Πρωτοβουλία γονέων ενάντια στις παράνομες μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν γονείς που τα παιδιά τους υπηρετούν Παράνομα στην ΕΛΔΥΚ, δηλαδή το ΓΕΣ δεν σεβάστηκε την αρνητική τους δήλωση να μετατεθούν εκεί και παραβίασε τα κριτήρια μετάθεσης στην Κύπρο.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια ποιοτική τομή καθώς ξεπερνά τις ατομικές προσπάθειες γονέων και φαντάρων που σημειώνονται σε κάθε σειρά κατάταξης εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων αυθαιρεσιών του ΓΕΣ, αλλά και λόγω της πολεμικά έκρυθμης κατάστασης στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι γονείς απαιτούν από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σεβαστεί τα δικαιώματα των παιδιών τους και να πάψει να τα αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής για την εξυπηρέτηση ξένων προς αυτά συμφερόντων.

Εμείς ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δηλώνουμε συμπαραστάτες στην αξιέπαινη και σοβαρή πρωτοβουλία τους και είμαστε ανά πάσα στιγμή στο πλευρό τους.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των γονέων και την αντίστοιχη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σε απελπιστική κατάσταση οι φαντάροι στην ΕΛΔΥΚ – Έκκληση γονέων Ελλήνων φαντάρων στην ΕΛΔΥΚ για ομαδικό διάβημα προς το ΓΕΣ

12/09/2011 – 17:25

Σε συνέχεια του σχετικού άρθρου για τις συνθήκες υπηρέτησης Ελλήνων φαντάρων στην ΕΛΔΥΚ, και σε συνάρτηση με τις τωρινές συγκυρίες θα έκρινα σκόπιμο οι γονείς των παιδιών που έχουν πάει εκεί παρά τη θέλησή τους, να έλθουν σε συνεννόηση, ώστε να γίνει από τη μεριά τους ομαδικό διάβημα προς το ΓΕΣ. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να γυρίσουν τα παιδιά άμεσα στην Ελλάδα. Προσωπικά βλέπω υπαρκτό τον κίνδυνο να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού στην πρώτη πιθανή πολεμική επιχείρηση, τα παιδιά αυτά ρίχνονται πρώτα στη μάχη με όλες τις συνέπειες που ο καθένας μας εύκολα αντιλαμβάνεται!

Μαρία Χάλκου
Τηλ. 6980496262

e-mail: mchalkou@gmail.com

ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης και ο «γνωστός» Πάγκαλος να συνεχίζουν τις φιλοπόλεμες δηλώσεις τους ανταγωνιζόμενοι σε μεγάλα λόγια πολεμοκαπηλείας και εθνικιστικού παροξυσμού, αλλά σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να κατανοήσουν και πολύ περισσότερο να μοιραστούν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους στην καθημερινότητα των φαντάρων στην Κύπρο, που οι περισσότεροι μετατέθηκαν Παράνομα.

Από την άνεση και ασφάλεια των γραφείων τους, με την προστασία δεκάδων αστυνομικών, που χωρίς αυτούς δεν κάνουν ρούπι γιατί φοβούνται την εκδήλωση της λαϊκής οργής, συνεχίζουν να καταστρώνουν και να υλοποιούν την αντικοινωνική πολιτική τους.

Όμως στην Κύπρο οι φαντάροι αναμετρώνται με το ενδεχόμενο του Πολέμου. Και φοβούνται. Γιατί ξέρουν ότι είναι Αναλώσιμοι. Γιατί καταλαβαίνουν ότι στις πλάτες τους η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση παίζουν βρώμικα παιχνίδια για την μοιρασιά των ενεργειακών αποθεμάτων της Μεσογείου.

Συνεχείς και, όσο περνούν οι μέρες, ολοένα αυξανόμενες είναι οι καταγγελίες των γονιών και των φαντάρων που μετατέθηκαν στην ΕΛΔΥΚ. Η Κατάσταση στην Κύπρο πάντα ήταν ακραία καθώς υπήρχε πολεμική ετοιμότητα και συνεχείς ασκήσεις, αλλά τελευταία το κακό παράγινε.

Όχι μόνο οι φαντάροι βρίσκονται με το δάκτυλο στην σκανδάλη και η μία άσκηση διαδέχεται την άλλη, αλλά το τοπίο είναι εφιαλτικό και πολεμικό.

Συχνά, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, απογειώνονται ελικόπτερα του τουρκικού στρατού κατοχής, που υπερίπτανται των θέσεων τους καταγράφοντας τα πάντα και δημιουργώντας μια άκρως επικίνδυνη ατμόσφαιρα.

Την κατάσταση επίσης χειροτέρευσε το γελοίο και συνάμα άκρως επικίνδυνο περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή Λεύκα Κύπρου όπου και σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς αφαιρέθηκαν μια ελληνική και μια σημαία της εθνοφρουράς. Γρήγορα ΕΛΔΥΚ-Εθνική Φρουρά μπήκαν σε Επιφυλακή, ενώ δημοσιογράφοι και έντυπα έσπειραν τον πανικό κάνοντας λόγω για καταδρομική επιχείρηση Τούρκων κομάντος.

Όμως, αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα ότι πρόκειται για Προβοκάτσια με δράστες δύο ακροδεξιούς που επιδίωκαν να δυναμιτίσουν τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, εκμεταλλευόμενοι την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί και τα φοβικά σύνδρομα των Ελληνοκυπρίων. Παράλληλα, με την κίνησή τους, ήθελαν να εκθέσουν την κυπριακή κυβέρνηση και να την υποχρεώσουν να επανδρώσει ξανά το φυλάκιο.

Στον αντίποδα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της στείρας εθνοκαπηλείας βρίσκονται τα δικαιώματα των φαντάρων, ο πόθος όλων για ειρήνη και τα όνειρά μας που δεν μπορούν να συντριβούν από τους ανταγωνισμούς για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ντόπιων και πολυεθνικών συμφερόντων.

Οι φαντάροι απαιτούν να σταματήσει ο πολεμικός παροξυσμός και να επανέλθει η διάθεση πολιτικής λύσης των όποιων διαφορών χωρίς τετελεσμένα και πολεμικές απειλές. Πρέπει τώρα να αποχωρήσουν ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και βρετανικά στρατεύματα από την Κύπρο και οι δύο λαοί να πορευτούν ανεμπόδιστοι, χωρίς τον έλεγχο των «Μητέρων Πατρίδων», στο δρόμο της Συνύπαρξης.

Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων  απευθυνόμαστε στους φαντάρους και τους ενημερώνουμε για τους όρους μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ και τα ψέματα του ΓΕΣ και των αξιωματικών.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Νο1  Κλιμάκια του ΓΕΣ επισκέφτηκαν Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων για να ενημερώσουν όσους έχουν προεπιλεγεί για τα «προνόμια» της ΕΛΔΥΚ, πιέζοντας τους να υπογράψουν ότι αποδέχονται τη μετακίνηση στην Κύπρο, λέγοντας ψέματα ότι «η μετάθεση στην Κύπρο είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός η Μετάθεση γίνεται Υποχρεωτικά».

Βεβαίως, δεν υπάρχει κανένας νόμος και διαταγή που να προβλέπει κάτι τέτοιο.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Νο2  Όταν συνάδελφοι γνωστοποίησαν στους ψευδόμενους αξιωματικούς και διοικητές την ανυπαρξία σχετικού νόμου και διαταγής που να τους υποχρεώνει να δεχτούν μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, αυτοί συνέχισαν να χρησιμοποιούν ποταπές μεθόδους, ενημερώνοντας τους εμπιστευτικά, λέγοντας ξανά ψέματα, ότι «ψηφίστηκε νόμος πρόσφατα που προβλέπει υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο».

Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:

Η σύμφωνη γνώμη του στρατιώτη που κατατίθεται εγγράφως σε Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία ουσιαστικά δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της μετακίνησης του εκτός συνόρων!
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.

* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.

* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας. Και άλλα κοινωνικά κριτήρια.

* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.

Οι υποσχέσεις για τα διάφορα προνόμια που θα απολαύσουν στην Κύπρο είναι φουσκωμένα και εν πολλοίς έχουν καταργηθεί. Η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια, με αποτέλεσμα ο στρατιώτης που στέλνεται να υπηρετήσει εκτός ελληνικής επικράτειας να καλείται να πληρώσει το πανάκριβο κόστος της εκτός συνόρων μετακίνησης του, όταν κάνει χρήση της αδείας του. Να συνυπολογίσουμε ότι η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, οι ασκήσεις είναι συνεχείς, υπάρχει διαρκώς Επιφυλακή και κλίμα Πολεμικής Ετοιμότητας. Οι φαντάροι τιμωρούνται ξανά και ξανά με αλλεπάλληλες πειθαρχικές ποινές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να υπηρετούν περισσότερο!
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνα της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας, παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις). Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαιά τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ’ τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.
Επίσης, οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμή μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται. Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Μία απάντηση στο “Πρωτοβουλία γονέων ενάντια στις παράνομες μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *