ακόμα πιο έκδηλη όταν η εφημερίδα φτάνει στο σημείο να πει ότι «το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, έγραψε συγκεκριμένα στο twitter: 

«Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας».

Άδωνις Γεωργιάδης@AdonisGeorgiadi

Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας https://www.kathimerini.gr/1045239/gallery/epikairothta/ellada/dhmografikh-vomva-gia-th-xwra …

Προβολή εικόνας στο Twitter

Ακολουθώντας πιστά τη λογική του «εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά…», προσπάθησε να πείσει ότι «δεν αμφισβητεί το δικαίωμα στην άμβλωση» για να ακολουθήσει το μεγάλο «αλλά», ένα «αλλά» που υποτίθεται πως έχει να κάνει με την «επιβίωση του Έθνους μας».

Μια αντίληψη που, μάλλον λανθασμένα, πιστεύαμε ότι ανήκει σε άλλες εποχές, όπου οι γυναίκες στερούνταν κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ίδιο τους το σώμα, που τα αρσενικά και οι κοινωνικές συμβάσεις της εποχής επέλεγαν αντί για την ίδια πότε θα έρθει η ώρα της αναπαραγωγής.

Μια αντίληψη που θέλει το γυναικείο σώμα να αποτελεί αναπαραγωγική μηχανή με στόχο να «γεμίσει» την Ελλάδα παιδιά, προωθείται στην Ελλάδα που υποδέχεται το 2020, και όχι το 1820, από κυβερνητικά χείλη, χωρίς την παραμικρή απολογία.

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *