Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα

Σήμερα το πρωί, ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε εντολή από τη διοίκηση των Φυλακών Δομοκού να μαζέψει τα πράγματά του από το απομονωμένο κελλί, όπου ανάρρωνε μετά την απεργία πείνας, και να μεταφερθεί στην πτέρυγα.

Δηλαδή, να βρεθεί σε συνθήκες συνωστισμού με περίπου 60 κρατούμενους, χωρίς ακόμη να είναι εμβολιασμένος ο ίδιος (με ιατρική σύσταση, όχι επειδή είναι… αντιεμβολιαστής) και χωρίς να είναι εμβολιασμένο το σύνολο των κρατούμενων και των φυλάκων (οι οποίοι, φυσικά, ζουν και κινούνται και εκτός φυλακής). Μιλάμε για κουρέλιασμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί της επιλογής του (Θοδωρής Σδούκος, Γενικός Ιατρός, διευθυντής ΕΣΥ και Κατερίνα Ντουζέπη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ), που παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας αποκατάστασης της υγείας του (η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμα, καθώς έχουν εμφανιστεί αρκετές επιπλοκές), την προηγούμενη βδομάδα σύστησαν «αντιγριπικό εμβολιασμό και έναντι COVID-19 με mRNA εμβόλιο λόγω του παθολογικού Doppler αγγείων κάτω άκρων» και μεταφορά του σε πτέρυγα με μαζικό συνωστισμό μόνο εφόσον έχει προστατευθεί με διπλό εμβολιασμό και εφόσον γίνεται εντατική προσπάθεια αποκατάστασης για τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Η διαδικασία αποκατάστασης (που έχει αρκετές πλευρές) δεν μπορεί να εξελιχθεί στις συνθήκες της πτέρυγας, όμως το κυριότερο είναι οι κίνδυνοι από την covid-19 και τη γρίπη, λόγω του εξαιρετικά εξασθενημένου οργανισμού του.

Αυτά, όμως, είναι «ψιλά γράμματα» για τη Σοφία Νικολάου και τους υφισταμένους της στον Δομοκό. Οι ίδιοι που στέλνουν τους νεοναζιστές στην αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας, παραβιάζοντας απροκάλυπτα το δικό τους νόμο (αυτόν το νόμο που έφτιαξαν για να διώξουν τον Κουφοντίνα από την ίδια φυλακή), δε διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του επαναστάτη πολιτικού κρατούμενου, χωρίς να υπάρχει κανένας ειδικός λόγος, πέραν της συνεχιζόμενης εκδικητικότητάς τους, που ανασπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα.

Το έχουμε ξαναπεί, ότι αυτές οι εκδικητικές συμπεριφορές αποτελούν τίτλο τιμής για τον κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι όλοι οι υπόλοιποι, ως πολίτες του ελληνικού αστικού κράτους, θα πρέπει να ανεχόμαστε τον Μεσαίωνα, που τσαλακώνει κάθε έννοια αστικής νομιμότητας και μας δείχνει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το ωμό καθεστώς εξαίρεσης σε βάρος του Δ. Κουφοντίνα. 

Περιμένουμε, λοιπόν, και από όσους/ες απλώς ομνύουν στο όνομα της αστικής νομιμότητας, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για τις εκδικητικές συμπεριφορές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των εντεταλμένων οργάνων της, που φτάνουν μέχρι το σημείο της έκθεσης ενός κρατούμενου σε κίνδυνο ζωής, επειδή αυτός είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

ΥΓ. Κορυφαία εκδήλωση αυτού του ωμού καθεστώτος εξαίρεσης είναι η πρόταση που έκανε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, που θα κρίνει την αίτηση αποφυλάκισης του Δ. Κουφοντίνα, η εισαγγελέας Αγορή Παπακώστα. Γι’ αυτήν ετοιμάζουμε ειδική ανάλυση, η οποία θα δημοσιευτεί πολύ σύντομα.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *