«Πάνθηρες»: Το «No Politica» πρέπει και μπορεί να σπάσει

Η άμεση και αγωνιστική απάντηση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης στις βαρβαρότητες των ανθρωποειδών του Χρυσοχοΐδη και τον ξυλοδαρμό του νεαρού που διαμαρτυρήθηκε για την προκλητική τους συμπεριφορά, ήταν ένα μεγάλο χαστούκι στην κυβέρνηση, τόσο σε πολιτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Από το ρεπορτάζ που κάναμε προέκυψε ότι το περιστατικό δεν οφείλεται στην «κακιά» στιγμή. Οπως μας ανέφερε φίλος (παλιάς γενιάς «Πάνθηρας»), ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα ένστολα ανθρωποειδή συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Το τελευταίο διάστημα είχαν υπάρξει παρόμοια περιστατικά, με τους αφιονισμένους μπάτσους να μπουκάρουν στο Αλσος και να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς έχοντας αναμμένες τις σειρήνες των μηχανών τους, προπηλακίζοντας τους νεολαίους που «άραζαν» στα παγκάκια ή έκαναν τη βόλτα τους.

Ο ξυλοδαρμός στην πλατεία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και μετά το πρώτο «σάστισμα» (απόλυτα φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε την ωμότητα της ενέργειας των μπάτσων), η νεολαία και οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης αποφάσισαν να αντιδράσουν. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και στη συνέχεια έκαναν μια δυναμική πορεία (υπολογίζονται σε 1.000 τα άτομα που συμμετείχαν) προς το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Στο πλευρό τους είχαν και τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, που χειροκροτώντας από τα μπαλκόνια εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους 11 συλληφθέντες και δήλωναν ότι δε θα επιτρέψουν να περάσει η τρομοκρατία και η κρατική καταστολή στην πόλη τους.

Οι «Πάνθηρες», οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου, από την πρώτη στιγμή έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να πάρει «σάρκα και οστά» η απόφαση των Νεοσμυρνιωτών να υπερασπιστούν την πόλη τους. «Ολοι στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ήταν το σύνθημα-κάλεσμα στην ιστοσελίδα τους. Ταυτόχρονα, με τηλέφωνα, μηνύματα, αναρτήσεις και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλούσαν τα μέλη τους και τους οπαδούς του Πανιωνίου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, συνεισφέροντας στην πραγματοποίηση της μεγάλης συγκέντρωσης στην πλατεία και της πορείας.

Στην ανακοίνωσή τους κατάφεραν να δείξουν με απλό και κατανοητό τρόπο ποιος είναι ο στόχος των αφιονισμένων μπάτσων: «Είμαστε ΟΛΟΙ εμείς, εμείς οι κάτοικοι, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι οπαδοί της Νέας Σμύρνης. Αυτοί που αυθόρμητα, ανεξάρτητα από τις ταμπέλες που αυτοί βάζουν για να μας χωρίζουν ενωθήκαμε το απόγευμα ενάντια στη μια και μόνη βία που υπάρχει, αυτή της αστυνομίας που το μόνο που υπερασπίζεται είναι το σάπιο σύστημά τους». Αλλά, και να δείξουν τον τρόπο αντιμετώπισής τους. «Σήμερα στη Νέα Σμύρνη, οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια αποκαλύφθηκε: Από τη μία πλευρά εμείς, οι κάτοικοι, η γειτονιά μας που μας χειροκρόταγε από τα μπαλκόνια, από την άλλη, οι μπάτσοι, τα φερέφωνά τους στην τηλεόραση και οι αιρετοί ισαποστάκηδες. Η συνέχεια από πλευράς μας στους δρόμους της Νέας Σμύρνης που αγαπάμε κι υπερασπιζόμαστε, μαζί με τους ανθρώπους της».

Οι «Πάνθηρες» έδειξαν ότι εκτός από την αγάπη τους για τον Πανιώνιο έχουν άμεση και ενεργή σύνδεση με το κοινωνικό–πολιτικό «γίγνεσθαι» στην πόλη τους. Είναι ένα από τα «ζωντανά κύτταρα» της πόλης και δεν περιορίζουν τη δράση τους στην εξέδρα του γηπέδου, μόνο για να φωνάξουν και να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα. Εδειξαν ότι δεν είναι ιδιωτικός στρατός και άβουλοι υποστηρικτές της ομάδας, αλλά αντίθετα, πηγαίνοντας κόντρα στο δόγμα του «No Politica», συζητούν στην εξέδρα για τον τρόπο που θα παλέψουν προκειμένου να αλλάξουν το ζοφερό αύριο που τους ετοιμάζουν.

Συμμετέχοντας στη συγκέντρωση και την πορεία στάθηκαν δίπλα-δίπλα με τους «δικούς τους» ανθρώπους, στέλνοντας στον Κούλη και την παρέα του, αλλά και σε όλο τον εσμό που τον στηρίζει, ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Τώρα θα μιλήσουμε για το αύριο, της γειτονιάς μας, της πόλης μας, της χώρας με αυτούς που θέλουμε μαζί μας. Με τους φίλους και γείτονές μας, με τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους της πόλης μας. Σε αυτό το αύριο θα τους καλέσουμε όλους μαζί μας, θα καλέσουμε και όσους νομίζατε ότι θα είναι απέναντι μας, τους άλλους οπαδούς. Ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο εδώ στη Νέα Σμύρνη μας. Για ένα αύριο της δουλειάς, της ελευθερίας, του αθλητισμού χωρίς εσάς, τους μπάτσους σας και τα φερέφωνά σας. Ολοι μαζί για το αύριο».

Ταυτόχρονα έστειλαν μήνυμα και σε όσους δηλώνουμε «εκτός των τειχών» και ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, ξοδεύοντας ένα κομμάτι της ζωής μας στις εξέδρες των γηπέδων, υποστηρίζοντας την αγαπημένη μας ομάδα: το «No Politica» πρέπει και μπορεί να σπάσει.

Κος Πάπιας – ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *