«Νόμος και τάξη» με όρους μαφίας

Πηγή: ΕφΣυν

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και το κόμμα του ήρθαν στην κυβερνητική εξουσία με ένα πρόγραμμα που κεντρικό ζήτημα έθετε την επιβολή του «νόμου και της τάξης», την εδραίωση της «ασφάλειας των πολιτών», την πάταξη της εγκληματικότητας και διαφθοράς.

Τέσσερα χρόνια μετά -και ενώ διογκώθηκε στο έπακρο το αστυνομικό κράτος- τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε πράξη. Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι ο «νόμος και η τάξη», η ασφάλεια των πολιτών, η εγκληματικότητα και η διαφθορά αφορούσαν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, τις συγκεντρώσεις, για τις οποίες φτιάχτηκε ειδική νομοθεσία, και κάποιες ομάδες καταληψιών.

Μόλις έγινε πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε στα χέρια του την ΕΥΠ, η δράση της οποίας, πέραν των εξωτερικών κινδύνων, αφορά και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Μαζί με την ΕΥΠ πήρε, από την προηγούμενη κυβέρνηση, και τον φάκελο την λεγόμενης «ελληνικής μαφίας» (greek mafia) που, πέραν των άλλων, αφορούσε τη διασύνδεση της ΕΛ.ΑΣ. με το οργανωμένο έγκλημα και τα πλοκάμια του στον κρατικό μηχανισμό.

Τέσσερα χρόνια μετά έχουμε τις αποδείξεις ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων του, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργών, δημοσιογράφων κ.ά. Τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Τύπο του περασμένου Σαββατοκύριακου (Documento, ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) αποδεικνύουν ότι η ΕΥΠ λειτούργησε και προς όφελος της «ελληνικής μαφίας». Κι αυτό όταν την ίδια ώρα τα δικαστήρια εξωθούνται να αθωώσουν κατηγορούμενους γιατί δεν αξιοποιήθηκε σωστά το υλικό που η παρούσα κυβέρνηση έλαβε από την προηγούμενη.

Τι να υποθέσει κανείς όταν διαβάζει με αποδείξεις πως εν έτει 2022 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζονταν με εγκληματίες για τους ελέγχους που κάνει η Αστυνομία; Οτι διεφθαρμένοι αστυνομικοί τοποθετούνταν με εντολή της μαφίας σε νευραλγικές υπηρεσίες; Για ποια ασφάλεια, ποιο νόμο και ποιο κράτος δικαίου μπορεί να μιλήσει κανείς όταν διαπιστώνει, επίσης με αποδείξεις, πως οι μαφιόζοι είχαν πρόσβαση στην ΕΥΠ -της οποίας προΐστατο ο κ. Μητσοτάκης- και παρενέβαιναν ουσιαστικά στις παρακολουθήσεις κακοποιών;

Οταν η διαφθορά και η διάβρωση του κρατικού μηχανισμού έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα σήψης και παρακμής, όταν το οργανωμένο έγκλημα έχει τόσο γιγαντωθεί, είναι δυνατόν αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση να παραμένουν στη θέση τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *